Bu fotoğrafı paylaştı, memurluktan atıldı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Bu fotoğrafı paylaştı, memurluktan atıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum karakterinin fotoğrafını paylaşan Doktor Bilgin Çiftçi’ye memuriyetten men cezası verildi.

Yayınlanmhttp://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/388459/Bu_fotografi_paylasti__memurluktan_atildi.htmla tarihi: 15 Ekim 2015 Perşembe

Doktor Bilgin Çiftçi’ye, Yüzüklerin Efendisi filminin karakterlerinden Gollum ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeme, şaşma ve hayret” hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı için Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla memuriyetten men cezası verildi.

Evrensel'den Eda Yıldırım'ın haberine göre, 12 Eylül 2014’te başlatılan soruşturma kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda Çiftçi’nin ilk savunması alınmış 15 Mayıs tarihinde toplanan Kurul, ilk raporda usül eksikliklerinin bulunduğu, Çifçi’ye yöneltilen suçlamanın tam olarak ortaya konulamadığı ve olayı aydınlatıcı nitelikte olmadığı gibi gerekçelerle memuriyetten men cezasını usulen reddetmiş ve dosyayı Aydın Valiliğine geri göndermişti.

Ancak Çiftçi hakkındaki ikinci raporu da, ilk raporuyla tartışma konusu olan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Cemal Sezgin hazırladı. İlk rapordan tek farkı Erdoğan’a ilişkin övgü içerikli ifadelerin ve kişisel yorumların atılması olan yeni rapor kapsamında önceki gün Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunması alınan Çiftçi, bu kez memuriyetten men edildi.

Çiftçi, Erdoğan’a hakaret etmek ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. maddesinin E bendinde yer alan “Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek”le suçlandı.

Ya sen memur adamsın sevmiyorsan bile ne belli ediyorsun sanal ortamda nefretini..

valla böyle paylaşımları seni sırtından vurmayacak insanlara için sadece arkadaşlar diyerek yapmak lazım, açık paylaşmıştır, biri şikayet etmiştir

Bu resimde ne var? Karikatur gibi birsey olmus. Amerikada bir memur bu yuzden isten atilsa tepki olarak memurlar dahil herkes sosyal medyada bu resmi background resmi yapar.. Bu kadar kolay mi insanlari isinden etmek?

Amerikada catir catir zencileri indiriyorlar.Bir iki yuruyus ne oldu sesleri kesildi.Hem disarda oyle diye bize ornek teskil etmiyor artik avrupa amerika

Tecavüzcüler, katiller de indirim alıyor ya tahrik indirimi alsın bu vatandaşta

sen nasil bu kadar net konusuyosun onu anlamadim ben...
Ne var bunda anlamıcak,Erdoğan duşmanlarnda. Öğrendım kesın konuşmayı,başkan yaptırmayacağız,muhtar bıle olamaz,bu iş kesın akp nın işi,bak herkes ne kadar net konuşuyor,sevmem zaten lafı net olmayanları,bu yızden muhalefetı çok severım

Ya ama gazeteciler soru sorabiliyorlar ozgurce demesini biliyor cb
Karikaturden korkan cumhurbaskani mi olur ya :)) saka gibi
Valla Ben ispanyadayim
Devlet dairelerinde Rajoy un karikaturlerini asmislar kriz istemiyoruZ vs. Yazilari var
Yeminle bulundugum yerde demokrasi patlamasi yasiyorum turkiyeden sonra

Bunlara gerek yok,kaderın üstünde kader var

Kaderin üstündeki kader varsa nasıl eminsin hala AKP iktidarına.
Olmaz demiyorum, (ama ben olmaması taraftarıyım) nasıl eminsin ?
Bilgi mi geldi ?
Vahiy mi ?
İstiyorsan inşALLAH olucak de ama sen eminsin..

Baş trol Esat ç. kufurleri saydirirken Kilicdarogluna sadece akp'nin baş trolu oldugu icin bu sekilde yargilan(a)miyor.
Adalete ihtiyaclari olabilir bir gün.Iste o gun en onde yargilananlardan olacaklar.Tarih bunu hep gostermistir.Bunu bilmek bile yetiyor bazen ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…