• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu cocugun boyu nasil uzarrr

Asiyekus1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2017
14
1
1
39
Merhabalar yegenim var 1.5 yasinda ve 70 cm boyunda doktirlar ablama boyu cok cok kisa demis sasrmislar baya ablam da agliyor sabahtan beri nolur biseyler soleyin nasil uzar boyu ne yapmamiz lazim gerrkli kalsiyum aliyor gun icinde sut peynir yogurt kefir bunlari tuketiyor.

Oyle cok cok kisa degil. Alt sinirdan sadece 1 cm kisa. Ki her cocugun gelisimi farklidir. Belli bir yasa kadar yasitlarindan cok kisa olup ergenlik caginda hepsinden uzun olan cok insan tanidim.

Simdilik ne yapabilirsiniz bilmem ama yasi tutmaya baslayinca basketbol ve yuzme fayda saglar diye dusunuyorum.

Herkes selvi boylu olacak diye bir kural yok.
Gelişim de bireysel farklılıklar vardır her çocuk aynı hızda uzamaz aynı hızda kilo almaz. Genetiğinin müsade ettiği kadar boyu kilosu artar.
Ve genel olarak erkek çocukları ergenlik dönemin de birden boy atıyorlar şimdiden bu mevzulara takılmayın bence.

Beslenmesine ek olarak Düzenli olarak esneme hareketleri yaptırın ve yeterli ölçüde uyuduğundan emin olun. Esneme hareketleri kasları uzatır, ışıksız gece uykusunda da vücut en kaliteli büyüme hormonunu salgılar.

Anne ve babanın boyu kaç ?bebek ne kadarlık iken doğdu ,doğduğunda boyu kaç cm idi bunlar önemli mesela gelişim geriliği ile doğan bir çocuk için belki de normal boy sınırlaması içindedir

Beslenmesine dikkat edin ve birde bir trambolin alın sizin kontrolünüzde bol bol ziplasin hem hoşuna gider hem boyu uzatır

Bugüne kadar hic mi doktora gitmemisler? Yeni mi farketmisler bebegin bu kadar kisa oldugunu?
Bu kadar dramatiklestirmeye gerek yok, anne baba kisaysa çocuğa her gun barfix de cektirseniz uzatamazsiniz.
Eger ciddi bir sorun oldugunu dusunuyorlarsa cocuk endokronoloji uzmanina gitsinler.
Tedavilik bir durum yoksa da, sanki bebek dermansiz hastaliga yakalanmis gibi aglamasinlar, cocuklar her seyi hissediyor.

Bu konuda ilgili doktora gozukmek gerek. Niye agliyorlar ki, bazi cocuklar sonradan birden boy atiyorlar. Ergenlikte ciddi manada cok kisa cocuklarin ergenlik donemlerinde 1.90a kadar boy attiklarini bilirim.
Ama bu yine de net cevap olmayacaktir. En dogrusu doktora gorunmek, ve akla takilani orada doktora sormakir.

Ben yiyeceklerin sadece sağlığı olumlu etkilediğini, boy falan uzatmadığını düşünüyorum. Her şey Genetiğin izin verdiği kadardır. Tabi ki doktorlar daha iyi bilir.
Ben küçükken (bebekken de aynıymış) ağzıma bir şey sürmezdim. Ne et, ne süt. İşin garibi abur-cubur da yemezdim. Aşırı zayıftım. Doktorlar kapalı iştahıma ilaç yazıyorlardı ama nafile. Şu an boyum 173. Yine zayıfım orası ayrı.
Yani kısacası süte, kefire uzatır çok umut bağlamayın derim ben. Öncelikle bebek iyi bir doktora görünmeli. Anne de ağlamayı bıraksın, kendi boyları idealse sorun yok, başka bir rahatsızlık vs yoksa bence uzar.

Merak ettim persentiline baktim, cocuk 1.5 yasinda diyorsunuz, 9 aylik cocuk boyunda, persentil degeri %10 un altinda, bu durumda mutlaka endokrine gorunmeli.
De, bugune kadar kimse demedi mi bu cocuk neden buyumuyor, neden bu kadar ufak diye...
erkek-bey-olculeri.webp

Ağlamasın çocuk endokrinoloji bölümüne götürüp ggerekli tahlillerini yaptırsinlar.eger bir sıkıntı varsa bakılır yoksa takip edilir.Eğer sıkıntı yoksa tahliller de endokrinoloji doktoru 3 yaşa kadar takip eder hala uzamaz ise büyüme hormonu takviye ederler.burada önemli olan bebek doğduğundan beri düzenli bir büyüme oluyormuydu? Yoksa bebek daha iyi büyürken büyüme yani uzama durdumu? Muhtemelen minyon bir bebekti ve öylede devam ediyor.Annesi üzülmesin kesinlikle çocuk doktoru değil bu işin uzmanı çocuk endokrinoloji doktoruna gitsinler olurmu.

Benim çevremden duyduğuma gore kemik suyuna çorba ve ev yapımı yoğurt boy uzamasında etkili

1,5 yaş için kısa gerçekten. 70 cm oğlumun 7-8 aylıkken ki boyu...

Doktor yönlendirmemiş mi ne yapacakları konusunda?

Bunun için ağlamak yerine bir doktora götürülmesi daha mantıklı, testler yapılır bir sağlık sorunu var mı bakılır, onun sonrasında bir yol izlenir. Bu zamana kadar o çocuğun boyunun kısalığına kimse bişey dememiş mi? Gerçekten şaşırtıcı !

Merak ettim persentiline baktim, cocuk 1.5 yasinda diyorsunuz, 9 aylik cocuk boyunda, persentil degeri %10 un altinda, bu durumda mutlaka endokrine gorunmeli.
De, bugune kadar kimse demedi mi bu cocuk neden buyumuyor, neden bu kadar ufak diye... Eki Görüntüle 2049915

Pelin %3 un altına inmedikce normal kabul ediliyor ,tabi yine gerekli muayene yapılıp başka bir sorun var mı onun anlaşılması için endokrin muayenesi sart

ablan bence ağlamayı bırakıp çözüme odaklansın. dr madem çok kısa dedi çözümünü de söyleseymiş. komşumun bir kızı da çok kısa. yani ilkokul sonda ama anasınıfı öğrencisi gibiydi. sanırım hormon tedavisi uygulanıyordu. araştırma hastanesi kontrolünde raporluydu ilaçları. bir araştırın bakalım. bazen erken teşhis çok kıymetli oluyor.

Ağlamak çözüm değil doktora götürmek çözüm.Burda biz ne desek boş.Bu işi anca uzmanı çözer.Üzülmek için erken bence.Tahliller yapılsın duruma bakılsın mutlaka bir yol gösterir doktor.

Back
X