Bu Dertten Yıldım, Bıktım, İllallah Getirdim 😢

ne kadar süreyle kullandın peki ve kurtulabildin mi? ben 5 temmuzda süleyman akhan'a gideceğim bakalım ne diyecek. 3 yıl oldu ve ben artık çok sıkıldım.
Umarım çareyi bulursunuz. Çok zor bir şey çünkü, insan çok istese bile olaydan soğuyor. Evet, ben düzenli kullanımla kurtuldum (birkaç ay). Hala bazen oluyor ama sıklığı çok azaldı. Böyle durumlarda tekrar kremi kullanıyorum. Pozisyona da bağlı olduğunu fark ettim. Yaralanan bölgeyle sürtünmenin fazla olduğu pozisyonlarda artıyor.

Umarım çareyi bulursunuz. Çok zor bir şey çünkü, insan çok istese bile olaydan soğuyor. Evet, ben düzenli kullanımla kurtuldum (birkaç ay). Hala bazen oluyor ama sıklığı çok azaldı. Böyle durumlarda tekrar kremi kullanıyorum. Pozisyona da bağlı olduğunu fark ettim. Yaralanan bölgeyle sürtünmenin fazla olduğu pozisyonlarda artıyor.
valla benim pozisyon falan fark etmiyor hiç, her açıdan ağrım, sızım, çatlağım oluyor 😒 tamamdır, çok teşekkürler. bu akşamdan itibaren kullanmaya devam edeyim 🙏

Ben de de iliski esnasında vajina girişinde çatlaklar oluşuyor ve her ilişki esnasında bir yıldır. Birçok doktora göründüm çözüm bulamadım lütfenn yazar misiniz bana aaa

aroma terapi uzamnı dr hülya kayhan var ıntargramda onunla bir görüşmeye çalış
ben onun ürünlerini kullandım ve çok şükür faydasını gördüm ,
nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama sana yardımcı bir eczane önerebilir

çok geçmiş olsun
slm söylediğiniz adresi bulamadım ben
benim tam vajina girişinde çatlak oluyor, bahsettiğiniz kremler o bölgeye kullanılabilir mi? çok hassas ya ph olayı, iyice deliye döndüm 😒 birliktelik için babystart jel aldım, eski adı pre seed'miş belki duymuşsunuzdur. bebek isteyenler kullanıyor genelde, sperm dostuymuş. o bayağı kayganlaştırıyor.

benim şöyle bir olayım var bir de: adetim bitti diyelim. ertesi gün ilişkiye girince çatlıyor. ama yumurtlama günümde ilişkiye girince çatlama olmuyor. sonra yine adetime birkaç gün kaldığında ilişkiye girersek hoooppp yine aynı çatlak. çıldırıcam! hadi şimdi bebek istiyoruz, yumurtlama zamanı ilişki benim işime geliyor ama ömür boyu her ilişkide çocuk düşünecek değilim ya. nasıl gidecek bu iş?

düşünüyorum yumurtlama zamanı vajina yumuşuyor ondan mı çatlak olmuyor diye ama normal zamanda da o kadar ıslanıyorum ki anlatamam 🙈🙈🙈 östrojen hormonuna da bakıldı acaba o mu eksik diye, o da tam yani. aklıma gelen her ihtimali eliyorum böylelikle...
o çatlak değil maalesef vulvodini bende öyle başladı
kayganlık artınca geçiyordu ama şimdi menopoz öncesindeyim hiç geçmiyor

Kadın doğumculardan 1 tanesi “cildiye ile çalışılabilir bu rahatsızlıkta” deyince Cildiyeye de gittim ben. O da bana dedi ki “Vulvodini için önceden biz ilaç yazabiliyorduk ama artık yazamıyoruz. Nöroloji bölümü yazıyor, oraya gidin”

Tabii ben yaşadığım ilçedeki hatta ildeki tüm özel/devlet nörologları aradım “vulvodini tedavisi uyguluyor musunuz?” Diye, inanın telefonda ben anlattım doktorlara sinir harabiyeti olabilirmiş size yönlendirdiler diye, HİÇBİRİNİN haberi yok böyle bir tedaviden. Hepsinden aynı cevabı aldım “üroloji demiş olmasın cildiye doktoru?” 2 kez sordum cildiye doktoruna, “yanlış anlamadım ya da siz yanlış söylemediniz değil mi?”diye ki yanımda eşim de vardı. Doğru duyduk yani, nöroloji bu tedaviyi yapıyor.
Epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar kullanılabiliyormuş 3-6 ay arası. Kime gideceğim şaşırdım 🥺
size özelden yazdım bana yazın ben çok uğraştım bununla

merhabalar. bu soruna aşina olduğumdan bir paylaşımda bulunmak isterim. buradaki sorun genital bölge derisinin kendi salgıladığı östrojenle ilgili genelde. aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi östrojen deriyi hem ıslatıyor hem de esnek hale getiriyor. ilişkide kuruluk probleminiz olmasa bile bölgenin çeşitli sebeplerle (bölgede uzun dönem mantar kremi vb. kullanma, psikolojik sebepler, beslenme, hatta bazı durumlarda çok sıcak duş alma alışkanlığı) esnekliğini kaybetmesi bu tür küçük çatlaklara sebep oluyor. yumurtlama döneminde de östrojen seviyesi en üst düzeye çıktığından bu esnekliği vücudunuz sağlıyor. prensip olarak menapozda yaşananla aynı şey, fakat çok daha erken yaşlarda olması da yaygın. erken yaşlarda kuruluk olmayıp sadece esneklik kaybı yaşandığından tanı koyması kolay değil. jinekologarın bu tür problemleri ciddiye almama eğilimi var maalesef. fakat ben bir öneriyle östrojen destekli krem kullanmış ve fayda görmüştüm. ilk aldığımda her gün bir defa kullanıp sonrasında haftada birkaça düşürdüm. çok çok küçük bir dozda kullanmak gerekiyor, hormon sonuçta. ama yine de dışarıdan uygulanan östrojenin çok zararlı olmayacağı söyleniyor. tabi yine hekime danışmak en doğrusu. umarım faydası olur.
Eki Görüntüle 2647175
östrojen de bende yanma yapıyor hatta daha çok sanırım zamanla sinirler yıpranıyor

slm söylediğiniz adresi bulamadım ben

o çatlak değil maalesef vulvodini bende öyle başladı
kayganlık artınca geçiyordu ama şimdi menopoz öncesindeyim hiç geçmiyor
Art de huile yazın o şekilde de ulaşabilirsiniz hülya hanıma, art de huile onun aromaterapi firması

Benim vajinal şikayetlerim 9 yıl önce başladı ikinci kızıma hamileyken hormonal sıkıntılar yaşadım sonra vajinal enfeksiyon ve yanma başladı zaman zaman geçti ama genelde adet öncesinde başlıyor sonrasında da kötüleşerek devam ediyordu.yumurtlama döneminde rahatlıyordu ama ne zamanki menopoz işaretleri başladı geçmez oldu kullanmadığım fitil krem kalmadı gitmediğim dr en son adanada prp ve lazer tedavisinden sonra iyice şiddetlenince adana da yine tek algolog olan hocaya pudenal blokaj yaptırdım yarı yarıya azalttı ama yinr bazen artıyor Allah yardımcınız olsun çok zor bir de kimse inanmıyor

teşhis vulvodini evet ama çok sıkıntılı bu arada antifepresan ve antikonvülzan ilaç da kullanıyorum

Malesef nerdeyse aynu şeyler ve şimdiden 8 doktora gittim.ne oldu peki sonuç şuan nasılsınız
Bana sorduysanız Eğer, ben Süleyman Engin akhan’a gittim. laroxyl ve perge kullandım 6 aya yakın. İlaçları kullanırken bir dönem şikayetlerim azaldı ancak ilaçları kesince geri geldi. Rahimden Ameliyat filan oldum sonra. Doğru düzgün yatamadık eşimle daha Ama 1-2 yattığımızda çatlak yine vardı

Bana sorduysanız Eğer, ben Süleyman Engin akhan’a gittim. laroxyl ve perge kullandım 6 aya yakın. İlaçları kullanırken bir dönem şikayetlerim azaldı ancak ilaçları kesince geri geldi. Rahimden Ameliyat filan oldum sonra. Doğru düzgün yatamadık eşimle daha Ama 1-2 yattığımızda çatlak yine vardı
Ben estriol yazdırdım anestol bepanteni gündüz gece estriolu kullancam bi de vaginorm yazdı onu da sabah hepsini aynı gün nasıl olcak bilmiyorum

Ben estriol yazdırdım anestol bepanteni gündüz gece estriolu kullancam bi de vaginorm yazdı onu da sabah hepsini aynı gün nasıl olcak bilmiyorum
Bana sorduysanız Eğer, ben Süleyman Engin akhan’a gittim. laroxyl ve perge kullandım 6 aya yakın. İlaçları kullanırken bir dönem şikayetlerim azaldı ancak ilaçları kesince geri geldi. Rahimden Ameliyat filan oldum sonra. Doğru düzgün yatamadık eşimle daha Ama 1-2 yattığımızda çatlak yine v

Bu arada geçmiş oldun çare olmafı yani hiçbişey

Hepinize merhaba kızlar 🌸
Daha önce Jinekoloji başlığında pek çok konuda yorumlar yaptım, açılan konuları okudum ancak bir sonuca ulaşamadım. Bir tık uzun yazacak gibiyim. Lütfen bana yardım edin 😢
3 yıllık evliyim. Düğün günümüzde adettim, o yüzden eşimle ilk birlikteliğimiz düğünden 1 hafta kadar sonra oldu. Neyse, sonra balayına gittik. Balayında havuzdan mı, eşimden mi ya da 10 gün önce yaptırdığım bikini bölgesi lazerinin başlığından mı bilmiyorum hem vajinal uçuk kaptım hem de şanssızlığa bakın ki adet oldum, iğrençti! Balayı haftam çöp oldu. Ne otelden bir şey anladım, ne evliliğimin ilk zamanlarından... Oradaki hastanelerden birinde hemen tedavi gördüm, eve döndük tedavi devam etti filan. Çok şükür ki genital uçuğu atlattım ve bir daha tekrarlamadı. Yazarken bile tüylerim diken diken oluyor 😱 Ara sıra her kadında olduğu gibi mantar olurum; hap, krem derken geçer. Bu arada ilk cinsel birlikteliğimi eşimle yaşadım ancak kendisinde genital olarak herhangi bir uçuk olmamasına rağmen çok sık dudağından uçuklar.

Yalnız bir de araya bir not ekleyeyim: Bekarken labioplasti ameliyatı oldum 2 kez. İç dudaklardan bir tanesi uzundu ve her adet döneminde benim için inanılmaz problem teşkil ediyordu, kaldı ki normal günlerde de erkekler gibi pantolondan şeyimi düzeltir olmuştum. İlki başarısız bir ameliyattı o yüzden ikinciyi oldum. Her iki ameliyatta da bana cinsel ilişkilerimde hiçbir problem yaşanmayacağı garantisi verildi 😒

Sonuca geliyorum yavaştan ☺ Gitmediğim kadın doğumcu kalmadı. Hormon değerlerimde bir eksiklik ve ilişkide vajinada kuruluk olmamasına rağmen eşimle birlikteliğim sırasında vulva girişinde çok küçük ama acısı çok büyük bir çatlak oluşuyor ve genelde de ameliyat olduğum tarafın vulva duvarlarında yanma, sanki bıçakla kesme hissi yaşıyorum. Bu acı,yanma ve çatlak 3 gün içinde kendiliğinden kapanıyor, iyileşiyor. En son bir Prof'a gittim, VULVODİNİ teşhisi koyup "Hangi krem iyi geliyorsa kullan" dedi ve beni resmen başından salladı. İnternette araştırabildiğim kadarıyla daha önceden yaşanan travmaların ya da bakteri/virüslerin oraya yerleşebileceği ve bu tip deri incelmelerine sebep verebileceğini öğrendim. VULVAR VESTİBULİT diye bir sendrom da varmış. Kendi kendime tanı koyamam tabii ki ama benziyor. 3 yılda gerek doğal, gerek kimyasal içerikli 16 tane krem/merhem/topikal antibiyotik-antifungal-östrojen vb. kullanmışım. Vajinal fitil, probiyotik ne varsa işte yani, hepsini denedim. Hepsi de doktor tavsiyesiydi.
Vajinusmus olmadığımı çünkü muayene olurken kendimi hafif kassam da rahat muayene olabildiğimi söylüyor doktorlar.

Aranızda benim gibi böyle bir problem yaşayıp çözen, hâlâ yaşayan, arkadaşından duyan, doktor/ebe/hemşire/sağlık görevlisi olup tavsiye verebilecek olan, "ben şu hastaneye gittim, iyi geldi" diyecek birileri varsa lütfen bana yardım edin. Mantıklı olacak her fikre açığım. Bir kısır döngüye girmiş durumdayım. Eşimle birlikte olmayı çok istiyorum ama ilişki esnasında fiziksel acı oluştuğu için vajinusmus olmasam bile bu gidişle olacağım. Rahatça, özgürce, yara olmadan eşimle birlikte olmak istiyorum. Çooook bunaldım ☹
Çok geçmiş olsun okurken içim sızladı..Burdan bulduğum ve ıyıkım olan dr tavsıyesı verırım arastırabılırsın ama hangı sehırdesın bılmıyorum.Rahatsızlığım baskaydı benım ama bılgısı tecrubesı ıcın ıstersen tavsıye edebılırım arastırırsın cnm

X