• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu dosyaları nasıl hazırlayabilirim arkadaşlar yardım edin lütfen

yarenka

KIZ'ım geliyor:)
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2010
3.957
2
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar, sınıf öğretmeniyim ve sınıf incelemesinde gerekli bazı dosyalar varmış ama hiçbiri hakkında bir fikrim yok, hazırlamama yardım edebilir misiniz?
1.sosyal kulüpler dosyası
2.kitaplık demirbaş defteri
3.not çizelgesi
4.çevre incelemesi

bunları hazırlamam gerek arkadaşlar. ayrıca yıllık çalışma planı da hazırlamam gerekiyormuş bunun için meb'den yıllık planları indirip çıktısını almamız yeterli olur mu? şimdiden teşekkür ederim

Ben branş öğretmeniyim ama hazırladığım bazı dosyalar vardı,belki benzerleridir.Bir kere çevre incelemesini ilk yılımda köye atandığımda yapmıştım,birkaç alt başlıkla (Köyün sosyo ekonomik durumu,coğrafi durumu,tarihi,okulun tarihçesi,fiziki durumu,personeli,öğrenci bşarısı.....)rapor halinde yazmıştım.
Not çizelgesi zaten bilgisayarda e okulda oluyor artık.Ama sizdeki farklıysa bilmem.Sosyal kulüp olarak herhangi bir kulübün sorumlu öğrtmeniyken o kulübe ait iç yönetmelği,tabi en başa Atatürk resmi,istiklal marşı,gençliğe hitabe sonra yönetmelik,kulüp listesi,kulüp devam çizelgesi,Kulüp çalışma planı yıllık olcak,kulüp kararları(biz 15 günde bir hazırlardık)
Sana tavsiyem intenette çok çeşitli dökümanlardan yararlan,güzel hazırlanmışlar,sadece ufak değişiklikler yaparsın,kolay gelsin şimdiden:)

Ben branş öğretmeniyim ama hazırladığım bazı dosyalar vardı,belki benzerleridir.Bir kere çevre incelemesini ilk yılımda köye atandığımda yapmıştım,birkaç alt başlıkla (Köyün sosyo ekonomik durumu,coğrafi durumu,tarihi,okulun tarihçesi,fiziki durumu,personeli,öğrenci bşarısı.....)rapor halinde yazmıştım.
Not çizelgesi zaten bilgisayarda e okulda oluyor artık.Ama sizdeki farklıysa bilmem.Sosyal kulüp olarak herhangi bir kulübün sorumlu öğrtmeniyken o kulübe ait iç yönetmelği,tabi en başa Atatürk resmi,istiklal marşı,gençliğe hitabe sonra yönetmelik,kulüp listesi,kulüp devam çizelgesi,Kulüp çalışma planı yıllık olcak,kulüp kararları(biz 15 günde bir hazırlardık)
Sana tavsiyem intenette çok çeşitli dökümanlardan yararlan,güzel hazırlanmışlar,sadece ufak değişiklikler yaparsın,kolay gelsin şimdiden:)

çok teşekkür ederim ama internetteki çoğu site de üyelik istiyor galiba üye olmam lazım, ama çevre incelemesini nasıl yapacağımı hala anlamadım, istanbuldayım başka bir şehri mi inceleyeceğim

Bak bi tane örnek buldum,ben biraz daha detaylı yazmıştım,ama şu an onu bulamıyorum.

ÇEVRE İNCELEMESİ

İLİ : MUŞ

İLÇESİ : MERKEZ

BELDE : KARAAĞAÇLI

BELDENİN ESKİ ADI : BEL ARINÇ

BELDENİN ESKİ ADINI NERDEN ALDIĞI: Ermenilerden almıştır.

BELDENİN NÜFUSU : Yaklaşık 6500

BELDENİN HANE SAYISI: 450

BELDEDEKİ GÖÇ DURUMU: Yaklaşık %40 ‘ı İstanbul, Bursa vb. illere göç etmiştir.

BELDENİN MERKEZE UZAKLIĞI: 20 km

BELDEDEKİ OKUR-YAZAR ORANI: Beldenin %20 ‘sinin okuma – yazması yok, %70 ‘i
ilkokul mezunu, %10 ‘luk kısmı ise ilköğretim mezunu.

BELDENİN EKONOMİK DURUMU: Genelde endüstriyel bitki olarak tütün, tarım olarak buğday, arpa, yonca, fig ve hayvancılık yapılmaktadır.

BELDENİN SOSYAL ETKİNLİKLERİ: Beldede sosyal etkinlik olarak düğünler ve asker uğurlaması yapılmaktadır.

BELDENİN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ: Beldenin tarihi ve turistik yeri bulunmamaktadır. Fakat güneybatımızda bulunan kepenek köyünün 2 km uzağındaki dağın üstünde dünyaca sayılı bir manastır bulunmaktadır.

BELDENİN POLİTİK DURUMU: Beldede genelde politika sevilmemesine rağmen sağ eğilim mevcuttur.

HALKIN YAŞAM BİÇİMİ : Genelde fakir aileler mevcut. Zengin aile bulunmamaktadır. Yaz aylarında ektiklerini kış aylarında tüketmektedir.

BELDENİN KOMŞULARI : Doğuda hasköy ilçesi, batıda tekyol beldesi, kuzeyde mornik çubuklu mezrası, güneyde ise altınova köyü bulunmaktadır.

BELDEDE BULUNAN ÖNEMLİ NEHİR VE ÇAYLAR: Beldeden nehir ve çay geçmemektedir.
BELDE HANGİ DAĞIN ETEĞİNDE BULUNUYOR: Belde HAN dağı eteğinde bulunmaktadır.

BELDEDE BULUNAN YAŞLI İNSANLAR: Beldenin en yaşlı insanı 90-100 yaşları arasında olan Mehmet ABAY ‘dır.

BELDEDEKİ DOĞAL AFET VE SAVAŞ DURUMU: Beldedekilerin söylediklerine göre önemli bir doğal afet ve savaş olmamıştır.

BELDENİN TOPRAK ŞEKLİ: Humuslu toprak tipi bulunmaktadır.

BELDEDE BULUNAN GAZİLER: Beldede gazi bulunmamaktadır.

BELDEDE GÖRÜLEN HASTALIKLAR: Beldede bulunan sağlık ocağından edinilen bilgiye göre sarılık, tetanos, boğmaca, havyan ve hayvan ürünlerinden bulaşan hastalıkların mevcut olduğu gözlenmiştir.

BELDEDE KULLANILAN YAKACAK TÜRLERİ:Tezek, odun, çeper ve son zamanlarda kömür kullanılmaktadır.

BELDENİN İKLİM ÖZELLİKLERİ: Tipik karasal iklim görülmektedir.

BELDENİN İBADET YERLERİ: Halkın % 100’ ü Müslüman olduğu için 2 tane cami mevcuttur.

BELDEDE BULUNAN ETNİK GRUPLAR: Beldede herhangi bir etnik grup yoktur.

Back