Yarın için kendime verdiğim görev;
ırade gücü yani irademi kontrol edebilmek,öfkemi sinirimi mutlulugumu ani çıkışlarımı
Biriyle konuşurken sadece ona odaklanalım o an sadece oraya konsantre olup aklımızın dağılmasına izin vermeyelim bu sadece çocuğumuz bile olsa..
Irade ve zekamızı birlikte çalıştıralım.
İlk denememize sabah erken saatten itibaren başlayıp gün boyunca kendimize ne kadar hakim olacağımızı ve nasıl bir duruş sergileyeceğmizi gözlemleyelim.
Gün boyunca olan davranışlarımızın dökümünü çıkaralım,neye sinirlendik bugün ne canımızı sıktı,Irade dışı birşey yaptik mı,hangi işle uğraşırken ne düşündün?nelerden sıkıldık
Irade demek başarı demek ise biz irade gücümüzü elimize bugün olmazsa yarın mutlaka alıcaz.
Meditasyonu nasıl yapıyorsun canım? Ben de yapmak istiyorum da. Konun hayırlı olsun bu arada çok beğendim. Bir de bahsettiğin daha önce hayatını etkileyen, şimdi tekrar başlayıp alıntı yaptığın kitabın ismi ne?Ben irademi 1 ay kontrol edebiliyorum. 1 ay sonra bir ağlama krizi ve hop tekrar kendime geliyorum. 2 tane küçük kızım var ve bana o kadar çok şey kattılar ki anlatamam. Sabrın ve iradenin tavan yaptığı noktadayım. Meditasyon ve nefes egzersizleri çok işime yaradı ki doğumda bile çok işime yaradı. Irade için özellikle meditasyonu öneriyorum. Kitap okumak. Bunlar hem irademi hem sabrımı güçlendirdi. Ah ama o kafadaki sesler bazen onları hiç bişey susturamıyor. Ve ertelediğim hayallerim geç kalmaktan korkuyorum. Dediğim gibi güzel bi konu açtın daha katılanlarda olacaktır.
Ben irademi 1 ay kontrol edebiliyorum. 1 ay sonra bir ağlama krizi ve hop tekrar kendime geliyorum. 2 tane küçük kızım var ve bana o kadar çok şey kattılar ki anlatamam. Sabrın ve iradenin tavan yaptığı noktadayım. Meditasyon ve nefes egzersizleri çok işime yaradı ki doğumda bile çok işime yaradı. Irade için özellikle meditasyonu öneriyorum. Kitap okumak. Bunlar hem irademi hem sabrımı güçlendirdi. Ah ama o kafadaki sesler bazen onları hiç bişey susturamıyor. Ve ertelediğim hayallerim geç kalmaktan korkuyorum. Dediğim gibi güzel bi konu açtın daha katılanlarda olacaktır.
Meditasyonu nasıl yapıyorsun canım? Ben de yapmak istiyorum da. Konun hayırlı olsun bu arada çok beğendim. Bir de bahsettiğin daha önce hayatını etkileyen, şimdi tekrar başlayıp alıntı yaptığın kitabın ismi ne?
En azından bir ay sürüyormuş . Bir ay hiç negatife düşmeden geçirsem süper olur. Benim rekorum bir gün
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yazabilme cesaretini kendimde buldum
Yeni bir kitaba başladım ilber ortaylı bir ömür nasıl yaşanır
Kitabın başlarında ilber hoca demiş ki
Insan en güzel trende düşünür. Birkonu kafani kurcaliyorsa,yazmak anlatmak istediğin şeyleri kafanda sıralamak istiyorsan,hatta yeniden kurmak istiyorsan bir tren yolculuğuna çıkmalısın
Nasil güzel bir tesadüf ki şu an tren yolculugundayim ve elime ilber hocanın kitabını aldım bana çok şey katacağını biliyorum umarım sizin hayatınıza da dokunur