How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bebek Beslenmesi bu GDO yüzünden mama vermeyi bırakıp süte geçen varmı ne olur yardım edin kızlar!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tilsim_23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
63
1
86
Edirne
kızlar benim bebeğim dolu dolu 5 aylık 6. ayına girecek 1 hafta sonra bu GDO yüzünden mamayı bırakmak istiyorum çok araştırdım bütün mamalarda var hemen hemen milupa1 kullanıyorum bebeğime. ek gıdaya 1 ay oldu geçeli çorba,muhallebi,meyve püresi,yoğurt veriyorum mama vermeyip geceleri pastorize süt veren varmı bebeklerine ne olur cvp yazın.
yada pınarın 6-12 aylık bebekler için olan sütlerinden mi versem 6.ayına girmesine 1 hafta var daha ama ne olur verenleriniz varsa cvp yazın kızlar yardıma ihtiyacım var....

bak canım araştırmalrımda bu çıktı bend ebaşalmayı düşünüyorum
Ürünler Ürünler > Fonksiyonel Ürün > İlk Adım
İlk Adım

Anne sütünden sonra doğru ve yeterli beslenmenin devam etmesi bebeklerin gelişimi için çok önemlidir. Pınar İlk Adım Devam Sütü uzman tavsiyeleri doğrultusunda ve 6-12 ay arası bebeklerin beslenme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Pınar İlk Adım’ın içeriğindeki vitamin ve mineral tablosu aşağıdaki gibidir.

VİTAMİNLER
C Vitamini, Niasin, E Vitamini, Pantotenik Asit, Riboflavin, B6 Vitamini, Tiamin, A Vitamini, Folik Asit, K Vitamini, Biotin, D Vitamini, B12 Vitamini

MİNERALLER
Kalsiyum, Potasyum, Klorür, Fosfor, Sodyum, Magnezyum, Çinko, Demir, Bakır, İyot, Manganez, Selenyum

İlk Adım Devam Sütü

Devam Mamaları Tebliği’ne uygun olarak üretilmekte olan Pınar İlk Adım Devam Sütü 6-12 ay arasındaki bebeklerin gelişimine katkıda bulunacak vitamin ve mineralleri içermektedir.

Pınar İlk Adım’ın içeriğindeki sütün protein oranı anne sütündeki protein oranı göz önünde bulundurularak düşürülmüştür.

Sade ve muzlu 0,5 lt paketlerde sizlere sunulan Pınar İlk Adım Devam Sütleri hiçbir koruyucu madde içermez.
Besin Değerleri
100 ml için (Sade):

•Enerji (kcal/Kj): 61,61 / 257,78
•Protein (g): 2,26
•Yağ (g): 2,33
•Karbohidrat (g): 7,9
•C Vitamini (mg): 5,33
•Niasin (mg): 1,35
•E Vitamini (mg): 0,57
•Pantotenik Asit (mg): 0,39
•Riboflavin (mg): 0,12
•B6 Vitamini (mg): 0,105
•Tiamin (mg): 0,075
•A Vitamini (mcg): 60
•Folik Asit (mcg): 15
•K Vitamini (mcg): 2,8
•Biotin (mcg): 2,1
•D Vitamini (mcg): 1,5
•B12 Vitamini (mcg): 0,15
•Kalsiyum (mg): 110
•Potasyum (mg): 105
•Klorür (mg): 76
•Fosfor (mg): 66
•Sodyum (mg):32
•Magnezyum (mg):7,3
•Çinko (mg): 0,6
•Demir (mg): 1
•Bakır (mg): 0,063
•İyot (mcg): 14
•Manganez (mcg): 5,2
•Selenyum (mcg): 1,5
100 ml için (Muzlu):

•Enerji (kcal/Kj): 62,05 / 259,62
•Protein (g): 2,27
•Karbohidrat (g): 8,0
•C Vitamini (mg): 5,38
•B6 Vitamini (mg): 0,11
•A Vitamini (mcg): 60,12
•Folik Asit (mcg): 15,1
•Potasyum (mg): 107
•Fosfor (mg): 66,1
•Magnezyum (mg):7,45
•Bakır (mg): 0,064
•Manganez (mcg): 5,95
•Selenyum (mcg): 1,51

bak canım araştırmalrımda bu çıktı bend ebaşalmayı düşünüyorum
Ürünler Ürünler > Fonksiyonel Ürün > İlk Adım
İlk Adım

Anne sütünden sonra doğru ve yeterli beslenmenin devam etmesi bebeklerin gelişimi için çok önemlidir. Pınar İlk Adım Devam Sütü uzman tavsiyeleri doğrultusunda ve 6-12 ay arası bebeklerin beslenme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Pınar İlk Adım’ın içeriğindeki vitamin ve mineral tablosu aşağıdaki gibidir.

VİTAMİNLER
C Vitamini, Niasin, E Vitamini, Pantotenik Asit, Riboflavin, B6 Vitamini, Tiamin, A Vitamini, Folik Asit, K Vitamini, Biotin, D Vitamini, B12 Vitamini

MİNERALLER
Kalsiyum, Potasyum, Klorür, Fosfor, Sodyum, Magnezyum, Çinko, Demir, Bakır, İyot, Manganez, Selenyum

İlk Adım Devam Sütü

Devam Mamaları Tebliği’ne uygun olarak üretilmekte olan Pınar İlk Adım Devam Sütü 6-12 ay arasındaki bebeklerin gelişimine katkıda bulunacak vitamin ve mineralleri içermektedir.

Pınar İlk Adım’ın içeriğindeki sütün protein oranı anne sütündeki protein oranı göz önünde bulundurularak düşürülmüştür.

Sade ve muzlu 0,5 lt paketlerde sizlere sunulan Pınar İlk Adım Devam Sütleri hiçbir koruyucu madde içermez.
Besin Değerleri
100 ml için (Sade):

•Enerji (kcal/Kj): 61,61 / 257,78
•Protein (g): 2,26
•Karbohidrat (g): 7,9
•C Vitamini (mg): 5,33
•B6 Vitamini (mg): 0,105
•A Vitamini (mcg): 60
•Folik Asit (mcg): 15
•Potasyum (mg): 105
•Fosfor (mg): 66
•Magnezyum (mg):7,3
•Bakır (mg): 0,063
•Manganez (mcg): 5,2
•Selenyum (mcg): 1,5
100 ml için (Muzlu):

•Enerji (kcal/Kj): 62,05 / 259,62
•Protein (g): 2,27
•Karbohidrat (g): 8,0
•C Vitamini (mg): 5,38
•B6 Vitamini (mg): 0,11
•A Vitamini (mcg): 60,12
•Folik Asit (mcg): 15,1
•Potasyum (mg): 107
•Fosfor (mg): 66,1
•Magnezyum (mg):7,45
•Bakır (mg): 0,064
•Manganez (mcg): 5,95
•Selenyum (mcg): 1,51

teşekkürler canım bilgin için zaten başlarsam süte pınarın ilk adım sütünle başlamayı düşünüyorum çok sağol

benim bebişim de 9.5 aylık oldu ve bende mamayı tamamen bıraktım.gündüz çorba,yoğurt,meyve falan gece yatarkende 200 ml süt içip yatıyor.şu GDO muhabbeti beni de çok korkutuyo açıkçası.en azından şimdi içim biraz daha rahat.gerçi bizim bile yediğimiz çoğu şeyde var GDO.

benim bebişim de 9.5 aylık oldu ve bende mamayı tamamen bıraktım.gündüz çorba,yoğurt,meyve falan gece yatarkende 200 ml süt içip yatıyor.şu GDO muhabbeti beni de çok korkutuyo açıkçası.en azından şimdi içim biraz daha rahat.gerçi bizim bile yediğimiz çoğu şeyde var GDO.

canım sen ne zaman süt vermeye başladın bebeğine kaçıncı ayında?

benim bebeğimde reflü vardı AR mama kullanıyorduk mecburen.çünkü su içse kusuyordu AR mama yoğun olduğu için uzun süre onu kullanmak zorunda kaldık.bana kalsa (ki doktorumuzda öle dedi) 6. ayda başlardım süte ama 9 aylıkta başladım yeni yani.bence sende 1 yaşından önce süt vermeyen annelerden değilsen başla.önce az az ver bi sorun olursa (alerji falan) bırakırsın.GDO lu mamalardan daha zararlı olacağını sanmıyorum...

benim kzıdma 9 . ayın içinde.. pınarın ilk adım sütünden arada alıp içiriyorum.. muhallebisinede katıyorum. ama mamada alıyorum hala.. bu GDO canımı sıkıyor.. ama dr alda inek sütü öenrmiyor.. ne yapsam bilmiyorum.. mama bir tür inek sütü bir tür.. ofoff:((

benim bebeğimde reflü vardı AR mama kullanıyorduk mecburen.çünkü su içse kusuyordu AR mama yoğun olduğu için uzun süre onu kullanmak zorunda kaldık.bana kalsa (ki doktorumuzda öle dedi) 6. ayda başlardım süte ama 9 aylıkta başladım yeni yani.bence sende 1 yaşından önce süt vermeyen annelerden değilsen başla.önce az az ver bi sorun olursa (alerji falan) bırakırsın.GDO lu mamalardan daha zararlı olacağını sanmıyorum...

bizimde haftaya aylık periyodik kontrolümüz var doktorumuza bir kere sorucam başlasammı az az vermeye diye ama ne der bilmiyorum.
süte asla karşı değilim 1 yaşından öncede olsa vericem ben oğluma ben hem annemi 2 yaşıma kadar emmişim, hemde normal günlük inek sütü,içmişim milupada içmişim bende vermeyi düşünüyorum pınarın pastorize 6-12 aylık sütünü az az vermeye başlıycam... cvpladığın için teşekkür ederim canım çok sağol

benim kzıdma 9 . ayın içinde.. pınarın ilk adım sütünden arada alıp içiriyorum.. muhallebisinede katıyorum. ama mamada alıyorum hala.. bu GDO canımı sıkıyor.. ama dr alda inek sütü öenrmiyor.. ne yapsam bilmiyorum.. mama bir tür inek sütü bir tür.. ofoff:((

bende vermeyi düşünüyorum canım çok sağol

keçi sütü verebilirsiniz bebeklere doktora da sorun anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür inek sütü 1 yaşından önce tavsiye edilmiyor

kızlar bence inek sütü vermeyi çok ta geciktirmeyin.doktorlar önermiyor diye anneler vermiyor ama 1 yaşından sonra da bebişler süt içmiyorlar.ağız tadları alışık değil çünkü mamaya alışmışlar. çocuk büyütürken/beslenme bölümü süt içmeyen bebişlerle dolu. az az da olsa verinki ağızları alışsın.benim arkadaşımın 2.5 yaşında oğlu var ve süte ağzını sürmüyo.kız delirmek üzere.

http://www.kadinlarkulubu.com/besle...riniz-sut-yada-devam-mamasi-kadar-iciyor.html

bızım dok verdırıyor sut cay batdagını yarusını sut yarsı su ..
ben vermıyom ama sma verıyorum..
onun dısında anne sutu alıyor zaten..
normal sut 1 2 kere verdım onun dısında pırnc unu dokundugu ıcın gerek duymadım..
sadece sma ver dedi dok ama sma devam sutu.tok tutmuyo ben tahıllı verıyorum geceleri mecbur.
cunku ne yerse karnı agrıyor..
arada da kahltı mamalarndan veryom degısık oldun dıye

canım ben başladım inek sütüne az az mecburen gdo yüzünden...bizleri annelerimiz inek sütüyle büyütmüş okadar çok tanıdığım varki bir iki aylıkkken inek sütü vermişler bebeklerine maşşallah hepside çok ii eşim doğduğundan itibaren inek sütüyle büyümüş bence bu mamalardan çok çok iyi benim kızım 1hafta sonra altı aylık olacak ve ben başladım karar senin....

Back