• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu değerle tüp bebek imkanı var mıdır?

Varikoselin ileri olup olmama durumuna bağlı. Eğer eşiniz de ağrı şikayeti yoksa çift taraflı değilse doktorlar ameliyata pek sıcak bakmıyor. Varikosel ameliyatı çok basit bir ameliyat ama kişinin sperm sayısının çoğalması 6 ay-1 sene sonra normale dönüyor. Yani doktorunuz sizi acilen tüp bebek tedavisine alabilir. Öyle de görünüyor.
biz tüp bebek denedik embriyo transfer edilmeden öldü 5 gün yaşamadı arest oldu yani. Eşimdede solda 3. derece vrikosel mevcut. üroloji doktoru ameliyat sonrası deneyin dedi tedaviyi. Belkide ameliyattan sonra normal gebelik oluşacak dedi.

Biz de bu konuda çok kararsız. Çift taraflı varikosel var. Acaba bu yüzden mi sperm değerleri bu kadar kötü geldi, yani varikosel ameliyatı olunca belki spermleri normale döner diyorum ama yine de bir risk gbi geliyor. Çünkü bu ameliyattan sonra sperm sayıları düşen erkekler de çok olmuş. O yüzden tüp bebek mi varikosel ameliyatı mi çok kararsiziz
Bence bu durum çoğunlukla ameliyat eden cerrahın tecrüübesiyle alakalıdır diye düşünüyorum. Evet düşen olmuş ama acaba yanlış damar bağlandığı içinmi düşmüş. doktorların demesisperm sayılarında düşüş ameliyatların sadece %1 veya altında kişilerde görünür diyor.

Valla bende tüp bebek annesiyim ama siz gibi düşünmüyorum, yorumunuzda tüp bebek olur diye belirtmemeişsiniz, konu açanlar etkılenebiliyor zamanında bende çok açtım kendimden biliyorum net konuşan kişileri anlamıyorum, ayrıca benim eşimde 1 ml sperm ve 0 heraketle başladık ve şükür sonuç aldık, o yüzden net konuşmamak lazım sizde bilirsiniz ki tüp bebek için 1 adet sperm ve yumurta bile değerli bazen de yeterli görülebiliyor doktorlar tarafından
Merhaba benim eşimde 5 milyon sperm ve 0 hareket var sizinle benzer gibi tüp bebek denediniz mi ve işe yaradı mı merak ettim teşekkür ederim ☺️

Merhabalar, biz 6 aylık evliyiz. Yaşımız gereği hemen çocuk istemiştik öncesinde ikimiz de kontrole gittik. Eşimde ilk başta varikosel demişlerdi.bugun sperm testimiz çıktı çok anlamadım fakat oldukça kötü gibi düşünüyorum. Tüm sonuclar 0 sanki. Tüp bebek muhabbetine çok uzağız. Bu değerlerle tüp bebek yapmak mümkün müdür? Hormon testleri normal ciktiEki Görüntüle 3541708
Merhaba, öncelikle hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer yazarsanız size iyi bir ürolog önerebilirim. Çünkü eşinizin kesinlikle ürolojiye muayane olup eğer ameliyat derlerse olması gerekiyor. Bakın burada bazı yorumlarda şunu okudum ameliyat derlerse olmasın falan gibi sakın böyle bir hataya düşmeyin 3 hekimin önerisi alın ve ortak çoğunluk ameliyat diyorsa olsun kendinize 6 ay daha zaman verin hemen tüp bebek yoluna girmeyin. Çünkü ameliyat sonrası beklemesi gerekiyor. Bu süreçte sizde eşinizle birlikte uygun bir beslenme ve egzersiz planı uygulayın. Karamsar ve umutsuz olmayın daha 6 aylık evlisiniz, gerçekten olmaz dediğiniz her şey olur siz yeter ki gönülden isteyin ve inanın...

Merhaba, öncelikle hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer yazarsanız size iyi bir ürolog önerebilirim. Çünkü eşinizin kesinlikle ürolojiye muayane olup eğer ameliyat derlerse olması gerekiyor. Bakın burada bazı yorumlarda şunu okudum ameliyat derlerse olmasın falan gibi sakın böyle bir hataya düşmeyin 3 hekimin önerisi alın ve ortak çoğunluk ameliyat diyorsa olsun kendinize 6 ay daha zaman verin hemen tüp bebek yoluna girmeyin. Çünkü ameliyat sonrası beklemesi gerekiyor. Bu süreçte sizde eşinizle birlikte uygun bir beslenme ve egzersiz planı uygulayın. Karamsar ve umutsuz olmayın daha 6 aylık evlisiniz, gerçekten olmaz dediğiniz her şey olur siz yeter ki gönülden isteyin ve inanın...
Merhaba, İzmir deyiz biz. Şuanda bir tüp bebek merkezine konuşmaya gidiyoruz. Irenbe tüp bebek merkezine. Daha önce iki doktorla görüştük sadece şuan takviye veriyorlar. Bekletiyorlar ama açıkçası çok da beklemek istemiyoruz. Benim yaşım 32. Bekleme süresini 2 3 ay gibi kısa süreceğini bilsem beklerim ama. Bazı yorumlarda 1 2 senede spermlerin anca düzene girdiğini okuyunca. Direkt tüp bebege yönlendim aslında. İzmirde iyi bir ürolog onerirseniz onu da değerlendiririz tabiki. Teşekkür ederim cevabiniz icin

Merhaba, İzmir deyiz biz. Şuanda bir tüp bebek merkezine konuşmaya gidiyoruz. Irenbe tüp bebek merkezine. Daha önce iki doktorla görüştük sadece şuan takviye veriyorlar. Bekletiyorlar ama açıkçası çok da beklemek istemiyoruz. Benim yaşım 32. Bekleme süresini 2 3 ay gibi kısa süreceğini bilsem beklerim ama. Bazı yorumlarda 1 2 senede spermlerin anca düzene girdiğini okuyunca. Direkt tüp bebege yönlendim aslında. İzmirde iyi bir ürolog onerirseniz onu da değerlendiririz tabiki. Teşekkür ederim cevabiniz icin
Keşke İrenbe yerine Funda hocayla görüşseydiniz. Medical Point'te kendisi. Onunla görüştünüz mü tabi bilmiyorum da. İrenbe'ye asla güvenmiyorum öyle çok yorum okudum ki haklarında. Ben telefonla bilgi almak için aradığımda bile çok enteresanlardı kapattım devamını dinlemeden. Aynı şekilde Tavmergen mesela, resmen ticaret üzerine kurulmuş bir düzen. Ve muhattabınız yok. Hemen başlamayacaksanız tedaviye, mutlaka Funda hanım ile görüşün. Gerçekten aradaki farkı anlarsınız. 'Bazı yorumlarda 1 2 senede spermlerin anca düzene girdiğini okuyunca.' bakın bu kişiden kişiye değişen bir süreç. Herkesin yorumundan etkilenmeyin gerçekten, eşinizin vücudu ameliyata yada ilaçlara belki ötekilerden daha farklı daha olumlu tepki verecek bunu bilemezsiniz..

biz tüp bebek denedik embriyo transfer edilmeden öldü 5 gün yaşamadı arest oldu yani. Eşimdede solda 3. derece vrikosel mevcut. üroloji doktoru ameliyat sonrası deneyin dedi tedaviyi. Belkide ameliyattan sonra normal gebelik oluşacak dedi.
Valla bizde yakın zamanda yaptirmistik 20 milyon sperm vardı hareket yüzde 1 di yerinde hareket yüzde 78 vs çıkmıştı özelde yaptırdık bide bize doktorun dediği önemli olan sperm sayısı haerket yüzde 1 bile olsa takviyeyle değer çoğalır tüp bebek gerek yok demişti

Bu arada eşinizin varikoseli için Dokuz Eylül Üniversitesinde Aykut hoca var ürolojide gidip kendisiyle görüşün, eğer ameliyat derse gözünüz kapalı güvenebilirsiniz kendisine fakat ameliyata kendisi girmiyor eğer özelde yapalım derse. O yüzden medifema'da öğrencisi var o da baya iyi bir doktor. Buradan çok detay veremiyorum :) İsterseniz beni takip edin instadan oradan görüşelim. mandalinaliboyoz hesap ismim.

Dün ırenbe de tekrar sperm testi verdik. Hastanede verilenler detaylı sonuç ve doğru sonuç vermiyor dediler. Bir de orda yaptik
Bu sefer daha da kötü çıktı sanırım sonucumuz. Birsuru de kan tahlili istedi o lari da verdik
Doktorumuz iki üç aylık tedaviden sonra düzelme olmazsa tese ile sperm Alicak.pazartesi kontrol randevusuna gidicez. O zaman nasıl bir tedaviye badlyacagimizi söyleyecekmiş. Şuan lik ırenbe de devam ediyorum fakat Funda gode de aklımdan çıkmıyor.
1000106868.webp

Dün ırenbe de tekrar sperm testi verdik. Hastanede verilenler detaylı sonuç ve doğru sonuç vermiyor dediler. Bir de orda yaptik
Bu sefer daha da kötü çıktı sanırım sonucumuz. Birsuru de kan tahlili istedi o lari da verdik
Doktorumuz iki üç aylık tedaviden sonra düzelme olmazsa tese ile sperm Alicak.pazartesi kontrol randevusuna gidicez. O zaman nasıl bir tedaviye badlyacagimizi söyleyecekmiş. Şuan lik ırenbe de devam ediyorum fakat Funda gode de aklımdan çıkmıyor. Eki Görüntüle 3544831

O verdikleri takviyeler zaman kaybı olacak :) Çoğu hiçbir işe yaramıyor ama eğer içiniz öyle rahat edecekse deneyin bakalım. Ben sonucunuzu merak ediyorum mutlaka paylaşın :) İrenbe'yle ilgili de sürecinizi anlatın bence baştan sona kadar birileri de bilgilenmiş olur.

O verdikleri takviyeler zaman kaybı olacak :) Çoğu hiçbir işe yaramıyor ama eğer içiniz öyle rahat edecekse deneyin bakalım. Ben sonucunuzu merak ediyorum mutlaka paylaşın :) İrenbe'yle ilgili de sürecinizi anlatın bence baştan sona kadar birileri de bilgilenmiş olur.
Bizim sonucumuz daha 3 ay var malesef. Bakalım inşallah 3 ay sonunda spermleri artar. Artmazsa da tese ile 3 ay sonra işleme başlıcaz bakalım hayırlısı. Şimdilik ımpryl, proxeed plus ve devit verdi. Bunları kullanmaya başladı. Umarım etki eder.
Bende sizinkini merak ediyorum mesajlarınıza baktım aşağı yukarı durumumuz benziyor. Sizin süreç daha yakın sanırım transferi bekliyorsunuz suan. İnşallah sorunsuz atlatır hamile kalirsiniz. Siz de gelismelerinizi yazın çünkü aklımda Funda gode hala var
3 ayın sonunda tüp bebek için belki ona dönüş sağlarız. Bu süreçte maddi olarak ne kadar hardaginizi da yazıp bilgilendirirseniz çok sevinirim. Irenbe de güncel olarak sorduğum opu ve transfer 75 dedi. İlk işlem için dondurma ücreti almıyoruz dedi.
. Tese için 45 ve sperm dondurma 10 bin dedi. Yani tese de 55 e geliyor.

.

Bizim sonucumuz daha 3 ay var malesef. Bakalım inşallah 3 ay sonunda spermleri artar. Artmazsa da tese ile 3 ay sonra işleme başlıcaz bakalım hayırlısı. Şimdilik ımpryl, proxeed plus ve devit verdi. Bunları kullanmaya başladı. Umarım etki eder.
Bende sizinkini merak ediyorum mesajlarınıza baktım aşağı yukarı durumumuz benziyor. Sizin süreç daha yakın sanırım transferi bekliyorsunuz suan. İnşallah sorunsuz atlatır hamile kalirsiniz. Siz de gelismelerinizi yazın çünkü aklımda Funda gode hala var
3 ayın sonunda tüp bebek için belki ona dönüş sağlarız. Bu süreçte maddi olarak ne kadar hardaginizi da yazıp bilgilendirirseniz çok sevinirim. Irenbe de güncel olarak sorduğum opu ve transfer 75 dedi. İlk işlem için dondurma ücreti almıyoruz dedi.
. Tese için 45 ve sperm dondurma 10 bin dedi. Yani tese de 55 e geliyor.

.
Ben herşeyi instagram hesabımdan yazıyorum, daha detaylı paylaşıyorum oradan her şeyi. Girip ordan da okuyabilirsiniz :)

Bizimde 2 başarısız aşılama var tam tüp bebeğe başlayacaktık eşimden tahlil istedi doktor 1 grade varikosel çıktı sizce tedaviyi devam ettirir mi yoksa ameliyat mı önerir bilgisi olan varmı?

Eklentiler

• IMG_4481.webp
    IMG_4481.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 3
Back
X