• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dönemde mr(beyin) çektiren ?

Monny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
702
1.455
113
Arkadaşlar malum corona zamanı hastaneye gitmemek gerek ama hipofiz bezimde kist var ve 4 5 gundur baş agrim geçmiyor.Doktorum böyle bir durumda gelmemi söylemişti ama izne cıkmış ve 1 haftada yok sonuclarimla farkli doktora gideceğim ve büyük ihtimal mr isteyecek.

Sorun su ki maskemi cikarirsam ben ne yapacağım maskesiz cekilmem gerek değil mi bilgisi olan var mi bu dönemde cektiren var mı ? Şimden panik atak geçiyorum mr cektirmemde sorun yok ben maskesiz cekilecegim diye delleniyorum.Eger ki maskesiz cekilmem gerekirse ne yapmam gerekir ne olur akıl verin olan aklımda kaçtı

Arkadaşlar malum corona zamanı hastaneye gitmemek gerek ama hipofiz bezimde kist var ve 4 5 gundur baş agrim geçmiyor.Doktorum böyle bir durumda gelmemi söylemişti ama izne cıkmış ve 1 haftada yok sonuclarimla farkli doktora gideceğim ve büyük ihtimal mr isteyecek.

Sorun su ki maskemi cikarirsam ben ne yapacağım maskesiz cekilmem gerek değil mi bilgisi olan var mi bu dönemde cektiren var mı ? Şimden panik atak geçiyorum mr cektirmemde sorun yok ben maskesiz cekilecegim diye delleniyorum.Eger ki maskesiz cekilmem gerekirse ne yapmam gerekir ne olur akıl verin olan aklımda kaçtı
Maskeler de tel takili değil ki.maskeyle cekilebiliyorsun

MR cektirirken dibinizde kimse durmayacak ki maskeyi cikartsaniz bile yalniz oluyorsunuz ortamda? Abartmiyor musunuz? Kaldi ki doktorlar da maskesiz yaklasmiyor hastaya zaten.

Ben kaç defa diş doktoruna gittim haliyle maskeyi cikarttim her seferinde, doktorda maske siperlik vardi ama agiz agiza duruyorsun masefe yok sonucta. Bisey olmadi.

Olacagi varsa da yine yapacak birsey yok. Koronadan korkup doktora gitmezsekte ciddi saglik sorunlari yasayabiliriz.

doktorunuz gerekli görürse çekinmeniz daha uygun olur. cihazın içinde maskenizi çıkarmanız sorun oluşturmaz. çıkınca da hemen maskenizi takar ve elinizi falan guzelce dezenfekte edersiniz. sağlığınız için bu kadar düşük bir risk göze alinabilir. ayrica bir saglik çalışanı olarak bu duyarlılığınız için çok teşekkür ederim🥰gecmis olsun

Hayatı kendinize bu kadar zorlaştırmayın.
Bu dönemde tomografi çektirdim kan verdim muayene oldum sağlık ocağına gittim eczaneye gittim dişçiye gittim..
Nereye kadar hayattan bu kadar soyutlayacaksiniz kendinizi?
Virüs bir ihtimal oladabilir olmayadabilir.
Sizin şuan hastaneye gitmeyerek aldığınız risk emin olun gitmenizden daha çok.

Bir hasta telefon numarasini yanlış vermiş olmali ki bundan 1 ay önce sürekli 182 den bana mesaj geliyordu. Şu gün tomografi randavunuz var şu gün emar var şu gün tahlil sonuclarinizi alabilirsiniz diye 2 3 günde bir mesaj geldi bana. Içimden dedim ki bu hasta bu kadar hastaneye gide gele en sonunda korana olacak.
Ve dediğim gibi yaklaşık bir 10 15 gün sonra mesaj geldi covid 19 test sonucunuz pozitif diye.
Ertesi gün filiz hanım biz geldik aşağıdayiz gelin ilaclarinizi teslim alın diye. Tabi ben o zaman derdimi anlatabildim benim adım filiz değil ve covid degilim diye.
Demem o ki o kadın hastaneye gidegele hasta oldu.
Sizde belki aynı olmaz ama tedbir almakta fayda var. Eger giderseniz bile maksimum önleminizi alın. Geçmiş olsun.

Hayatı kendinize bu kadar zorlaştırmayın.
Bu dönemde tomografi çektirdim kan verdim muayene oldum sağlık ocağına gittim eczaneye gittim dişçiye gittim..
Nereye kadar hayattan bu kadar soyutlayacaksiniz kendinizi?
Virüs bir ihtimal oladabilir olmayadabilir.
Sizin şuan hastaneye gitmeyerek aldığınız risk emin olun gitmenizden daha çok.
Tam da bunu merak ediyordum
Kan vermeye devlete gittiğinizde acil bişey mi var ki kan niye veriyosunuz şimdi kimi biseyle karşılaşırız diye hormon testine gidemedim bu hafta .

Böyle bi tepkiyle karşılaşiyormusunuz ?

Ben boyun mr i cektirdim.Maskeniz telsizse kalsin dedi.Tel oldugu icin cikardim.
Boyun icin cektiklerinde de yuz tamamen cihazin icine giriyor.
Ustunden 1 ay gecti covid olmadim.mecburi durumlarda ertelemeyin

telsiz maske ile gidin çıkartıracaklarını sanmıyorum. Anneannemi götürdük daha yeni hastaneye kalça röntgeni çektirdik ağrıyordu kırıldı sandık. Bir şey çıkmadı. Kardeşimi idrar yolu iltihabı için ürolojiye götürdük e ben sürekli kadın doğumdayım.
Bu kadar stres yapmayın.

Ben çektirdim, salı günü, sadece benim maskemde burunda tel oldugu ıcın çıkardım bana telsiz maske verdiler onu taktım

Tam da bunu merak ediyordum
Kan vermeye devlete gittiğinizde acil bişey mi var ki kan niye veriyosunuz şimdi kimi biseyle karşılaşırız diye hormon testine gidemedim bu hafta .

Böyle bi tepkiyle karşılaşiyormusunuz ?
Kan testini 2 kere verdim. Birisi evlilik için birisi de covid şüphesiydi açıkçası.
Öyle bir tepki geleceğini sanmıyorum yani insan sağlığı önemli değerlere baktırmak için de gidilebilir.

Canım. Benim beynimde sinir uçları iltihabı var ve her yıl doktor mr istiyor. Teli olmayan maskelerle girebiliyorsunuz. Ben maskemi çıkarmamıştım. Sonuçta beyin tehlikeli bir sonuç olsun istemeyiz. Allah korusun beyin tümörü falan çevirir. Siz yeterki tedbirlerinizi alarak gidin ve elinizi yüzünüze hiç götürmeyin. Kendi doktorunuz dönünce gitmeniz bence daha doğru ama sizin sağlığınızda önemli.

Bir hasta telefon numarasini yanlış vermiş olmali ki bundan 1 ay önce sürekli 182 den bana mesaj geliyordu. Şu gün tomografi randavunuz var şu gün emar var şu gün tahlil sonuclarinizi alabilirsiniz diye 2 3 günde bir mesaj geldi bana. Içimden dedim ki bu hasta bu kadar hastaneye gide gele en sonunda korana olacak.
Ve dediğim gibi yaklaşık bir 10 15 gün sonra mesaj geldi covid 19 test sonucunuz pozitif diye.
Ertesi gün filiz hanım biz geldik aşağıdayiz gelin ilaclarinizi teslim alın diye. Tabi ben o zaman derdimi anlatabildim benim adım filiz değil ve covid degilim diye.
Sizde belki aynı olmaz ama tedbir almakta fayda var. Eger giderseniz bile maksimum önleminizi alın. Geçmiş olsun.
Tomografi emar bunlar onemli seyler. Corona çok onemli ama onlardan baska cesit cesit hastalik var. Neredeyse 1 yil olcak uğraşıyoruz bu meretle çok normal insanlarin hastanelere gitmesi

İyi de belki önemli bir hastalığı var o yüzden gidip geliyor.
Kimse keyfinden hastaneye gitmez herhalde hastane havası solumak için
Bir tanıdığım kanser tedavisi görüyor bu dönemde. Hatta ameliyat olması da gerekti ne yapsın bu insanlar?

İyi de belki önemli bir hastalığı var o yüzden gidip geliyor.
Kimse keyfinden hastaneye gitmez herhalde hastane havası solumak için
Bir tanıdığım kanser tedavisi görüyor bu dönemde. Hatta ameliyat olması da gerekti ne yapsın bu insanlar?
Bu tarz onemli ve mecburi durumlarda korku pompoalamanin gereksiz ve insanin moralini bozan bir sey olduğunu düşünüyorum. Ama insanlarin da en sevdiği seylerden biri

Ben de emar çektirdim. Odaya girdik maskeyi çıkarıp uzandım makineye. Çalışan personel de 2 çift koruma vardı ayrıldı yanımdan. Sonra ben kendim kalktım dışarı çıktım hiç temas olmadı

Mr degil ama tomografi cektirdim. Maske ile cekildi. Zaten maskeyi cikarmabiza izin vermiyorlar. En azından bizim burada.

Back