Avukat üyeler daha sağlıklı bilgi verir ama siz "ilamsız" terimini kullanınca şu konuda sizi uyarmak istedim. Bildiğim kadarıyla bir icra takibi ilamsız olduğunda siz tebligat elinize geçtiğinden itibaren 7 gün içinde itiraz etmezseniz öyle bir borç yoksa veya size tebliğ edilen tutar yanlışsa bile yazan borcu kabul etmiş kabul ediliyorsunuz. Şimdi bu gelen tebligat daha önce size bildirilen ilamsız bir borç ise ve itiraz etmediyseniz bu haliyle kesinleşmiştir. Tüketici kredisinden kaynaklanan bir borç olduğuna göre bankanın olmayan bir borca ilamsız icra takibi göndererek sizi dolandırmaya çalışacağını sanmıyorum ama bu da bir ihtimal diye aklınızda bulunsun. Eğer bu henüz kesinleşmemiş bir ilamsız icra takibinin ilk tebligatıysa borcun miktarının doğru olduğundan emin olun ve eşinizin yaptığı ödemeler toplamdan düşülmemişse veya bir yanlışlık varsa 7 gün geçmeden itiraz edin. Tabii eşiniz size yalan söylüyorsa yapabileceğiniz bir şey yok. Daha fazla faiz ve masraf binmesin diye bankayla iletişime geçin.
Benim çok korktuğum ve hep temkinli davranmaya çalıştığım bir konudur bu ilamsız icra takibi konusu. Bu vesileyle okuyan herkese bir kamu spotu bırakayım. Herkesin başına gelebilir ve böyle bir dolandırıcılıktan veya yanlışlıktan kendinizi korumanın tek yolu yasal sürede borca itiraz etmenizdir. Ben 6 günde bir mutlaka e-devletten adıma açılan bir icra dosyası olup olmadığını kontrol ederim ki itiraz edebileyim. Aslında e-devlet uygulamasını düzenli olarak adınıza açılan cep telefonu hattı var mı, haberiniz olmadan bir siyasi parti üyesi görünüyor musunuz, hakkınızda bir dava açılmış mı gibi önemli kontroller için kullanmayı bir alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederim.