- Konu Sahibi kaderim_48
-
iyi de babası neden vermiş görümcenize orayı, başka yer vermemiş ?
hem kendi bağ kuru ödensin diye evladını neden hiçe saymış ?
Anlamadım ki..
Yeri veren zaten baba değil mi?
O evladını düşünmezken kardeş neden kıymet versin abiye?
bir de "vicdansızlık" yapmış evet ama direk kul hakkı yediğini söyleyemeyiz...
sonuçta kimseden haksız yere bişey almamış, çalmamış, çırpmamış...
avukata verirse iptal ettirebilir büyük ihtimalle... öldükten sonra bile dava açıp geri alıyorlar diye biliyorum...
babası ona verdiyse bile abisinin halini görmüyormu.onlarıda bırak yeğenleri var.yazık değilmi.
Babasından yer aldığına kızmıyoruz biz, babasınıda neden verdi demiyoruz. Tek zeytinli olan tarla orası! boş çok arazisi var adamın! Boş arazilerden birini alıp dikebilirlerdi zeytin! İmkanları da var! Kayınım gibi muhtaç değiller!
Haklısın! Biz de babaya değil görümceme söylendik. Babandan başka yer alsaydın neden abinin kapısının dibindeki yeri aldın diye!
bence burda asıl bencilliği yapan "baba"....
dediğim gibi vicdansızlık yapmış ama direk kul hakkı yememiş...
iyilik yapabilirmiş ama yapmamayı tercih etmiş...
bence burda asıl bencilliği yapan "baba"....
dediğim gibi vicdansızlık yapmış ama direk kul hakkı yememiş...
iyilik yapabilirmiş ama yapmamayı tercih etmiş...
Neden peki?
Alan mı suçlu veren mi?:uhm:
Canım şöyle bir şey var yalnız! Bu zeytinliği bu hale getiren kayınım! Bunu köyde herkes bilir. Kolu sağlam iken çok çalışırdı. Eylülde kaynanam öldü. O ölmeseydi veremezdi babası kızına! Kaynanam kayınımı çok severdi. O ölünce baba kız anlaşmışlar! Kul hakkı derken bence kul hakkı var! neden dersen baba ölseydi o yeri iki kardeş bölüşeceklerdi. Yarısı kayınımın olacaktı en azından! Şimdi hiç faydalanamıyor.
baba verse bile orada diğer çocuklarında hakkı var.. kul hakkı olur mu bilmiyorum ama vicdansızlık olduğu kesin.. bence, baba her istediğine veremez gibi geliyor ama yine en iyisini avukat arkadaşlar bilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?