• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dönemde mr(beyin) çektiren ?

Ben bu hafta goz doktoruna gidecegim..normalde 2 maske takarim 3 takacagim..her olayi covid ile baglamasak..mecburum ki gidiyorum..siz de mecbursaniz gidin..

Ben Smdi değil ama mayis ayinda cektirmistim üstelik pandeminin ilk açıkladığı mart ayındaydı ben korktum gitmedim ama sonra mecbur çekildi. Isterseniz havlu götürün serin, ben yapmadan önce ici silindi denildi ama.emin değilim 😀havlu kağıt koydular başımın altina ,maskem telliiydi hastaneden telsiz maske verdiler o şekilde cekildi. Giysileriniz icin bence büyük sirt çantası götürün icine koyun. Ben sütyen giymeden gitmiştim. Temiz atlet koydum çantama direk onu giydim.

Arkadaşlar malum corona zamanı hastaneye gitmemek gerek ama hipofiz bezimde kist var ve 4 5 gundur baş agrim geçmiyor.Doktorum böyle bir durumda gelmemi söylemişti ama izne cıkmış ve 1 haftada yok sonuclarimla farkli doktora gideceğim ve büyük ihtimal mr isteyecek.

Sorun su ki maskemi cikarirsam ben ne yapacağım maskesiz cekilmem gerek değil mi bilgisi olan var mi bu dönemde cektiren var mı ? Şimden panik atak geçiyorum mr cektirmemde sorun yok ben maskesiz cekilecegim diye delleniyorum.Eger ki maskesiz cekilmem gerekirse ne yapmam gerekir ne olur akıl verin olan aklımda kaçtı
Ben kasım başında çektirdim zaten odada yalnızsın bişey olmaz ki.

Ben çektirdim 1,5-2 ay önce maskenin telini çıkardım öyle girdim mr'a . Zaten bence mr odası hastanenin diğer ortamlarından çok daha steril.

Maskede tel varsa olmaz. Ama telsizse sanirim maskeyle cektirebilirsin. Pandemi surecinde defalarca doktora gitmek zorunda kaldim. Beyin ve bel emari cektirdim, film,emg cektirdim. Hele emg de doktorla kucucuk odada cok yakin temasta bulunmak zorunda kaldim.

Virus havadan bulasmiyor. Birinin yaninda olup yuzune dogru aksirip, tiksirmasi gerek. Ya da kontamine yuzeye elini surup yuzune goturmen gerek ki bulassin.

O yuzden rahat ol. Zaten odada yalniz olacaksin. Mrdan sonra elini yuzune goturmeden hemen dezenfekte et. Eve gelince de dus alirsin. Bir sey olmaz icini ferah tut.

Tomografi emar bunlar onemli seyler. Corona çok onemli ama onlardan baska cesit cesit hastalik var. Neredeyse 1 yil olcak uğraşıyoruz bu meretle çok

İyi de belki önemli bir hastalığı var o yüzden gidip geliyor.
Kimse keyfinden hastaneye gitmez herhalde hastane havası solumak için
Bir tanıdığım kanser tedavisi görüyor bu dönemde. Hatta ameliyat olması da gerekti ne yapsın bu insanlar?
Ben gitmesin demiyorum ki zaten eğer giderseniz onleminizi alın ki birde covidle ugrasmayin diyorum.

Bir hafta önce çekildim maskemi çıkarmamı istediler çıkardım.

Yakın zamanda iki farklı hastanede beyin MR I çektirdim.İlkinde maskemde tel olduğu için hemşire teli makasla kesip çıkardı , ikincisinde telsiz maskeyle gittim.İlaçlı çekim hem beyin hem omurilik MR I olduğundan uzun süreceğini biliyordum çekimde maskemi çıkarabilirmiyim diye sordum , siz bilirsiniz dayanabilirseniz çıkarmamanız kendiniz için daha iyi dediler.Burun kısmını açıp çektirmiştim , tabi çıkışta maskemi değiştirdim vb . hiç bir sorun olmadı

odada yalnız olsamda ya benden önceki hasta oksurduyse nereden bilebilirim sonucta hava yolu ile bulaşıyor ve bu beni geriyor kendim hadi corona oldum atlattim peki bulastirabilecegim kişiler ne olacak onlar nasıl atlacak bu fikir yuzunden aylardır evdeyim alışverişimi bile online yaparim kimsenin vebalini alamam.Bu arada telsiz maskem yok sanıyordum o yüzden cok paniklemistim aklima devletin dağıttığı maskeler geldi onlar telsizdi ve isime yarayacak 😂 tel yerine bant yapıştıracagim zaten gozluklu oldugum icin buhar benim için ekstra problem valla aşırı zorunlu olmasam köşede ölmeyi bekleyeceğim o durumdayım herkese yorumları ıçın teşekkür ederim

Arkadaşlar malum corona zamanı hastaneye gitmemek gerek ama hipofiz bezimde kist var ve 4 5 gundur baş agrim geçmiyor.Doktorum böyle bir durumda gelmemi söylemişti ama izne cıkmış ve 1 haftada yok sonuclarimla farkli doktora gideceğim ve büyük ihtimal mr isteyecek.

Sorun su ki maskemi cikarirsam ben ne yapacağım maskesiz cekilmem gerek değil mi bilgisi olan var mi bu dönemde cektiren var mı ? Şimden panik atak geçiyorum mr cektirmemde sorun yok ben maskesiz cekilecegim diye delleniyorum.Eger ki maskesiz cekilmem gerekirse ne yapmam gerekir ne olur akıl verin olan aklımda kaçtı
Sıkıntı etmeyin. Sorununuzu ertelemeden gidin doktora. Nasil yaptıklarını bilmiyorum ama kayinvalidem çektirdi bu dönemde mr.
Korkmayin, geçmiş olsun.

Back