• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu değer normal mi yoksa kimyasal gebelik mi?

simaysi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
419
3
96
48
Ankara
Arkadaşlar şuan üzüleyim mi sevineyim mi anlamadım.Lütfen deneyimi olan paylaşsın.12.gün ve Beta HCG değerim 26,2 .Doktor 3 gün sonra tekrar bakalım.Biz size 3 embriyo koymuştuk.Çoğul gebelik bekliyorduk ,kimyasal gebelik olabilir dedi.Nedir bu kimyasal gebelik.Düşük mü yoksa farklı bir anlamı mı var????Bu değerlerin altında hamileliği devam eden va mı?:çok üzgünüm:

Arkadaşlar şuan üzüleyim mi sevineyim mi anlamadım.Lütfen deneyimi olan paylaşsın.12.gün ve Beta HCG değerim 26,2 .Doktor 3 gün sonra tekrar bakalım.Biz size 3 embriyo koymuştuk.Çoğul gebelik bekliyorduk ,kimyasal gebelik olabilir dedi.Nedir bu kimyasal gebelik.Düşük mü yoksa farklı bir anlamı mı var????Bu değerlerin altında hamileliği devam eden va mı?:çok üzgünüm:

Canım benimde 12.gün sonucum 18.36 çıktı.Benim doktorumda aynı şeyleri söyledi.Söylediğine göre en az 50 çıkmasını bekliyorlarmış,gebesin diyebilmek için.bbgünkü sonucum 13 çıktı,yani biyokimyasal gebelik.Naapalım canım bu işler nasip kader.Bende ilk gün çok ağladım,çok üzüldüm,içim yandı.Allah hepimizi tez zamanda bebeklerimize kavuşturur inşallah.Şu an olumsuz düşünme ,rabbim ne mucizeler veriyor,dua et canım .Hayırlı sonuçlarını bekliyoruz....

canım sana şöyle izah edeyim genelde 12. gün bakılan beta ların sağlıklı bir gebeliği göstermesi için yaklaşık 150 değerinde olması lazım senin değerin düşük çıkmış ama bazen mucizeler olabiliyor yani bebek geç tutunmuş olabiliyor şu an ise tek yapman gereken ilaçlarını düzenli olarak kullanmaya devam etmen ve belirli aralarla beta yükselişini takip etmen Allah yardımcın olsun ve herşeyin hayırlısını dile

benim asilamamda 12. gun 31 di ve 1 hafta sonra yani adetimi 5 gun gecince 617 olmustu umudunu yitirme canim....

canım sana şöyle izah edeyim genelde 12. gün bakılan beta ların sağlıklı bir gebeliği göstermesi için yaklaşık 150 değerinde olması lazım senin değerin düşük çıkmış ama bazen mucizeler olabiliyor yani bebek geç tutunmuş olabiliyor şu an ise tek yapman gereken ilaçlarını düzenli olarak kullanmaya devam etmen ve belirli aralarla beta yükselişini takip etmen Allah yardımcın olsun ve herşeyin hayırlısını dile

arkadasim sende bize bilgilerinle cok guzel yol gosteriyor ve yardimci oluyorsun..Allah razi olsun senden....

kızlar ben tüp bebek hemşiresiyim ve inanın sizlerin hepinizin hikayesi yaşadıkları sorunları ve sorunları benim için çok önem taşıyor ben hep yanınızdayım

yeşimpat slm canım jımerde micro yapılıcakmı ne zaman başlıycaksınız bilgilendirirmisin beni canım..

Simaysi sevgili arkadaşım.Bence kendini üzme değerin yükselebilir.Kaç kişilerin değerlerinin sonradan yükseldiğini okudum.O yüzden 3 gün daha bekle...

Simaysicim,

Umarım bu bilgiler işine yarar. Telaş etme

Gebelik testi ve ultrason

Gebelik testi: Yumurta toplama işleminden 14 gün sonra yapılmaktadır. Bu tarihten önce yapılan testler yanıltıcı olabilmektedir. Kandan beta-HCG olarak bilenen gebelik hormonu düzeyine bakılmaktadır. İdrarda yapılan gebelik testleri bu dönemde yanıltıcı olabilir.

Sonuçlar şu şekilde yorumlanmaktadır:

< 5 IU/mL = Gebelik yok
> 5-20 IU/mL = Bu değerlerde genellikle biokimyasal gebelik olmaktadır.
> 20 IU/mL = Gebelik var. Bu değer 100 üzerinde olduğunda çoğul gebelik
ihtimali artmaktadır.

Gebelik testi 2-3 gün sonra tekrar edilmelidir. Bu süre içinde beta HCG değeri ilk değerinin 2 katına yakın veya üzerinde olmalıdır. Bu değerin istenilen artışı göstermemesi veya düşmesi olumsuz olarak değerlendirilmektedir. Bu durumda biokimyasal gebelik veya olumsuz gelişen bir gebeliğin işareti olabilir.

Biokimyasal gebelik: Sadece gebelik testi ile tespit edilen ancak, hamileliğin gelişmediği bir durumdur. Genellikle gebelik testi değeri istenilen düzeyin altında olup, daha sonra düşmektedir. Ultrason ile gebelik görülmez.

Klinik gebelik: Gebelik testi değerleri istenilen düzeylerdedir. Bu testlerden 2 hafta sonra ultrasonda gebelik kesesi ve embriyo görülmektedir. Bu dönemde kaç embriyonun tuttuğu görülmektedir. Klinik gebelikten söz edebilmek için ultrasonda gebeliğin görülmesi şartı vardır.

Hepinize verdiğiniz umut ve bilgiler için çok teşekkür ederim.Hayırlısı.Ama hala belim çok ağrıyor.Belki bir mucize olur.Allahtan ümit kesilmez.Kendimi bırakıp ağlamak istiyorum....yapamıyorum.Hissizleştim.Allah başka dert vermesin diyorum.Teselli olmuyor.Evden dışarı çıkayım diyorum heryerde bebekler ve hamileler görüyorum,duygusallaşıp gözlüğün arkasından ağlıyorum.Oysa ümidim vardı bu sefer...Herkes telefonla arıyor.Hep aynı cevaplar,aynı sözler..başka başka örnekler veriyorlar.Kimse anlayamaz sanırım sizden başka...Sağolun...Bu kadar çok bebekleri seven bir insan olarak keşke daha önce deneseydim.31 ağustosta 6 yıl dolacak.Eşimi çok sevdiğim için üstüne gitmeyim dedim.O da hiç istemedi.Bir sene önce artık yeter dedim bana kalsa evlendiğim zaman 3-4 tane yapardım.Bunuda hep belli ettim.Belki anladı,belki anlamadı.Şimdi artık o ameliyat olacak.Belki varikoseli düzelir ve normal yolla yada aşılama yoluyla hamile kalırım.Bu arada seneler akıp gidiyor.Etrafımda tüm arkadaşlarımın küçük bebekleri var...Napalım belki iyi bir anne olamammda Allahım ondan vermiyor..Karışık duygular içindeyim...Ama desteğiniz için çok teşekkür ederim.Bazen insan en yakınından değilde en tanımadığı insandan destek alıyor...

Umudunu asla yitirme sonucun kötü değil. 2. testte yükselir. Sanırım Cuma bir test daha yapman gerekecek. Ben iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Allah bizleri sınıyor o nedenle asla iyi bir anne olamayacağım diye düşünme. İyi şeyler düşün iyi şeyler olsun.

simaycim canımmmm
bu gerçekten zorlu bi yol hepimiz bu sınavdan inşallah geçicez hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz .....
ayrıca en iyi en değerli annelerden olucaz çünkü okadar kıymetli bişey için sabrediyoruz ki sınanıyoruz ki....
meleğimiz geldiğinde ona en iyi bizler bakıcaz
eminim ki sen de dünyanın en iyi annelerinden biri olucaksın
allah hepimizin yolunu açık etsin inşallah
canım umudunu asla yitirme daha sonra yine test yap inşallah güzel haberlerini alırız

Son düzenleme:
canım umudunu yitirme sakın ve şu 3 gün dua et ssakın ben iyi anne değilim diye düşünme allahım asıl bizleri diğer kullarından farklı bir yere koyduğu için bu testlerden sınanıyoruz ve ben eminim sen bu testi b aşarıyla geçecek ve iyi haberlerini buradan duyacağız inşallah....lütfen pozitif düşünmeye çalış

Canım inşallah hamilesindir ben de hamile olduğumu öğrendiğimde beta hcg değerim 20 idi istersen yarın bir daha kan tahlili yaptır değer yükselmişse hamilesindir güzel haberlerini bekliyoruz :))

Canım inşallah hamilesindir ben de hamile olduğumu öğrendiğimde beta hcg değerim 20 idi istersen yarın bir daha kan tahlili yaptır değer yükselmişse hamilesindir güzel haberlerini bekliyoruz :))

Sağol canım.Sende tüp bebek yoluyla mı hamile kaldın,20 olan 12.gün değerin miydi?İşallah bebeğini sağlıkla kucaklamışsındır....

Canım ben normal yolla hamile kalmıştım ama daha öceden 2 tüp bebek denemem var

simaysi canım öncelıkle kendını bırkaMA CANIM BNDE 3 SEFR TUPBEBK DENDIM IKISI DIS GEBLIKLE SONUCLANDI AMA BEN BAZEN SENN GBI UMUDMU IYTRSEMDE ALASAMDA BAZEN SUKUR DIYORM VE SABREDIYORM YINE DENIYCEM ALLAH BUYUK INSLLH ISTEYEN HERKSE NASIP EDR CANIM UZME KENDINI HERSEYIN HYARLSI OLSN HERSEYDE BI HAYIR VARDIR CANIM

Back