bu duygulardan ayrılamıyorum :(

nurcan12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
35
0
86
Zonguldak
merhaba ben 16 yaşındayım bu zamana kadar çok üzücü şeyler yadım takmak istemiyeceğim hiç beklemediğim bişeyi aşırı derecede takıntı olarak kendimde gördüm ben güzelliği çok kafama takıyorum ben böyle şeyler düşünmek istemiyorum iyi şeyleri tam düşünmüşken karşıma güzel biri çıkıyor çirkinde değilim ama çok takıyorum çünkü iyi olanı bilip algılasamda insanların bu denli davranışları beni çok üzüyor kızdırıyor :'( bu dünyada sırf renkli gözlü oluyorsun herşey sana güzel bizim kisi renk değil mi kuzenim yeşil gözlü hoş yüzle onunla halamlara kalmaya gidiyorduk , ilk defa orda birinden hoşlanmıştım bu duyguarı maalesef kuzenimin ve o çocuğun ve tüm çocukların benimle dalga geçmesiyle yıkıldım dedim ki vay be insanın duygularıyla oynamak ne kolaymış nasılda kolay ama bunlar hayatımda olduğu içinde mutluyum böyle şeyler benim insanlara iyi davranmama onları anlamama yardımcı oluyor ama şöyle dönüp bakınca insan üzülmeden edemiyor ben kuzenimi sevip sayarken :'( sırf kiloluyum diye onun kadar güzel gözlerim yok diye tövbe töve ben her güzel kızı kskanmak istemiyorum çok günah bunlar herkezin dediği gibi eli ayağı herhangi bir yeri sağlıklı olmayanlar var sonrada ben nepmışım nelere kapılmışım diyorum düşünüp üzülmeden de edemiyorum ben insanlardan uzaklaştım herkez bayramlarda el öpmeye gittiğimizde bile herkez ona bakıyor seviyor ilgileniyor , gerçek kız dedikleri böyle olur ya benide hep küçüklükten beri kıskanç soğuk bilirler ... insanlar cidden acımasız ben bu kadar şeyi bu yaşta görmelimiydim .. ben bişeyde isteimyorum ki birinin beni adam gibi sevmesini ama o hep alıyor sonra ben bu işleride hiç sevmedim bu yaşta flört işleri falan ben onun gibi olamam o belki kapılmış gidyor bişey anlamıyor fakat herşey bu işlerden ibaret değil şimdi ben nedemek istediğimi bile bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz anladığınız kadarıyla rica etsem !! :'(

My Mad Fat Diary dizisini bilirsin. Orada da senin gibi yakınan 16 yaşında bir genç kız var. Arkadaşının olamayacağını,sevip sevilemeyeceğini düşünüyor.. Ama hepsi de oluyor.
Bu kadar dert etme kendine, diğer konu açan kardeşimize de yazdım.
Biraz yaşınız geçtikçe zaten yerine oturacak her şey.
Bütün her şey güzellik değil. Terbiyen,yüreğin,duruşun yerindeyse senden güzeli olur mu şu dünyada?
En güzel dönemlerini bunları düşünerek geçirme.
İstersen kilo verebilirsin azim et yeter ki hiç bir şey imkansız değil.
Biraz değişiklik yap kendinde,ama sadece kendin için başkaları için değil.
En güzel yaşlarındasın,tadını çıkar:34:

En güzel yaşlarını bunları düşünerek mahvetme kuzeninin ki gibi renkli gözlerin olmayabilir ama dünyayı renkli görebiliyorsun Allah'a şükret her zaman.
Ergenlik çağında olduğun için böyle hissetmen normal.

crndgn ; keşke konu sahibi arkadaşımızla dalga geçmeseydiniz .Belli ki bunalımda ve biraz teselliye ihtiyacı var ;)

nurcan12 arkadaşım ; daha çok küçüksün .Henüz ergenlik dönemindesin . bu yaşlar da böyle duygular hissedebilirsin .Herkesin kendine göre bir güzelliği vardır .Eminim ki sen de çok tatlı bir kızsın, üzme kendini sakın .yaşın biraz daha otursun daha da çok güzelleşeceksin .ergenlikte ki kılolar bile gidiyor .Sakın bilinçsizce diyetler yapmaya kalkma .emin ol fiziki hatların oturmaya başladığında o kılolar gidiyor .çok yeme diyet de yapma ,sağlıklı beslen ve kendini sakın üzme .:34:

Son düzenleme:
Hayatta neler olur neler, o güzeller güzeli ne şanslı dediğiniz insanlar neler yaşar ya da belki siz neler yaşarsınız hiiç bilinmez. Bahtı güzel olsun diye boşuna demiyorlar o yüzden :) Dilerim bahtınız güzel olur kaderiniz güzel olur.. Yoksa dış görünüş güzellik hiçbir işe yaramaz ki..

Siz hiç ergenlik çağını yaşamadan level atladınız galiba.:ssz:

blue çağındaki genç kızlar için bunlar sorun olabiliyor.

Bizlerin ergenlik çağımızda yaşadıklarımızın ve birgün anne olacağımızın bilincinde olup destek olmamız gerekir "çoğalarak üstümüze üstümüze geliyorsunuz" demek yerine.

Bu benim görüşüm.

crndgn ; keşke konu sahibi arkadaşımızla dalga geçmeseydiniz .Belli ki bunalımda ve biraz teselliye ihtiyacı var ;)

nurcan12 arkadaşım ; daha çok küçüksün .Henüz ergenlik dönemindesin . bu yaşlar da böyle duygular hissedebilirsin .Herkesin kendine göre bir güzelliği vardır .Eminim ki sen de çok tatlı bir kızsın, üzme kendini sakın .yaşın biraz daha otursun daha da çok güzelleşeceksin .ergenlikte ki kılolar bile gidiyor .Sakın bilinçsizce diyetler yapmaya kalkma .emin ol fiziki hatların oturmaya başladığında o kılolar gidiyor .çok yeme diyet de yapma ,sağlıklı beslen ve kendini sakın üzme .:34:

Yok yahu ne dalgası..

Cnm bnm ya. Ben inaniyorum ki senin kalbinin guzelligi yuzune yansimistir
Ve ay parcasi gibi bir prensessindir..
Bu yaslarda bu dusunceler normal.
Ki bende bile oluyor bazen.
Boy olarak kisayim
Uzun boylu,bacakli hatunlari gorunce
Yolmak istemiyorum degil hani :)

Siz hiç ergenlik çağını yaşamadan level atladınız galiba.:ssz:

blue çağındaki genç kızlar için bunlar sorun olabiliyor.

Bizlerin ergenlik çağımızda yaşadıklarımızın ve birgün anne olacağımızın bilincinde olup destek olmamız gerekir "çoğalarak üstümüze üstümüze geliyorsunuz" demek yerine.

Bu benim görüşüm.

Blue evet :)

onbeskarakter

ergenlikten ziyade her insan yasayabilir bu durumu donem donem ne varki icimizden neler neler geciyor anlatmıyoruz bu tarz seyleri yavas yavas takmamayı ogrenirsin kendinle barısık olup bundan daha onemli seylerin hayatta var oldugunuda goruceksin

Son düzenleme:
canım benım hanı herkez kuzenımle guzel oldugu ıcın konusuyor sevgı gosterıyor felan demıssın ya,acaba sen yanlıs anlıyo olabılırmısın:31:belkıde sen bu dusuncelerle ınsanlara uzak durdugun ıcın sanada kuzenın gıbı yakınlık gostermıyolardır.
bu dusuncelerı kafandan atsan hersey degısır bence:34:ayrıca ılla renklı gozler cok guzeldır dıye bısey yok, gozun rengınden cok seklı ve bakısları onemlıdır.mesela benım gozlerım koyu kahve ama herkez gozlerın cok guzel der durur:23:

tatlım öncelikle sana şunu söyleyeyim ben 28 yaşındayım ve hala eşime arada sırada sence ben güzelmiyim diyorum :) bu kadınlığın doğasında var kendini kötü görmek başkalarını kendinden daha güzel görmek olur dönem dönem.
hele senin yaşındayken bunları yaşaman o kadar normal ki... ben senin yaşındayken neredeyse her gece ağlardım. çok zayıftım. çıta diye dalga geçerlerdi. kulakalrım kepçeydi saçlarım hep küt olurdu saçlarımı toplamıyım kulaklarım gözükmesin diye hatta yazın havuza bile girmezdim saçlarım ıslanıp arkaya yapışınca kulakalrım ortayua çıakcak diye :) sivilcelerim vardı dişlerim yamuktu kilo alabilmek için neler yapmadım ki ... yazın kotun altına eşofman giyip çıkardım sokağa sırf kilolı görünmek için leş gibi terlemeyi göze alırdım :)
şimdi ne alemdesin dersen kendimi gayet güzel buluyorum regl dönemlerimde dellenip çirkinim dediğimde oluyor tabi ama öyle olmadığımı biliyorum :) eminim ki çok güzel bir kızsın. zaten güzellik görünüşte değil içtedir. sen temiz ol bakımlı ol düznli yıkan mis gibi kok çalışkan ol hanfendi ol. zamanla herşey yoluna girer merak etme. yaşın ilerledikçe güzelliklerinin farkına varacak ve bu harcadığın yılalra yanacaksın... mutlu olmana bak senin yaşına dönebilmek için neler vermezdim keyfine bak tatlım :)

nurcancım öncelikle kendini çok güzel ifade etmişsin.. seni çok iyi anlıyorum ergenlik dönemlerinde böyle kompleksler sıkça yaşanır,hepimiz yaşadık ve anlamadan büyüdük,biliyormusun ben 12 yaşndayken kendimi 15 yaşnda bile hayal edemezdim,çok büyük yaştı benim için o zamanlar.. şimdi 30a yakınlaştım iyice.. aslında yazdıklarını okuyunca gülümsedim ve birsürü şey yazmak istedim sana sırtını sıvazlarcasına.. lakin hepsi uçtu gitti,kendimi ifadede pek becerikli değilim birde.. bak sana bir pedagog tavsiye edeyim,adem güneş yaz googleye ve ilk satırda sitesi çıkıyor zaten,ordan ona ulaşabilir aynı bu şekilde sorunu sorabilirsin.. burç fm de pazar 11,pazartesi,salı 9 30 da canlı yayını var,orda senin gibi gençler sıkıntılarını,yada sorunlarını,gerek iç dünyalarıyla gerek ailesel,çevresel sorunlarla alakalı sorularını paylaşıyorlar uzmanla ve çok güzel cevaplar,öneriler alıyorlar kendisinden.. inş. iletişime geçersin kardeşim.. hayırlı geceler...

birkaç konuda daha bu tarz mesajlarınızı görmüştüm. siz kendi söylediğinizi espri olarak alabilirsiniz ama konu sahipleri için kırıcı olabilir.herkes hassas olduğu bir konuyu gelip paylaşıyor sonuçta.ben biraz daha düşünceli davranmanızı öneririm haddim olmayarak..

Nurcan merhabalar :)
fiziksel özellikleri kafaya takmaya başlamak için çok doğal bir yaştasın. ama şöyle bir durum var, sen diyelim ki zayıfsın ve renkli gözlüsün. kuzenin bundan daha farklı bir özelliği olduğu için de dikkat çekebilir ve sen yanında yine sönük kalabilirsin. sonuçta hepimiz birilerinin yanında güzellik anlamında sönük kalıyoruz. kıskanmıyor muyuz ya da bozulmuyor muyuz, elbette bozuluyoruz ama bu özgüvenimizi kaybetmek için bir neden değil.ayrıca bence sen renkli göz olayını kafana çok takmışsın.benim de gözlerim kahverengi, bir ara özendim renkli lens taktım, değişen hiçbir şey olmadı. hatta kahverengi gözün bana daha çok yakıştığını farkettim. o yüzden bence kendinde kusur bulmak yerine güzel olan özelliklerini ön plana çıkarmaya çalış. mesela saçlar bir insanın havasını en çok değiştiren yerlerden biridir. saçında radikal bir değişiklik yapsan herkesini dikkatini çeker ve iltifat alabilirsin.ya da ellerin güzeldir çok güzel ojeler sürerek insanların gözüne sokabilirsin ellerini :) kilo olayından çok rahatsızsan doktora gitmeni tavsiye edebilirim.ama çok fazla fazlan yoksa beslenme düzeninde birkaç değişikliğe giderek onu da halledebilirsin. ama tabi bu değişikliği abartmamalısın,çünkü gelişme çağındasın hala ve düzenli beslenmeye ihtiyacın var.

bir de kendinle dalga geçilmesine izin verme. sen insanların yanında kendinden çok şikayet edersen onlar da bunu kullanırlar. fakat öyle bir durum olursa da sen de gül geç,bozulursan sırf seni sinir etmek için üstüne üstüne gelirler kusurun olmasa bile.

son olarak da şunu söyleyeyim, ben de 16 yaşındayken pek güzel bir kız değildim ,ama sonra yüz hatların oturmaya başlayınca bakımla makyajla filan şartları eşitliyorsun biraz, rahat ol yani. sonsuza kadar böyle sürmez :13:

ahahahaha :D hey allahım yaaa ya şimdiki genclik cok hızlı yada bız cok yavastık..sımdı lıselılerı goruyorumda hepsı bırbırınden makyajlı manken hepsı mutlaka mutsuz mutlaka aılelerıyle sorunlu cunkuokul ders dısında tek akılları fıkırlerı erkek arkadas marka merakı yazık yaa nasıl bır nesıl yetısıyor böyle...hadi ergenlık dıyelımde arkadasımm derdın ne kı bu kadar sıtelere kadar tasımıssın bu durumu daha hayatı ögrencennnn ohoooo sımdıdennn ısyeannnn modları :D cocukluklarına vermek gerek heralde böyle seylerı :))

çok teşekkür ederim :)

ahahahaha :D hey allahım yaaa ya şimdiki genclik cok hızlı yada bız cok yavastık..sımdı lıselılerı goruyorumda hepsı bırbırınden makyajlı manken hepsı mutlaka mutsuz mutlaka aılelerıyle sorunlu cunkuokul ders dısında tek akılları fıkırlerı erkek arkadas marka merakı yazık yaa nasıl bır nesıl yetısıyor böyle...hadi ergenlık dıyelımde arkadasımm derdın ne kı bu kadar sıtelere kadar tasımıssın bu durumu daha hayatı ögrencennnn ohoooo sımdıdennn ısyeannnn modları :D cocukluklarına vermek gerek heralde böyle seylerı :))

Vallahi öyle :)

merhaba ben 16 yaşındayım bu zamana kadar çok üzücü şeyler yadım takmak istemiyeceğim hiç beklemediğim bişeyi aşırı derecede takıntı olarak kendimde gördüm ben güzelliği çok kafama takıyorum ben böyle şeyler düşünmek istemiyorum iyi şeyleri tam düşünmüşken karşıma güzel biri çıkıyor çirkinde değilim ama çok takıyorum çünkü iyi olanı bilip algılasamda insanların bu denli davranışları beni çok üzüyor kızdırıyor :'( bu dünyada sırf renkli gözlü oluyorsun herşey sana güzel bizim kisi renk değil mi kuzenim yeşil gözlü hoş yüzle onunla halamlara kalmaya gidiyorduk , ilk defa orda birinden hoşlanmıştım bu duyguarı maalesef kuzenimin ve o çocuğun ve tüm çocukların benimle dalga geçmesiyle yıkıldım dedim ki vay be insanın duygularıyla oynamak ne kolaymış nasılda kolay ama bunlar hayatımda olduğu içinde mutluyum böyle şeyler benim insanlara iyi davranmama onları anlamama yardımcı oluyor ama şöyle dönüp bakınca insan üzülmeden edemiyor ben kuzenimi sevip sayarken :'( sırf kiloluyum diye onun kadar güzel gözlerim yok diye tövbe töve ben her güzel kızı kskanmak istemiyorum çok günah bunlar herkezin dediği gibi eli ayağı herhangi bir yeri sağlıklı olmayanlar var sonrada ben nepmışım nelere kapılmışım diyorum düşünüp üzülmeden de edemiyorum ben insanlardan uzaklaştım herkez bayramlarda el öpmeye gittiğimizde bile herkez ona bakıyor seviyor ilgileniyor , gerçek kız dedikleri böyle olur ya benide hep küçüklükten beri kıskanç soğuk bilirler ... insanlar cidden acımasız ben bu kadar şeyi bu yaşta görmelimiydim .. ben bişeyde isteimyorum ki birinin beni adam gibi sevmesini ama o hep alıyor sonra ben bu işleride hiç sevmedim bu yaşta flört işleri falan ben onun gibi olamam o belki kapılmış gidyor bişey anlamıyor fakat herşey bu işlerden ibaret değil şimdi ben nedemek istediğimi bile bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz anladığınız kadarıyla rica etsem !! :'(

öncelikle bi yardım al ozaman sonrada diyetisyene git. hergün bu konular çoğalmaaya basladı yaslarda ya 16 ya 17

Back