• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gençliğe neler oluyor?

isolde

sadece kızım....
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
206
Yer
Diğer
çok samimi ve gerçekten içtenlikle yazıcam biraz sonra okucaklarınızı....
az önce bi işim için dışarı çıkmam gerekiyordu..
o malum çarşı kalabalığının içinde ilerlerken düşündüm yazıcaklarımı..
aslında çok daha önceden düşündüklerimdi...

ilerliyorum yolda..
bi sola bakıyorum bi sağa bakıyorum..
yaşları 14 ila 23 arasında değişen gençlere ilişio gözüm...
hepsi aynı tarz aynı şekil...
hepsi birbirinin aynısı..
kızlara bakıyorum..
saçlar olabildiğine kabartılmış..
gözler simsiyah makyajlı...
dar paça pantolonlar..
üstte kısa montlar..
ve kıyafetler tamamen bi renk cümbüşü..

erkeklerde çok farklı diil hani..
kirpi gibi dikilen saçlar...
düşük beldende geçtim nerdeyse kalçalarını görebilicem düşüklükteki pantolonlarıyla
salınıyorlardı ortalarda...
haaa ben 30-40 yaşında bi bayan diilim..
22 yaşındayım ben...
ama azda olsa bişilerin farkındayım..
o insanları yadırgamıyorum..
bu bana düşmez..
sdc üzülüyorum..
gençliğimizin bu şekilde heder olmasına üzülüyorum..
gelecekten bi haber,paranın nasıl kazanıldıgını bilmeyen..
dostlukları kafe köşelerinde heder olan
bi sigaranın dumanında boğulan genclerimize üzülüyorum...

her köşede toplum kurallarından bi haber kahkayı basarcasına abartılı bi şekilde gülmelerine,
otobüste hamile bi kadını yahut yaşlı bi amcayı gördüğünde yer vermeyen genclere üzülüyorum...

bu nesilmi bizi ileri taşıcak..
bu nesilmi atatürkün cumhuriyetini sürdürücek...
bu nesilmi zamanında kanla kazanılan zaferlerin sonucu olucak...

senden benden az kaldı arkadaşım...
herkes bi arayış içine girmiş...
bi tikiliktir yok efendim bi marjinalliktir yok emoluktur almış başını gidio..
sen bana insanlıktan haber ver...
ekmeğin kaç lira oldugunu bilmeyen
sudan,elektirkten haberi olmayan akranım...
öldürmeyin insanlığı..
yok edip tüketmeyin....

canımm bende 21 yaşındayımm.we senin gibi düşünenlerdenimm.facebookta bi foto gördümm.tamda bu konuya uygunn.

canımm bende 21 yaşındayımm.we senin gibi düşünenlerdenimm.facebookta bi foto gördümm.tamda bu konuya uygunn.

Ben şunu anlamıyorum bu emocuların anaları babaları yok mu hiç mi görmüyorlar evlatlarının bu hallerini yaşam tarzı diyorlar buna nasıl bir tarz sa bu.

dedigine hem katılıyorum hem katılmıyorum..bazen bende ucuk kacık giyinir cıkarım ama bu herseyden bi haber oldugum anlamına gelmiyor onemli olan o beyinlerin icinde ne oldugu gorunusle bazen alakası olmuyor..tabi suda var simdi bi tikilik var gidiyor konusma tarzı bile farklı bazı roportajlarda soruyorlar genclere devlet adamlarını bu kim su kim diye genelkurmay baskanını basbakan sananlar bile var:)..biras olsun baska taraflarada yonelmeleri gerekiyor okonuda katılıyorum saygısız olanlarda var evet ama bazen goruyorum gercekten adam akıllı genclerde var ortasını bulmak gerekiyor..gencligin getirdigi herseyi yapsınlar zarar vermeden zarara ugramadan ama cevrelerinde gelisen seylerede dikkat etmeleride gerekiyor

evet bu fotoyu bende gördüm ne yzıkki gençlik böyle herkez bi özenti içinde benimde yaşım 19 ama sana katılıyorum. Düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler

ne diyelim gerçek maalesef
Rabbim hepsine hidayet nasip eylesin.

evet bu fotoyu bende görümştüm.
çok isabetli bi foto olmuş arkadaşım saol.

dedigine hem katılıyorum hem katılmıyorum..bazen bende ucuk kacık giyinir cıkarım ama bu herseyden bi haber oldugum anlamına gelmiyor onemli olan o beyinlerin icinde ne oldugu gorunusle bazen alakası olmuyor..tabi suda var simdi bi tikilik var gidiyor konusma tarzı bile farklı bazı roportajlarda soruyorlar genclere devlet adamlarını bu kim su kim diye genelkurmay baskanını basbakan sananlar bile var:)..biras olsun baska taraflarada yonelmeleri gerekiyor okonuda katılıyorum saygısız olanlarda var evet ama bazen goruyorum gercekten adam akıllı genclerde var ortasını bulmak gerekiyor..gencligin getirdigi herseyi yapsınlar zarar vermeden zarara ugramadan ama cevrelerinde gelisen seylerede dikkat etmeleride gerekiyor

sende haklısınn tatlımmvereliniortak

isolde çok haklısın canım dışı ve içi boş insan çok
bide seni beni beğenmezler
tabiki her yaşın ayrı ruh hali var bende geçirdim o zamanları ama şuurumu asla kaybetmedim
benimde oğlum var ve gençliğe bakınca korkuyorum
rabbim neslimizi azdırmasın

fotoğraflar ben çok etkiledi ya şimdi ağlıcam:((

anko6 arkadaşım
bayramda ziyaretimize arkadaşım eşi, annesi ve kardeşiyle beraber geldi
kardeşi tıpkı fotodaki kızlar gibiydi
yani annesinin yanında bu halde bayramda! ?

ama aklı başında bi kız bu halleri geçer diye umuyorum...

Aslında hem onlara hem de size hak veriyorum.Çünkü bu hallerini sadece 15-20 yaşları arasında yaşıyorlar,daha da yaş yukarı çıktı mı iş dolayısıyla bu tarz kıyafetler giyilmiyor veya heveslerini almış oluyorlar bu tür giyim saç modellerinden.Sonuçta belli bir yaşı geçince bu tarz moda giyinemeyecekler.Kendi tarzlarını seneler sonra bulacaklar nasıl olsa.

aslında bu konuya global anlamda bakmak lazım...bunun altında öyle çok sebep var ki...globalleşen dünyanın empoze ettiği özgürlük akımı ,materyalist sistemin maddeye verdiği değerle şekillenen insanlarımızın bu boyutta fiziksel görünüşe verdikleri önem ,insanlarımızın yozlaşması ,kapitalist sistemin getirdiği parasal hakimiyetin aileler üzerindeki etkileri v.s.

herşeyden önce ekonomisi gelişememiş bir ülke yarım bir ülke demektir ,gelişemediği için de her türlü tehlikeye açıktır ..dış devletlerin bu tip ülkeleri en kolay çökertme stratejisi de kültürel yozlaşmayı sağlamak istemesidir ..sinsice hiç farkında olmadan batılı değerleri özgürlük adı altında ülkemize sokuyor ,gençlerimize empoze ediyorlar ,aileler de modernleşmek (!) adına -üstelik modernleşmenin nasıl bir şey olduğu bilmeden- bu özgürlüğü çocuklarına veriyor ,ellerine para tutuşturup ,1000 liralık cep telefonları verip çocuklarına yeterli ilgiyi gösterdiklerini düşünerek salıyorlar sokağa ....
erkek arkadşını eve getirip ailesinin yanında beraber kalan öyle çok genç kızımız var ki doğal oldu artık bu durumlar ..böyle bir ahlaki yozlaşmanın altından ise ne beklerseniz çıkar ...

bu çocuklar zamanla mutlaka ki değişecekler ama bilinçaltlarında kalan bu materyalist düşünce sistemi hiçbir zaman değişmeyecek ..onlar için bu genel bir ideoloji ve yaşam tarzı haline dönüşeck ...

ailelerin çocuklarına verdikleri sevgi onları gönderdikleri dershanenin şaşalı adından ibaret olmaya başladığından beridir çocuklarımız sevgisiz ,ilgisiz ve paralı büyüyor artık ...
o çocuklar kadar onları o hale getiren ailelerin de suçu var..ha ne ailelerin ne çocukları var iş çocukta biter diyebiliriz belki ama hiç bir şey tek taraflı yürümez hayatta ..herşeyin sorumlusunu tek bir kişiye yüklemek hakszlık olur zannımca...
bu konu benim için de çok hassas bir konu ve toplumu bu anlamda inceden inceye gözlemliyor ve çıkarımlar yapıyorum ..yaptığım çıkarımlardan elde ettiğim sonuç : ailelerin yozlaşmasıyla beraber çocuklarını da bu yozlaşmanın içerisine itmeleri ..çocuklarına ahlak adına tek bir feyiz aldırmamış aileler iş paraya gelince öyle bi fedakarlar ki anlatamam ..aslolanın çocukların temeline güzel ahlakı sağlam bir kişiliği yerleştirmek olduğu günümüzde unutuldu artık ..ii okullara dershanelere gitsin ,markalı giyinsin yeter ...e ben ona herşeyin en iisini verdim diyecek işte böyle aileler ileride ...
bir toplumun gelişmesi için en başta gelen olmazsa olmaz ahlaki değerlerin o toplumda yozlaşmamasıdır ..çünkü insanı insan yapan şey ahlakıdır ...insanın ahlakını elinden alır onu yozlaştırırsanız geriye elinize sadece çıplak bir et parçası kalır ..
şimdiki düzen çıplak etlerden ibaret ...insanların içi boşalmış ,ruhu boşalmış geriye sadece et parçamız kalmış malesefki ....
aslında bu gidişata dur demek ailelerin tepkisiyle başarılabilecek bir durum ..aileler çocuklarını yetiştirirken önceliklerini güzel insan olmaya verirlerse sanırım bu gibi sorunlar da ortadan kalkacak ..sağlam bireyler bu toplumun önünü açacaktır ...

isolde çok haklısın canım dışı ve içi boş insan çok
bide seni beni beğenmezler
tabiki her yaşın ayrı ruh hali var bende geçirdim o zamanları ama şuurumu asla kaybetmedim
benimde oğlum var ve gençliğe bakınca korkuyorum
rabbim neslimizi azdırmasın

fotoğraflar ben çok etkiledi ya şimdi ağlıcam:((

evet arkadaşım maalesef öyle...
rabbim bizim çocuklarımızı korusun inşallah

anko6 arkadaşım
bayramda ziyaretimize arkadaşım eşi, annesi ve kardeşiyle beraber geldi
kardeşi tıpkı fotodaki kızlar gibiydi
yani annesinin yanında bu halde bayramda! ?

ama aklı başında bi kız bu halleri geçer diye umuyorum...

İnşallah geçer diyelim ben hoşlanmıyorum bu tarzdan.
Benimde 21 yaşında kızım var o bile dayanamıyor bunlara düşünün artık ..

biz anne babalara çok iş düşüyor
ancak şu da var bazı şeyler bazı yaşlarda giyilip yaşanabiliyor
abartıya kaçmadan ve kontrol altında tutularak heveslerini almaları sağlanmalı gençlerin
eğer içlerinde kalırsa ilerde daha olmadık istenmeyen şeyler yapabilirler
yaşayarak öğrenmek gerek bazı şeyleri de
tabii ki daima kontrol altında tutarak ve belli sınırlar içerisinde
benim dediğim sınırlarını çok daraltmamak gerektiği

ilerliyorum yolda..
kızlara bakıyorum..
dar paça pantolonlar..
üstte kısa montlar..

düşük beldende geçtim nerdeyse kalçalarını görebilicem düşüklükteki pantolonlarıyla
22 yaşındayım ben...
bu bana düşmez..
sdc üzülüyorum..

her köşede toplum kurallarından bi haber kahkayı basarcasına abartılı bi şekilde gülmelerine,
otobüste hamile bi kadını yahut yaşlı bi amcayı gördüğünde yer vermeyen genclere üzülüyorum...

öldürmeyin insanlığı..
yok edip tüketmeyin....

Özgürlük,belki aileden faklı olma adına aileden farklı ama birbirinni aynı

ilerliyorum yolda..
kızlara bakıyorum..
dar paça pantolonlar..
üstte kısa montlar..

22 yaşındayım ben...
bu bana düşmez..
sdc üzülüyorum..

öldürmeyin insanlığı..
yok edip tüketmeyin....

çok güzel anlatmışsın gerçekten :50: genel olarak nesil artık çok kötü ne yapacağını bile bilmiyor, ne okuyacağını hatta neden okuması gerektiğini, her şeyi lay lay lom yaşıyorlar bazılarının tek amacı ise kız tavlamak yada erkekleri etkilemek amaçsız bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar, geleceklerinden endişe bile duymuyorlar bunun sonucunda doğan ise sokakta köşe başlarında dikilip gelen geçene bakıp laf atmak oluyor, izledikleri dizilerden bile etkilenen var onlar gibi yaşamlarını sürdürmek için çaba sarfedenler, oyuncu olmak isteyenler yanlış anlaşılmasın oyuncu olmak istemelerinden kastım oyuncuların yaptığı işi sevmediğimden değildir sadece birilerini bir şeyleri taklit ederek hayatta kalma mücadelesi verdikleri kendilerine dönüp ben ne olmak istiyorum benim mutlu olabileceğim şeyler nelerdir diye sormamaları. ve bunun gibi sayabileceğim bir çok şey var Allah sonumuzu hayırlı etsin...

kesinlikle her şey aile de başlar ailede biter... ne biliyim bende 22 ye gireceğim 14ünde bu ayın ben akşam ezanından sonra sokakta olduğumu hiç bilmem...:26: bazen yalvarırdım anneme anne ne olur az daha az daha diye iyi hatırlıyorum ama iyi ki diyorum ... okadar güzel bir konuya değinmişsin ki evet malesef zaman hiç iyiye gitmiyor ne yazıkki...burda tüm iş bütün sorumluluk ve görev ailelere düşüyor...az daha özveri disiplin ve bilgilendirme önce ailelerle başlanmalı artık...:68:sözüm meclis dışı fakat söylemeden geçemiycem bu yüzden temmuzda mı ağustosda mı net üzerinde yeni düzenleme sınırlandırma getiriliyor ya.. benim canım ebeveynlerimin yapacağını çocuğunu zararlı tehlikeli şeylerden koruması gereken anne babalarken bu işi devlete yükleyip çocuğumu sanaldan koru diyorlar.. diyorlar ki sınırlandırma getir arkadaş sen getir ki ben devam edeyim fatma gülün şuçunu bulmaya neymiş,lale devrinde bu hafta çınar kimi seçecekmiş ötekisinde ne olacakmış bu hafta kimler transfer olmuş takıma maç sonucu işdi güçtü gezmeydi derklen bizim çocuklar size emanet..!!!:20:karşıyım arkadaş ben buna ben işini net üzerinden yürüten çalışan bir bayan olrak karşıyım herkes kendi çocuğunu kendi korusun gözetsin..!!!çocuklara yeni nesle suç yüklemeyelim arkadaşlar aileleri bilinçlendirirp çocuklarının sorumluluklarının yeniden hatırlatılması gerek...

bu konuyu açalı baya olmuştu,ogünden bugüne şöyle bir düşündümde değişen hiçbirşey olmamış esasında....

kesinlikle her şey aile de başlar ailede biter... ne biliyim bende 22 ye gireceğim 14ünde bu ayın ben akşam ezanından sonra sokakta olduğumu hiç bilmem...:26: bazen yalvarırdım anneme anne ne olur az daha az daha diye iyi hatırlıyorum ama iyi ki diyorum ... okadar güzel bir konuya değinmişsin ki evet malesef zaman hiç iyiye gitmiyor ne yazıkki...burda tüm iş bütün sorumluluk ve görev ailelere düşüyor...az daha özveri disiplin ve bilgilendirme önce ailelerle başlanmalı artık...:68:sözüm meclis dışı fakat söylemeden geçemiycem bu yüzden temmuzda mı ağustosda mı net üzerinde yeni düzenleme sınırlandırma getiriliyor ya.. benim canım ebeveynlerimin yapacağını çocuğunu zararlı tehlikeli şeylerden koruması gereken anne babalarken bu işi devlete yükleyip çocuğumu sanaldan koru diyorlar.. diyorlar ki sınırlandırma getir arkadaş sen getir ki ben devam edeyim fatma gülün şuçunu bulmaya neymiş,lale devrinde bu hafta çınar kimi seçecekmiş ötekisinde ne olacakmış bu hafta kimler transfer olmuş takıma maç sonucu işdi güçtü gezmeydi derklen bizim çocuklar size emanet..!!!:20:karşıyım arkadaş ben buna ben işini net üzerinden yürüten çalışan bir bayan olrak karşıyım herkes kendi çocuğunu kendi korusun gözetsin..!!!çocuklara yeni nesle suç yüklemeyelim arkadaşlar aileleri bilinçlendirirp çocuklarının sorumluluklarının yeniden hatırlatılması gerek...

çok haklısın ama umrunda olmayan ailelerde var çocuklarını doğurup doğurup sokağa bırakıyorlar ailede nüfus çoğalınca haliyle ilgilenemiyorlar yada biz ona ilgilenmek istemiyorlar desek daha iyi olur aileler de bilinçlendirilmeli bana kalırsa. Ama bir şeyide unutmamak gerek artık her şeyi bilen, bilmediğini de internetten bulan, öğrenen bir nesil var bunu da bilmeleri gerekmez mi aileleri onları yetiştiremiyorsa, ilgilenmiyorsa kendilerini yetiştirmeleri gerekir.

bu konuyu açalı baya olmuştu,ogünden bugüne şöyle bir düşündümde değişen hiçbirşey olmamış esasında....

aynen yerimizde sayıyoruz...

Back