Bu bi hastalık mı? yardım lütfen

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.411
248
Merhaba yurtdışındayım bu konuları "utanmadan" konuşacak kadar yabancı dilim yok o yüzden doktora gidemiyorum. 4 aylık evliyim, sanırım evliliğin ilk ayında sistit olmuştum. İlişki sırasında acı çekiyordum. doktora gittim, antibiyotik vs kullandım. Geçenlerde aynı sorunlar tekrarladı, bi kaç antibiyotikle geçti.

Şu an sorunum vajinamın çevresinde beyaz kalıntılar birikiyor. İlişki sırasında da prezervatif o beyaz kalıntılarla doluyor. Biraz katı olduğu için akıntı değil kalıntı dedim. Ayrıca bazen çok feci kaşıntı oluyor ve ilişki sırasında yine "bazen" acıma oluyor. :26:

En rahatsız olduğum vajina dışında (etrafındaki) beyaz kalıntılar, eşime karşı mahcup oluyorum. Ne kadar temizlesem de 1-2 saate geri geliyorlar. Bi fikriniz var mı nedir bu?

sanırsam antibiyotikten oldunuz.
google dan ''mantar hastalığı belirtileri''diye aratırsanız görürsünüz.
ve jinekoloğa gitmeniz gerekiyor.

aynı sorun bendede var o beyaz akıntı iğrenç bişeyyy bende bugun sağlık ocağına gittim 3 tane ilaç verdi yarın onları alıp kullanacağım sende doktora git bence kendi kendine tedavi olmaz o illet şey mantar benimki büyük ihtimal seninkide öyle.. geçmiş olsun canım.

bu bndede oluyo akıntı değil aslında krem gbi kalıntı işte
dönm dönm oluyo geçiyo fazla üzerinde durmadım ama doktora bi sorim yarın gdcm zaten

jinekolog imkanım yok şu an offf bıktım ya

neden yok canım çekindiğin içinmi bi bayan doktora git hemen açıpta bakmaz sorununu açıkça anlat anlayışlı bi dille ilaç yazsın kullan yoksa başka şekilde nasıl tedavi olcaksın ki tıpta ayıp yok diye boşuna dememişler bunu düşün ve git ilk bu şekilde rahatsızlığı olan sen misin hayır tabikide :) bende çekiniyodum sağlık ocağına gittim bu yüzden bakmazlar diye ve artı bayandır diye ama doktor erkek çıktı ve anlatmak zorunda kaldım o kadar korkulacak bişeyi yokmuş inan bana :)

bende de zaman zaman senede 2 kez filan oluyor. fitil verdi doktorum bana ama kullanamadım vajinadan kullanılıyor fitil yapamadım bi türlü krem aldırdı sonra. mantar için olan travazol isimli kremi kullandım. vajinayı sürekli yıkadım jel ile. ardından kremi heryere sürdüm düzenli olarak. 2 günde geçti.

çamaşırını pamuklu tercih et canım ve kuru tut kendini. umarım geçer.

ama arkadaşlara katılıyorum bi an önce doktora git ilaç al 2 günde kurtul.

doktora gidip muayene olmadan nasıl geçmesini bekliyceksin canım :26:

mantarda olabilir başka bişeyde

inşlh çabucak iyileşirsiniz

aa doktor bana travazol vermişti daha önce antibiyotikle birlikte. onu kullansam işe yarar mı acaba

Canım anlattıklarına göre çok büyük ihtimalle mantar olmuşsun ama doktora danışmadan kesinlikle ilaç alma. Zor durumdasın biliyorum ama imkanlarını zorla ve doktora git, bunu senin iyiliğin için söylüyorum çünkü kafana göre mantar ilaçları falan alıp alıp kullanırsan bir süre sonra o ilaçlara karşı direnç geliştirirsin ve hastalığın ne yaparsan yap iyileşmez hale gelir, o zaman daha çok çile çekersin ve ömrün boyunca çekersin allah korusun. O yüzden doktor kontrolünde ve doktorun önerdiği biçimde kullan ilaçlarını.

Ha bir de mantar tedavisinde en çok atlanan ve en önemli konu şudur: Mutlaka eşinin de tedavi gömesi gerekiyor! Yani doktora birlikte gitmek zorundasınız. Çünkü ilişki sırasında ikinize de bulaşır mantar. Yani şu an eşinde de var mantar. Şimdi sen tedavi olsan da ilk cinsel ilişkide eşinden yine kaparsın, yine ilaç kullanırsın ama eşinden yine kaparsın, derken direnç kazanırsın ilaçlara ve kronik hale gelir hastalık, iyileşmez olur... O yüzden ilk seferinde eşinle birlikte çift halinde tedavi olun ve inşallah tekrarlamasın bu hastalık..

Bir de iç çamaşırlarınızı 95 derecede yıkayın ve mutlaka ütüleyin...

Sevgiler...

slm kızlar size bi şey sorcam şu göğüs ucununu kenarında sivilce gibi bi şeyler çıkıyo hafifte kurumsu gibi acaba onlar neden oluyor bilen varmı önemli bi şey mi acaba bende öncede çıkardı tek tük ama şimdi biraz arttı gibi sanki bilgisi olan lütfen yardımcı olsun çok endişeliyim inş kötü b işey değildir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…