Sizin kadar olmasada bende baskı gördüm annem işini yaptırmayı çok sever. Genel itibariyle herkes çok sever ben pratif iş yapan kafası bir iş olduğunda çalışan biriyim. Etrafımda yakın ark ve ailede dahil olmak üzere bunu bilen kişiler tarafından kullanılmak istediğimi görüyorum. Yapmıyorum birine bir konuda yardım ederken düşünüyorum ben o durumda olsam bana yardım eder mi hayırsa kendime değer veriyorum kimsenin gelip beni kullanmasını istemiyorum. İnsan kendini iyi hissetmiyor.
Bu bakıldığı zaman olumsuz bir durum ama olumlu yönleri de yok değil. Sevgi görmemek veya bunu sadece bir şey karşılığı vermek heleki aile tarafından olması berbat bir şey. Çevremdeki çoğu kişi bunu yaşıyor. Annem ablamın iş yapmasına yemek yapmasına izin vermedi, öğretmeni yakın 1 saatlik uzaklıktaki başka bir ilde görev yapıyordu. Haftasonu gelip yiyip içip gidiyor birde küçük tencerelerle yemek götürüyordu. Yemek konusunda sıfırdı temizlik kendine güvende de öyle. Annem onu bagımlı biri gibi yetiştirdi. 33 yaşında evlendi seçtiği nişan elbisesini arkadaşı begenmemiş diye başka bir tane kiralattı ve bununla övündü. İlk bebeği oldu sürekli gidiyoruz. Gençken sizin gibi bana laf söylerlerdi birde bunu milletin yanında yapardı ablam. Şimdi eniştemin evi temizleyip çocuğun altını değiştirip yemek yapacak kadar becerikli olduğunu teyzemle sohbette söyleyince (yalan değil hepsini yapıyor) annem bana kızdı ablanın adını iş bilmeze çıkaracaksın diye. İnsanlar bazen bilinçli yapar böyle şeyleri benim gördüğüm kendini ezdirmeyeceksin, ben öyle yapıyorum gelip bana iş yapmıyorsun kaç yaşındasın dediğinde gözümü kırpmadan lafımı söylüyorum o zaman susuyor. Yoksa cidden toksit bir anne baba çekilecek şey değil.
Benim erkek ark olduğunda bana sen o musun gidip geziceksin diyen annem ablamın istemesi olmadan onları tatile gönderdi. Yani demem o ki kimse umurunda olmasın kendi ayaklarının üstünde dur psikolojik olarakta manipülasyon nereden gelirse gelsin. Kendi hayatının kıymetini bil, gençliğinin değerini de bil. İstediğini yap ama söyleme sevgilin olsun annen bilmesede olur. Koşullara göre şekillenir zaten. Hayat kısa hemde çok kısa