Sezeryan mi oldu? Benim iki sezeryan dogumum var ve sendeki gibi olmasa da o gaz sancıları siskinlik bazen oluyor.Hatta soguk alsam daha fena.Doktor kontrolü sonrası insallah temiz çıkarsa ev yapımı kefir öneririm. Başka çözümler var mıdır bilemedim,öneriler gelir mutlaka
Çok geçmiş olsun
Daha once cekildiginiz endoskopi sonuclarinda ne cikti ?
ayaklı bir aktar olsam da bilmediğim yöntem çok pelin otunu araştırıcam , teşekkür ederim.Bugun bir uye daha mide sikayetiyle ilgili bir konu acmisti ona da yazdim.
Pelin otu mideye cok iyi geliyor ben midemi pelin otuyla iyilestirdim
Benim baba tarafında bağırsak rahatsızlığı var. Dedem bağırsak kanseriydi, amcalarımda büyük abdestte kanama oluyor.Ben de o tarafa çekmişim zamnında kolonoskopiye çok girdim. Dediğim gibi kefir ilac benim için.Esim çocuklarım da seviyor 6 senedir kendim mayaliyorum.Mide kısmını bilmiyorum ama gaz,kabızlık için bagisiklik icin çok iyi arastır mutlaka.sezeryan doğum yaptım evet hani senelerdir reflü sorunum vardı ama orta derece de resmen doğumdan sonra hayatım kabusa döndü bu şişlikten..
doktorun ağzından çıkan söz (bu arada parça bile almamış paşam),tebrikler ülser ya da kanser değilsiniz asit fazlası var ...ee devletteki tanılar İBS,reflü,özafajitsiz
benim oğlan da kasımda 3 e girecek düşün halimi bu kadar gazsal bir mevzudan bu dünya da tek başıma müzdaribim sanıyordum şu an iki böbreğimde sıkışıyor eve gidip sıcak su torbaları ile kanka olacağım büyük ihtimalle ..pazartesiyi iple çekiyorum dişe gelir bir cevap alırsam seni de bilgilendiririm..yani bu kadar olur,
bu tarz bir konu acsam benle dalga gecerler mi diyordum.
seninki kadar kotu durumda degilim,
ama resmen mide bulandirici bir gaz problemim var,
ilk dogumumdan sonra duzelmisti bir kac ay sonra,
ikinci dogumumdan sonra kalici oldu sanki, cocuk iki yasinda,
daha onceden doktoruma danistigimda, normal normal daha vucudun toparlanmadi demisti.
ama insanin hayatini kisitlayan bir duruma donusuyor bir sure sonra.
ben bildiğin anksiyeteliyim istem dışı 24 saat gerginim zaten ,hiçbir şey olmasın trafikte geriliyorum benimde akşam eve geçeyim uzanayım kesiliyor gün başlıyor öğlene doğru başlıyor akşama kadar devam.Benim atak dönemimde şöyle oluyor..
Midemin sağ tarafında kaburga altında bir ağrı mı desem şişlik mi desem.. nefes alamıyorum hep iki büklüm oluyorum ve ne hikmetse o anlar ne gaz, ne büyük tuvalete çıkamıyorum sanki içerisi tıkanmış gibi geliyor.. sağ taraftan sırtıma ve sağ koluma uzanan bi ağrı oluyor.. benim sorunum gastrit.. tamamen stres dönemlerinde çıkıyor..
En son oğlumun ayağının altı kesildi yanlışlıkla 2 gün boyunca öyle stres yaşadım ki 3. Gün sonu acilde soluğu aldım..
Lütfen iyi bi gastroentoloji doktoruna görünün..
Hangi dönemlerde olduğuna dikkat edin.. mesela benim istisnasız akşam üstü başlar sabaha karşı 5 gibi anca rahatlamış olurum..
siz bunları iyice bi takip edin mesela soğukta kalınca mı oluyor, stres sonrası mı oluyor hepsini not edin.. ya da devamlı mı mesela..
gerekirse endoskopi, kolonoskopi ne varsa yaptırın ve mutlaka iyi bi doktorda yaptırın değerlendirmesini güzel yaparsa sağlığınıza kavuşursunuz..
27 yaşımdayım ilk bu rahatsızlık 13-14 yaşımda başlamıştı, çok sağlıksız besleniyordum yaklaşık 13 senedir çekiyorum sanırım cevabını kendim buldum..
geçen ay kardiyoloji be göğüse gidip tahlillerimi yaptırdım temiz çıktılar ..kalp icin de bir gorun. kalp sorunlari bazen kendini mideyle gosteriyormus
Bakın anksiyete bende var mı bilmiyorum ama şu aralar işimi bırakmam ve yeni düzene ayak uydurmam gibi problemlerin yüzünden bazı şeyler sekteye uğradı bende.. defalarca ocak, fiş kontrolü gibi.. bende gergin biriyim hatta lakabımdır benim “gergin” derler.. sanırım bu stres ilk mideyi etkiliyor.. sonuçta mide komple kastan oluyor diye biliyorum.. kasıldıkça o da kasılıyor.. bizim rahatlamaya ihtiyacımız var.. burcunuz nedir? Bu ara taktımben bildiğin anksiyeteliyim istem dışı 24 saat gerginim zaten ,hiçbir şey olmasın trafikte geriliyorum benimde akşam eve geçeyim uzanayım kesiliyor gün başlıyor öğlene doğru başlıyor akşama kadar devam.
benim oğlan da kasımda 3 e girecek düşün halimi bu kadar gazsal bir mevzudan bu dünya da tek başıma müzdaribim sanıyordum şu an iki böbreğimde sıkışıyor eve gidip sıcak su torbaları ile kanka olacağım büyük ihtimalle ..pazartesiyi iple çekiyorum dişe gelir bir cevap alırsam seni de bilgilendiririm..
fakat en büyük şüphem lohusalıkta annemle kaynanamı dinlemedim sere serpe gezdim acaba diyorum valla diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?