Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Bu da dert olur mu demeyin

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.194
53
31
Herkese merhaba
Belki mide bulandırıcı olacak ama ben tuvalete çıkamıyorum. Yaklaşık bir senedir düzenimi kaybettim. Eskiden günde birkaç kez çıkardım ve hiç bir sorun yaşamazdım.
Şuan ise birkaç günde bir çıkıyorum fakat dışkımın formu dahi değişti.Eskisi gibi degil ve artık daha küçük kütleler halinde yapabiliyorum.Midenizi bulandirmak istemezdim ama daha nasıl anlatabilirdim bilmiyorum.
Günde 2 litreyi geçkin su içiyorum. Yeşil çay neredeyse hergun tuketirim. Meyve çok tüketmiyorum ama her sabah yulaf tüketiyorum. Inanır mısınız eskiden türk kahvesi içerken son yudumda tuvalet ihtiyacı hissederken şimdi tık yok. Maden suyu ve suyu çok tüketiyorum. Activia vs. Bunlar midemi bulandırıyor bu yüzden tüketmiyorum. Her gün 1 saatten fazla yürüyüş yapıyorum ama yok yok yok. Bu sene içerisinde 2 kez farklı zamanlarda b...s isimli ilacı kullanıp ishal oldum ama onları da kullanmak ıstemiyorum
Artık psikolojik olarak dahi çok etkileniyorum. Şuan kilo verememe sebebimi dahi buna bağlıyorum. Kendimi çok şişkin hissediyorum. Ben bununla nasıl başa çıkayım.

Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Yaklaşık bir senedir kendinizce tedavi olmak yerine, keşke bir doktora görünseydiniz..

Bazen psikolojik de olabiliyor kabızlık. Ben de doğum travmasından sonra olmuştu. Beslenme düzeninizle alakalı bir sorun yoksa doktora görünmelisiniz.

Doktorlar ne güne duruyor gitseydiniz şimdi belki iğleşmiş olurdunuz

Hergün en azindan 400mg magnesium kullanin. Yediklerinize baki, icinde cok magnesium varmi.

Doktora görünün mutlaka. Kabızlık bir çok hastalığı beraberinde getirir.

Bunun dışında kabızlıktan kaynaklı o form dediğiniz.

Yeşil çayı kesin. Maden suyunu da kesin. Düzenli içtiğiniz herneyse bir süre ara verin.

Siyah erik ( mürdüm eriği ) hoşafı yapın ve bir süre tüketin. Kabızlık şikayetine bir bir.

35 yildir kronik kabiz olaraktan yaziyorum, bazilari yapisal, tedavi olmuyor.. :))
Oncelikle herkese birsey dokunur, o neyse bulun ve o sizin acil durum mushiliniz olacak, benimki haslanmis misir mesela...
Kefir icmek ya da probiyitik tozlar var yogurda karistirilan bunlar barsak florasini saglikli bir hale getiriyor. Avakado ve zeytinyagi rutin kullanimda gene surdurulebilir bir rahatlik verir. Lif almalisiniz, semizotu salatasi, yulaf, kabuklu domates vb. yiyin.
Bir de pozisyon onemli, dizlerinizin uzerinde masa pozisyonu alin, bir sure boyle kitap okuyun, internette takilin vb. bu da bosaltim hareketini artirir.
Incirmis form caymis, ılik suymus, hosafmis normal olup arada peklik cekene yarar, o b..s haptan 2 taneyle anca calisan var ) Yukarida sayilan maddeleri birakmazsaniz sonsuza dek rahatlarsiniz..

Bagirsak floraniz bozulmus. Form caylari, bekunis gibi ilaclar daha cok bozar. Probiyotik almaniz lazim. Sabahlari ac karna kefir icin. Bir sure glutensiz beslenin

Burada bu sorununuza malesef doğru yanıt bulamazsınız doktora gitmelisiniz

covid döneminde sadece kabızlık için doktora gidilmesini doğru bulmuyorum,lifli gıdalar, kayısı, yulaf gibi şeylerle geçiştirmeye çalışın. nescafe mesela inanılmaz işe yarıyor bende, çarpıntı ve reflumu arşa çıkarsa da.

Sinameke çayı deneyin, bağırsakları çalıştırır.

Doktor bakmalı bence kabızlık ciddi sorun oluyor bende çok kabız olurum. Bence şişkinlik sebebi karnın davul gibi olur falan bence gidin uzmanı baksın

peki rahatsizlik duyuyor musunuz?

yani bir kac gunde bir cok da kotu bir duzel degil,
eger ki diyet yapiyorsaniz falan hatta normal.

Lifli gida tukettiginizde durum degisiyor mu?
Denemek icin bir kac gun ogunlerinize ekmek ekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…