fen lisesi mezunu olduğum için çok sayıda dr arkadasım vardır.bunu şunun için söylüyorum.fen liseleri ülkenin en iyi öğrencilerini alırlar,en yüksek puanlıları.biz bu insanlarla 3 yıl aynı yatakhaneyi ,aynı kurtlu yemekleri paylaştık.yani bana kazık atmaları gibi bir durum söz konusu değil.bütün dr arkadaşlarımın söylediği şudur :mutlaka üniversite hastanesine git.özel hastanelerde otelcilik hizmeti çok iyidir ve çok bilgili olmayan insanlar bunu genellikle iyi hasta bakımıyla karıstırırlar.en yakın örneğini geçenlerde kendim yaşadım.evime yakın ve vaktim var diye özel bir yere gittim kısa bir muayene sonucunda aslında ne kadaaaar çok hasta olduğumu ve 2 gün içinde operasyon geçirmem gerektiğini öğrendim :) pahalı bir operasyon ve dr yapmak için çok aceleciydi tabii ki yaptırmadım.gazi tıp fakültesinin hocalarından birinden randevu aldım.henüz gitmedim.
ilk yaşadığım olaysa bir süre önce özel bir tıp fakültesinin hastanesine gittim ve oradada sorunum için beni 2 gün içinde hemen yatırıp operasyon yapıyorlardı.o zamanlar fakültede hoca muayenesi yapılıyordu ve ben yine gaziden bir hocaya gittim.konu hakkında hiç bilgim yoktu ve sekreter o an boş olan bir hocaya yönlendirmişti,aciliyetim vardı.sonuc,operasyona ıhtıyac yok,bu şekilde de sağlıklı bir hayatın olur.abartıldıgı gibi bir durum yok.ama kontrollerıne devam et.
konuyu yazan arkadasa,
asistanla dr aynı şeydir canım.6 yıllık tıp fakültesini bitiren herkes dr dur.bir konu hakkında uzmanlasmak istiyorsa tusa girer kazandıgı bölümde eğitimine devam eder.senınkı dermatolojıde ihtısas yapan bir dr yani.
ayrıca devlet hastanesiyle tıp fakültesi hastanesi aynı şey değildir.
eğer derdinin ilacı o ise dr onu vermiştir.tabii sen onun o kadar yıl boyunca okuyup hiç aklına gelmemiş olan beslenmeyi falan sormussun ama demekki o oraları çalısmamıs okurken :)))
dr a güvenmiyorsan ve daha iyi biliyorsan kendin tedavi edebilirsin.ayrıca fakülte hastanelerinde de oldukça fazla sayıda hasta görürü drlar tecrübe yeterince vardır yani.bu arada akademik hayatlarına devam eden dr lar kariyerlerini tehlikeye atacak şeyler yapmazlar genellikle.ama benim karşılaştığım gibileri ( üniversite hastanesi değildi en son gittiğim) para ve fazladan operasyon için hastayı kesmekte sakınca görmezler.bilgilendirici olsun diye yazdım.herkese kolaylıklar.( bu arada dr,dr yakını hastane sahibi falan değilim :)))))