Ask evliligi yapip mutlu olan bi dunya insan da var ama. Basarili evliligin bi garantisi mantikta da yok.
Birinin yuzunu saatlerce izleyecek kadar severek evlenenler, sabahtan aksama kadar kocasini gorecek diye hasretten cigeri solanlar eslerinin yarattigi huzursuzluklara da daha kolay katlanir mesela.
Sen su an esini bayagi seviyosun belli. Secimin dogru olmus. Ama bence risktir deli deli arzulamadigin biriyle evlenmek ve erken yaslarda bu riske girmeyi manasiz buluyorum. Bu benim bakisim acim. Ben risk sevmem
Ben sadece mantik evliligi mutluluk getirir demiyorum.
Herkesin sartlari, onune cikan insanlar, durumu farklidir.
Bence insanlar sadece ask evliligi olmali ya da mantik evliligi olmali diye sinirlandirmamali diyorum.
Kendi hikayemle de ornek veriyorum, boyle bir seyi dusunenenlere.
Ama inan ben de risk sevmem, esim der hep, ya bi rahat ol, ne diye herseyi inceleyip duruyorsun.
Ama iste risk te almis oldum sonucta. Ama bunu ask evliligi yapmis olsam, sirilsiklam asik olarak evlenbmis olsam da alicaktim, sadece o an farkinda olmiyacaktim. Malesef hicbirseyin garantisi yok, kendi kafamizda her sartin uygun oldugunu dusunsek bile .
Ama soyediginde de haklisin, en guzeli ve en optimum olani, ask evliligi yapip, tam anlamiyla kendine uygun harika bir insanla evlenmek, ve harika bir evlilik hayati yasamak.
Sen de sanirim ask evliligi yapmissin, ve sanirim sen de cok mutlusun, Allah da bozmasin.
Su an evet cok seviyorum esimi, ama her zaman soyle dusunuyorum,
Belki bir gun beni hic ummayacagim sekilde de sasirtabilir (olumsuz olarak), belki ben de onu sasirtiririm belli mi olur. Hayat suprizlerle dolu olabiliyor, Allah sasirtmasin diyelim.
Herkese de gonlune gore versin insallah.
Sizin de mutlulugunuzu bozmasin.