bu da benim umut hikayem..

ahhsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
49
40
selam hanımlar.sizlere umut olması açsından yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.bu zor günlerinizde çevrenizden belki hep duyduğunuz umut hikayeleri vardır ama ben de sizlerle paylaşmak istiyorum.

4.5 yıldır evliyim.evliliğimin ilk üç ayında doğum kontrol hapı kullandım. ilk zaman hemen çocuk olmasın [hayatımda pişman olduğum tek karar) biraz evliliğin tadını çıkaralım dedim.eşim de sen bilirsin dedi anlayışla karşıladı. 3 aydan sonra hapı bıraktım ve 3 ay da bekledim çocuk olmadı.bi kontrole gideyim dedim ve dr a gittim.dr 3.5 cm büyüklüğünde bir myom um olduğunu ama myomun bazen engel olmadığını söyledi. 3 ay klomen tedavisi başlayalım olmazsa ameliyat ederiz dedi. 3 ay klomen kullandım olmadı.dr ameliyat dedi başka yapılacak bir şey yok. o doktoru bıraktım hemen ameliyat olmak istemedim çünkü myom u olan arkdaşım hamile kalmıştı.dr a da çok güvenemedim başka hastaneye gittim. gittiğim dr tekrar 2 ay daha klomen kullan dedi.yine olmadı o dr. da ameliyat dedi. batmandaydık o zamanlar myom ameliyatının risklerini duydum doktorlar kanama durmayınca rahmi de alıyorlarmış diye. evliliğimin 2.yılında tayinimiz g.antebe çıktı. taşınmalar falan derrken tedaviyi devam ettiremedim.antepte bir arkadaşımın tavsiyesiyle doç.dr a gitttim. tabi bu arada myomum 6.5 cm olmuş. doktor myom rahminin içini kaplamış ameliyat etmemiz lazım dedi.karar verdim ameliyat oldum. ameliyattan sonra kontrole gittim.dr.yumurtalarımın zayıf göründüğünü söyledi annemin kaç yaşında menopoza girdiğini sordu 46 yaşında annem menopoza girmişti. çok erken dedi.sende de erken menopoz olabilir yumurtaların çok zayıf dedi. amh testi ve bir iki test yaptırmamızı söyledi.istediğimiz yerde testi yaptırabileceğimizi belirtti.bizde başka bir merkezde istenilen testleri yaptırdık.sonuçla dr un yanına gittik.

Ve o gün hayatımın en kötü haberini aldım.Sonuç tahminimden de kötü ben bu kadarını beklemiyordum bu teste göre senin yumurtaların bitmiş.asla çocuk sahibi olamazsınız dedi.o an dünya başıma yıkıldı. tabi de bir çaresi var.bize kıbrısı önerdi.benim kan grubumdan kaşı gözü benim gibi olan bir kadının yumurtasıyla eşimin spermini dölleyip embriyoyu bana transfer etmek.ben taşıyıcı anne olacam yani.ve diyor ki senin kanınla beslendiği için çocuk sana benzer senin gibi olur. o kadının çocuğuyla benim çocuğumun evlenme olasılığı milyon da bir bile değilmiş vs. vs.anlattı durdu. tabi ben yıkıldım çocuk sahibi olamayacağımı öğrendiğim gibi bir de eşimin yanında başka kadının yumurtasından bahsetmesi beni o kadar çok yıktı ki.gözyaşlarım yanaklarımdan süzülmeye başladı.dr tabi günahı sizin boynunuza deyip de sonucu bağladı siz bir düşünün dedi. doktor son olarak isterseniz testi bir daha yapalım bir de burda yaptırın dedi. eşim kabul etti.ben konuşacak durumda değildim. sessizce ağlayarak hastaneden çıktım.arabaya bindik.eve doğru giderken kendimi o kadar sıkmıştım ki bir an patladım ve hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım eşim arabayı kenara çekti bana sarıldı o da ağlamaya başladı.napalım bitanem bu da bizim imtihanımız dedi. hayatımda öyle ağladığım bir günüm olmadı.eve geldik ama evden cenaze çıkmış zannedersiniz.hergünüm ağlamakla geçiyor. testi tekrar yeniledik. amh değerim 0.13 çıktı.eşim dr un yanına kendisi gitti beni götürmedi. dr. bu teste göre tüp bebek şansınız %10-%15 demiş.yüzde yirmi bile veremem.eğer denemek isterseniz hemen başlayalım yoksa ilerde bu şansınız bile olmaz demiş. napalım küçük bir ihtimalde olsa denemeye karar verdik.hsg, histereskopi vs.testler dhea kulladım. derken iğnelere başladık.4 gün iğne kullandım takip testlerimde hiç kımıldama olmadığı anlaşıldı dr.tedaviyi yarıda keselim tecrübelerime göre devam etmemizin anlamı olmaz.2 ay hap tedavisi ardından yine iğneler.çok şükür bu defa 5 yumurtam oluştu.yumurtalarım toplandı fakat hiçbiri döllenmedi.elimiz boş geri döndük. 4 ay sonra tekrar başladık.bu defa 4 yumurta oluştu 3 üne işlem yapıldı 2 tanesi döllendi. dr.um bunu transfer etmeyelim tekrar hazırlayalım seni ordandan da 2 yumurta oluşursa 4 embriyo birden transfer ederiz.tuttu tuttu, tutmadı artık başka denemem dedi. yani benimle daha fazla uğraşmak istemedi.doktora göre ben zaten umutsuz vaka idim.

neyse haplarıma devam ettim.geçtiğimiz nisan ayının adetiyle tekrar başlayacaktık.kayınvalidem beyin kanaması geçirdi ve yoğun bakıma alındı.adetime 2-3 gün kaldı karnıma adet sancısı gibi bir sancı geldi.eşime annen bu durumda napacaz dedim.eşim tedaviyi 1-2 ay erteleyelim dr.la konuşalım dedi.bu durumda tedaviye başlayamayız.eşim dr.la konuştu dr.tamam haplarına devam etsin demiş.neyse o haftasonu adetim olmadı.4-5 gün geçti dedim bir test alıp yapayım belki hamileyimdir.tekrar dedim kendi kendime saçmalama ne hamileliği artık kabullen sen tüp bebek yaptırıyorsun normal olması mümkün değil.boşyere test alma. çünkü daha önce de adetim gecikmişti ama her defasında negatif çıktı.vazgeçtim dedim bu haftasonu adet olursun.ama olmadım.20 nisan pazartesi günü üç ayların ilk günü eşim işteyken test aldım dedim ki eşim gelmeden testi yapayım zaten negatif çıkacak hiç ona söylemem.test çubuğuna idrarı damlattım dolmasını beklemeden ileriye bıraktım zaten çıkmayacaktı zaten olumsuzdu.gözüm bir ara test çubuğuna kaydı Aman Allahım çift çizgi hemde çok belirgin.Rabbim inanamıyorum nasıl olur.HAMİLEYİM.yerlere kapanarak hıçkıra hıçkıra ağladım.hemen eşimi aramak istedim ama eşim annesine kötü bir şey olduğunu düşünür diye aramadım.dersinin bitmesine 10 dk. var 15 dk sonra eve gelecek.sabrettim. eşim geldiğinde 'sana bir şey söyleyeceğim,hani adetim geçmişti ya ben bugün test aldım' dedim ve çubuğu ağlayarak eşime gösterdim.Eşim olamaz nasıl olur hadi canım dedi.hayır ya olamaz olabilir mi ya dedi.ağlayarak sarıldık birbirimize.hemen başka bir hastaneye gittik.inanamıyoruz acaba yaptığımız test doğru mu.test yaptırdık. hcg 4599 çıktı.dr. 3.5-4 haftalık HAMİLESİNİZ ultrasonda şimdi görünmez birkaç gün sonra gelin bakalım dedi.Devlet hastanesi tabi ilgi alaka yok.ben alacağım cevabı aldım ve kapıda beni sabırsızlıkla bekleyen eşimin yüzüne baktım ve ağlarak HAMİLEYİM dedim.şaşkınız şoktayız.Rabbim ne kadar büyüksün.evet kun fe yekun SEN OL DERSEN,O ŞEY HEMEN OLUR. bu ayeti iliklerime kadar hissediyorum.p.tesi kalp atışlarını duymaya gideceğiz.Rabbim hayırlı evlat nasip eylesin cümlemize.herkese hepimize inşaallah. inanın yapmadığım kür kalmadı. soğan kürü, incir havuç kürü, farklı bitkisel macunlar.meryem suresi okudum neler neler... ilişkiden sonra bel altına yastık koymalar sabaha kadar kalkmamalar vs... ama bu ay inanın hiçbirşey yapmamıştım.çünkü artık kabullenmiştim.tüp bebek başka yol yok demiştim.umutlarımın tükendiği anda Rabbim umut kapımızı araladı.Hamdü senalar olsun. Darısı sizlere olsun.SELAMETLE...

çok sevindim adınıza gerçekten, Rabbim hayırla kucağına almayı, analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşaallah :))

Allahh sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. darısı benim başıma. inşallah benimde en kısa zamanda bebişim olur :)

Adına çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına alip büyütmenizi nasip etsin

Gozlerım doldu okurken.evlad başka bışey, rabbım tamamına erdırsın ınşallaah. Asıl gün o mucızeyı elline koynuna aldığın gün olcak canım.Allahım analı babalı etsın.rabbım yar ve yardımcın olsun, ısteyen butun kullarına da nasıl etsın ınşallaah. Bızlerı n yavrularını da bağışlasın. Cok mutlu bı haber rabbım hep mutlu etsın.
.

Rabbim bi imtihan vermiş size siz de yine Rabbimin izniyle üstesinden gelmişsiniz Gözlerim dolu dudağımda gülümsemeyle okudum bi solukta inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız çok sevindm

Çok zor zamanlar geçirmişsniz, umarım bebeğinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız. Çok acayip değil mi.. Tabi yaşayan bilir ama bu tarz yaşanan durumları çok duyuyorum. Artık insanlar kabullendiği ya da ummadığı zamanda oluveriyor. Çok fazla istemekle olmuyor ama kolay nedense kabullenemiyoruz.umarım bize de nasip olur..

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah! Rabbim isteyen hepimizin kucağına hayırlı sağlıklı evlatlar versin..

Gece gece cokkkk aglattin beni ve umut oldun Rabbim saglicakla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım.eminim çok çok iyi bi anne olacaksın

Merhaba canım benim ..
Güle güle büyüt bebeğini inşallah. .
darısı bizlere inşallah. .
Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın..

ağlattın bei arkadaşım Allahım ne kadar büyük elhamdülillah bizi bizden çok daha iyi biliyor ve tanıyor en zor anında tutmuş elinden inşlh sağlıklı harika bir evladın olur kokusunu dolu dolu içine çekersin

Amin arkadaşlar. Hepinize tesekkur ediyorum. Rabbim hepinize nasip eylesin inş. Hayat bu yazdıklarım kadar cabuk geçmedi tabi. Ben ne zaman kabullendim Rabbim nasip etti ve suna inandim ben ne kadar kafaya takip stres sıkıntı yaptim sa olmadı. Her ne kadar kafaniza takmayin olumlu düşünün desem de kendimden biliyorum kafaya takiyorsunuz her gece basımı yastığa koydumda düşündüğüm tek şey bebek oluyor.bazı geceler eşim uyuduktan sonra agliyordum. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…