• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu erken menepoz nasıl bir belaymis

Bu hastalığın tedavisi yokmuş en iyi dr lara gittim. Yapabileceğimiz tek şey 1 yumurta oluşturup tüp bebek dedi. Ama Dr uma yüzde yüz mü dedim hamile kalamayiz bizler dedim. Belli olmaz dedi kalan var. Tup bebek için gelen bi hastam vardı dedi a Aradı hocam ben hamile kaldım demiş. Tedavisi kalmış. Yani hiç belli olmaz Allahtan umut kesilmez. Geri dönüş olanlardan oluruz inşallah. Sikintimizin ne olduğunu biliyoruz. Tedavimiz belli buna bile şükür hiç sebebini bilmeyip senelerdir hastanelere gelip giden bayanlarla tanisitim. Çok zor bi durum.

Benimde ailemde yok fiziki olarak hersey yolunda ama ben gene de bu durumun nedenini öğrenmek sonra ona göre tedavi olmak istiyorum.drlar istemedi ben israr ettum.memepoz.icin yaşımız oldukça genç hrt tedavisi alınmalı zaten cylo içince daha iyi hissediyorum sadece yan etkileri olmasın ciddi yan etkileri uzun yıllar kullanmak istiyorum.ben hamile kalmakta hiç sorun yaşamadım.ama su an korunmuyorum ama hamile kalamiyorum..zaten amh 0.01 düşünsene iki yıl önce ilk denemede hamile kalmış olan ben iki yılda ne olduysa sadece bebeğini emzirdim birden adet görmemeye başladım.tup bebek yapacak san çok iyi bir merkeze git.
Arkadaşım senin gerçekten 0.01 amh ile bebeğin varmi

Arkadaşım senin gerçekten 0.01 amh ile bebeğin varmi
Hayır ben amh ile 2016 ocak ayında tanıştım o zaman bebeğim 2 yaşındaydı.hamile olana kadar adet lerin her şeyim düzen liydi hatta ocakta ill denememi yaptim hamile kalmak icin sukur kaldim kızımı birbuçuk yıl emzirdim dogumdan sonraki adet duzensizligimi emzirmeye yordum bebegim dunyaya geldikten iki yıl sonra adetim onbes gün sürünce dra gittim fsh 45 çıktı amh falan sonra cylo iç tüm bir buçuk yıldır kullanıyorum.simdi dr ulttasinla bakinca geri dönüş olmuş gibi yukurtaliklar vs çok iyi dedi hapi kullanma bir ay dedi adetlindegilken fsh baktı 45 dr agöstercem. (Bence daha dusuk bir deger bekliyordu) cylo içtiğim dönemde adetliyken bakıldığında adetin üçüncü günü 19 du değer .suan korunmuyorum ama hamilede kalamiyorum.persembe dra gitcem bakalım
. Birde kromozom testi yaptırdım umarım sorun çıkmaz sorun çıkmazsa umudum olacak geri dönüş için.

Kromozom testi umarım normal çıkar daha fazla üzülmek istemiyorum.nedeni olarak stres üzüntü kalır o geriye bende artik daha az stres vs duzelmeye calisirim.son üç yıldır okadar çok şeye üzüldüm stres yaptım ki arkadaşlar sizdede öyle oldumu

Hayır ben amh ile 2016 ocak ayında tanıştım o zaman bebeğim 2 yaşındaydı.hamile olana kadar adet lerin her şeyim düzen liydi hatta ocakta ill denememi yaptim hamile kalmak icin sukur kaldim kızımı birbuçuk yıl emzirdim dogumdan sonraki adet duzensizligimi emzirmeye yordum bebegim dunyaya geldikten iki yıl sonra adetim onbes gün sürünce dra gittim fsh 45 çıktı amh falan sonra cylo iç tüm bir buçuk yıldır kullanıyorum.simdi dr ulttasinla bakinca geri dönüş olmuş gibi yukurtaliklar vs çok iyi dedi hapi kullanma bir ay dedi adetlindegilken fsh baktı 45 dr agöstercem. (Bence daha dusuk bir deger bekliyordu) cylo içtiğim dönemde adetliyken bakıldığında adetin üçüncü günü 19 du değer .suan korunmuyorum ama hamilede kalamiyorum.persembe dra gitcem bakalım
. Birde kromozom testi yaptırdım umarım sorun çıkmaz sorun çıkmazsa umudum olacak geri dönüş için.
Kromozom testini devlet hastaneleri yapiyormu bizde istesek yaparlarmi bide kromozomda sıkıntı varsa tedavisi varmi size bundan kim bahsetti

Kromozom testini devlet hastaneleri yapiyormu bizde istesek yaparlarmi bide kromozomda sıkıntı varsa tedavisi varmi size bundan kim bahsetti
Tedavisi yok sadece menapozun geri dönüş oranı var ya %5 o ihtimal olmuyor.birdr sonuçta çocuğun olur sa onda da başka sıkıntılar olur o.beb üniversite hastanesine gidiyorum prof ama bunu özel bir hastanenin genetik bölümünde yaptırdım.erken menepoz olanlara yapılıyor zaten istendiginde

Cylo ile kaç gün adet oluyorsunuz erken menopoz olanlar

Cylo ile kaç gün adet oluyorsunuz erken menopoz olanlar
Ben yedi gun oluyorum hatta cylo içince çok fazla adet oluyorum.bak suan biraktim lekelenme var.yarin dra soracam hepsini. birde de bana en düşük ostrojen cylo da var diger d.kontrol haplarına göre demişti. Ama yasmin ve yaz 'daki ostrojen miktarı çok daha dusuk yazıyı üzerlerinde mesela 20 mikro yasmin de. cylo da 2 mg.mg mikroya göre çok daha büyük değer..sizde drlariniza sorsanız hangisinin yan etkisi az tabi cocuk düşünen d.kontrol hapi kullanmaz ama sonuçta ıkisde verilebilir.

Ben yedi gun oluyorum hatta cylo içince çok fazla adet oluyorum.bak suan biraktim lekelenme var.yarin dra soracam hepsini. birde de bana en düşük ostrojen cylo da var diger d.kontrol haplarına göre demişti. Ama yasmin ve yaz 'daki ostrojen miktarı çok daha dusuk yazıyı üzerlerinde mesela 20 mikro yasmin de. cylo da 2 mg.mg mikroya göre çok daha büyük değer..sizde drlariniza sorsanız hangisinin yan etkisi az tabi cocuk düşünen d.kontrol hapi kullanmaz ama sonuçta ıkisde verilebilir.
Dr. Un dediklerini burda paylaşabilir misin menopozla ilgili

Canım hepsi aynı şeyi söylüyor işte 50 yasinda kadar hormon tedavisi almaliymisiz arada geri dönüşler olurmuş kromozamal bi durum olmazsa %5 o yüzden k doguma gorunmelisin altı ayda.bir. bu ilaçların yan etkisi ile ilgili de meme ultrason 6 ay arayla böyle yani.sen isin almışsın galiba seninki bununla ilgili olabilir tabi druna danismlaisin hastalık değil hasta var

Canım hepsi aynı şeyi söylüyor işte 50 yasinda kadar hormon tedavisi almaliymisiz arada geri dönüşler olurmuş kromozamal bi durum olmazsa %5 o yüzden k doguma gorunmelisin altı ayda.bir. bu ilaçların yan etkisi ile ilgili de meme ultrason 6 ay arayla böyle yani.sen isin almışsın galiba seninki bununla ilgili olabilir tabi druna danismlaisin hastalık değil hasta var
Işından önce kesildim. Dr.ların bununla alakası yok dedi karın altından işin alsan etki eder ama beyinden etmez dedi.

Benimde 38 çıktı yumurtalık rezervimde düşük regl kanamalarım inanılmaz yoğun oluyor her ay rezil oluyorum üst baş batıyor o kadar önlem almama rağmen ve beklenen an geldi çrş günü kan vericem inşallah Rabbim korktuğumuza uğratmaz
Dar gitti mi çıktım sonuçların

evet sonuçlarımda çıktı fsh:3,15 lh:4,9 amh:0,47 E2:100 önceki sonuçlar fsh:38,76 lh:34,88 amh:0,17 E2:169,75 şaka gibi amh bile düşükken yükselmiş menopoz değilim kızlar çok mutlu oldum anlatamam rabbim dert verip derman aratmasın inşallah bebek düşünüyorsan sakın 35 yaşı geçirme dedi doktor ben 15 gün çok düzenli olmasada hayıt otu ve incir havuç kürü yaptım muhtemelen onlar düşürdü bu hormonları

evet dr da dedi değerlerin çok çok iyi diye ama ben kesinlikle hayıt otuna bağlıyorum

lokman hekimden aldım günde iki bardak kaynar suya 2 çay kaşığı koydum 5.dk bekletip içtim denemekte fayda var

lokman hekimden aldım günde iki bardak kaynar suya 2 çay kaşığı koydum 5.dk bekletip içtim denemekte fayda var
Aynen deniyorum o zaman Suan ilaç almıyorum zaten deneyim bakalım kaç gün denedin bide ilk fsh olcturdugunde adetinden kaç gün gecmisdi

13 haziranda adet başlangıcımdı 22 haziranda kan verdim ve yüksek çıktı 28 haziranda yine kan verdim onda da yüksek çıkınca 1 temmuzda hayıt otunu kullanmaya başladım ama dediğim gibi çokda düzenli kullanmadım incir ve havuç kürünü hergün sabah aç karnına içtim 10 gün boyunca adetin 3.günü tekrar kan verdim oda dündü sonuçlar iyi çıktı ben zaten her ay düzenli adet oluyorum tek sıkıntım fazla olmamdı onun için gitmiştim doktora ilk adet olmaya başladığımdan beri inanılmaz yoğun oluyorum

Bende 26 haziranda oldum 6 temmuzda kan verdim. Bugün dra gidecem.bakalim umarım senin ki gibi olur dr bana geri dönüş olur vs dedi.deneyeyim bakalim

Back