Bu da benim kişisel gelişim günlüğüm 📚

Kezmola

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
1.798
6.743
Fark ettim ki istediğim,planladığım hiçbir şeyi gerceklestiremiyorum. Sağlıklı kararlar veremiyorum ve içimi yiyip bitiren düşüncelerimden kurtulamıyorum yada onlarla yüzleşemiyorum.
Herkesin zaman zaman yaşadığı duygusal boşluklar hiçbir şey yapmama isteklerini artık rutin haline getirmiş vaziyetteyken kendim için birşeyler yapabilme adına bu kişisel gelişim günlüğümü açıyorum.
Buraya okuduklarımı öğrendiklerimi yazmam hem benim için daha fazla araştırıp öğrenmeyi dürtüleyecek hem de belki de binlerce insanın içinden 1 kişiye dahi olsa yardımcı olacaktır diye umut ediyorum❤

Aslında yaptığımız herşey düşünme yöntemimiz tarafından belirleniyor,şu an her ne yapıyorsak arzularımız,isteklerimiz kısacası tüm duygularımız.
Peki bu düşüncelerimiz gerçekçi değilse ne oluyor?...hayal kırıklığına uğruyoruz.
Düşüncelerimiz haddinden fazla kötüyse bu durum bizi keyiflendirmesi gereken pek çok şeyi de reddetmemize yol açıyor.
Söyle bir durup düşündüğümde mesela evlenme düşüncesi beni çok mutlu ediyordu çünkü evlendikten sonra daha mutlu olacağım günlere olan inancımdan ötürüydü.
Yada öğrenciyken bazı derslere girmek istemiyorduk çünkü dersin sıkıcı geçeceğini DÜŞÜNÜYORDUK.
Peki yaşam kalitemiz umduğumuz gibi değilse?bu da büyük ihtimalle yaşam hakkındaki düşüncemize bağlı
Sırf bu yüzden düşünce gücümü yönetmek ve daha kaliteli bir yasam sürmek için bu günlüğümü öğrendiklerimi okuduklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Şimdi minik bir düşünce seansı yapalım,nasıl düşünüyoruz?Bugüne kadar düşünmek hakkında düşündük mü?

Günün sözü:Zihin kendi başına bir yerdir ve orada cennetten bir cehennem yada cehennemden bir cennet yaratabilir.
John Milton

Burada kendime birçok şey vadediyorum,Bu günlük istediğim amaca ulaştığında hayatımda sayamayacağım kadar çok güzellikler ortaya çıkacak ve çok mutlu bir insan olacağım.
Bu kitabı ilk okumaya başladığımda bile birçok sorunumu halledebilmişken şimdi yeniden başlama ihtiyacım sinyaller verdi ve bu mucize kitaptan alıntıları vakti olup okumak isteyenler için özetliycem
Sorun her ne olursa olsun mutlaka bir çözümü vardır ve o çözüme gidilen basamakların hepsi bizim içimizde

Artık eleştirel düşünme aşamasına başlangıç yapmak istiyorum
Eleştirel düşünmenin 3 safhası;
Düşünmeyi analiz etmek
Düşünmeyi değerlendirmek
Düşünmeyi geliştirmek

Defalarca okuduğum melik uyardan da alıntılar paylaşmak istiyorum.
"Herkes birşeyler yapmak ister ancak gerekli fedakarlıklar için gerekli çabayı çok az kişi ortaya koyar."
Söyle düşündüğümüz zaman aslında hiçbirimiz zamanımızı 7 24 uyuyarak keyif yaparak geçirmiyoruz illa ki birşeylerle vaktimiz doluyor mesela çocuğumuz varsa onun parkı yemeği içmesi banyosu vs vs en temel ihtiyaçlarını asla bekletmeyiz ki bekletmemeliyiz de zaten yada misafir mi gelecek,eşimiz bir şey mi istedi bir anda harekete geçiyoruz başkaları için asla erteleme yapamazken kendi temel işlerimizi bile çoğu zaman ertelemek isteriz.
Peki en değerlimiz kim?
Bize birşey olsa manevi olarak bile tüm bu işler zaten aksamayacak mı?

Hickimse istemediği birseyi zorla yapmaz.o zaman istersek kendi hayatımızı yönetebiliriz.
Hepimizin aldığını eğitimler aile yaşantımız vs herşeyimiz farkliyken aynı sonucları beklemek de bizi yorabilir.

kusura bakmayın sunucu hatasından dolayı aynı konu birkaç defa açılmış buraya etiketledim o yüzden

Yarın için kendime verdiğim görev;
ırade gücü yani irademi kontrol edebilmek,öfkemi sinirimi mutlulugumu ani çıkışlarımı
Biriyle konuşurken sadece ona odaklanalım o an sadece oraya konsantre olup aklımızın dağılmasına izin vermeyelim bu sadece çocuğumuz bile olsa..
Irade ve zekamızı birlikte çalıştıralım.
İlk denememize sabah erken saatten itibaren başlayıp gün boyunca kendimize ne kadar hakim olacağımızı ve nasıl bir duruş sergileyeceğmizi gözlemleyelim.
Gün boyunca olan davranışlarımızın dökümünü çıkaralım,neye sinirlendik bugün ne canımızı sıktı,Irade dışı birşey yaptik mı,hangi işle uğraşırken ne düşündün?nelerden sıkıldık
Irade demek başarı demek ise biz irade gücümüzü elimize bugün olmazsa yarın mutlaka alıcaz.

Ben irademi 1 ay kontrol edebiliyorum. 1 ay sonra bir ağlama krizi ve hop tekrar kendime geliyorum. 2 tane küçük kızım var ve bana o kadar çok şey kattılar ki anlatamam. Sabrın ve iradenin tavan yaptığı noktadayım. Meditasyon ve nefes egzersizleri çok işime yaradı ki doğumda bile çok işime yaradı. Irade için özellikle meditasyonu öneriyorum. Kitap okumak. Bunlar hem irademi hem sabrımı güçlendirdi. Ah ama o kafadaki sesler bazen onları hiç bişey susturamıyor. Ve ertelediğim hayallerim geç kalmaktan korkuyorum. Dediğim gibi güzel bi konu açtın daha katılanlarda olacaktır.

Meditasyonu nasıl yapıyorsun canım? Ben de yapmak istiyorum da. Konun hayırlı olsun bu arada çok beğendim. Bir de bahsettiğin daha önce hayatını etkileyen, şimdi tekrar başlayıp alıntı yaptığın kitabın ismi ne?

En azından bir ay sürüyormuş . Bir ay hiç negatife düşmeden geçirsem süper olur. Benim rekorum bir gün

Cnm meditasyon için ilk önce nefes teknikleri çok önemli. İnternetten meditasyon başlangıç videoları bulup deneyebilirsin. Hayatımı öyle aman aman etkileyen kitap olmadı sadece çok sık kitap okuyorum çok iyi geliyor. Ama kyron yuvaya yolculuk kitabını önerebilirim.

En azından bir ay sürüyormuş . Bir ay hiç negatife düşmeden geçirsem süper olur. Benim rekorum bir gün

Eskiden çok alırdım negatif enerjiyi ve aşırı başım ağrırdı. Zamanla meditasyonla ve kitap okuma sıklığıyla azalttım. Bide beni sıkan ve enerjisi düşük insanları hayatımdan çıkarttım. Çıkartamadıklarımla az görüşüyorum. Bide kokular çok önemli. Kokulu mum alabilirsin bi yarım saat bile yansa huzur veriyor.

Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yazabilme cesaretini kendimde buldum
Yeni bir kitaba başladım ilber ortaylı bir ömür nasıl yaşanır
Kitabın başlarında ilber hoca demiş ki
Insan en güzel trende düşünür. Birkonu kafani kurcaliyorsa,yazmak anlatmak istediğin şeyleri kafanda sıralamak istiyorsan,hatta yeniden kurmak istiyorsan bir tren yolculuğuna çıkmalısın
Nasil güzel bir tesadüf ki şu an tren yolculugundayim ve elime ilber hocanın kitabını aldım bana çok şey katacağını biliyorum umarım sizin hayatınıza da dokunur

.

Eklentiler

• 20190918_113501.jpg
    154,2 KB · Görüntüleme: 29

Sanıyorum harry potter da bir tren yolculuğunda yazılmış değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…