Bu da benim yöntemim :)

Nzlgl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
490
0
116
Ankara
Merhabalar herkese :) Daha önce bu bölüme birşey yazmamıştım, açıkçası ayaklarıma bakan biri de değildim. Birkaç ay önce annemin "ay kızım senin ayağında nasır var benim ilacımdan vereyim kullan sen de." demesiyle başladı herşey. Çocukluğumdan beri ayaklarıma hiç bakmadım ve topuk kısımlarım filan turuncu zaten hep, ben de herkesin öyle sanıyorum, e tabi yaş henüz 19, anca kendime bakmaya başladım ben de :)
Neyse benim yöntemimi sunmak istiyorum sizlere
Öncelikle sıcacık suyu leğene dolduruyorum ( açıkçası ben ılık sevmiyorum hemen soğuyo çünkü ). Sonra içine elma sirkesi koyuyorum biraz, sanırım bu kokuyu da biraz alıyor, bu da benim yorumum :) . ( Bu arada "sirke" bu forumdan öğrendiğim bir bilgidir )
Daha sonra bekletiyorum az biraz su soğuyor zaten o arada :)
Sonra alıyorum ponza taşını bi güzel ovuyorum ayağımdaki bütün sert turuncu bölgeleri.
Sonra ayaklarımı soğuk suda yıkıyorum, yıkama aşamasında da watsons tan aldığım vücut peelingi mi uyguluyorum, bi de ayağın üzerinde kararan bölgeler vardır bilirsiniz, sabun birikmesinden oluyor sanırım, oraları da keseyle keseliyorum.
En önemli kısım asıl şimdi geliyor, ayağıma bu şekilde bakım yaptıktan sonra son aşama olarak onları bi güzel neutrogena nın nasır engelleyici kremini sürüyorum. Bu uygulama hem nasır olan kısımları yumuşatıyor hem de ayağın geri kalan kısmını bi güzel nemlendiriyor. Sonra çoraplarımı giyiyorum ve krem ben uyanana kadar emiliyor bi güzel
Not: ayaklardaki mantar oluşumları için Wartner ın nail expert ünü tavsiye ederim, eczanelerde bulabilirsiniz, fiyatı 30 lira civarı sanırım, ama uzunca bir süre gidiyor.
Ben şimdiden etkisini görüyorum, 2 ya da 3 kere yaptım bu bakımı, umarım siz de fayda görürsünüz, hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…