herkese merhaba!
bu tarz bir konuyu etrafımda paylaşabileceğim kimse olmadığı için bu kulübe üye oldum. artık içime atmaktan ve düşünmekten kafayı yemek üzereyim çünkü, yaşadığım duyguları tarif edemiyorum desem yeridir…
13 ekimde evlendim ve bu ilk ay her ilişkimizde korunduk.
kasım ayının başlarında korunmayı bıraktık. o dönemlerde bu konularda pek bilgim yoktu; ovülasyon takibi, gün aşırı ilişki vs. gibi.
ama aralık ayında ben araştırmaya ve öğrenmeye başladım. flo adlı uygulamayı indirdim, yumurtlamamı takip ettim, adetten sonra gün aşırı ilişki yaşamaya başladık…
döngülerim 25 / 28 arasında ve adetim 7/8 gün sürüyor.
23 aralık adetim geldi ve hayatımın en kısa reglini yaşadım, 5 gün sürdü. 5. gün ile beraber gün aşırı yaptık. flo’ ya göre 4 ocak ovülasyon günümdü ama ben şu akıntı olayını 2 gün öncesinden falan görmeye başladım, tabii bu arada gün aşırı ilişkiye devam ettik. 4 - 5 ocak tarihlerini değerlendirdik.
şimdi demem o ki, adetimin bitişinden yaklaşık iki gün sonrasında kasıklarımda ufak ufak iğne batmaları oldu, ilk başlarda daha sık ve şiddetliydi ama şu son günlerde bu hafifledi ama sıklığı hala aynı. bununla beraber şiddetli, yoğun bir bel ağrısı yaşamaya başladım; yürümek, oturmak ve hatta yatmak bile rahatsız edici artık ağrıdan. böyle elimle dokunduğum zaman da göğüs uçlarımın ağrıdığını hissediyorum, ve yine göğüs uçlarımda tatlı bir kaşıntı oluyor. halsizlik, el / ayak üşümesi, zaman zaman vücut ısımda artış ve aşırı bir uyku halim var… bu sabahtan itibaren de vajinamın üst kısmında ağrı hissediyorum aralıklarla… kasıklarımda da böyle adet olacakmışım gibi hafif bir ağrı var. sabahları da karnımdan normalin dışında sesler geliyor, gaz sıkışması yani. olmazdı böyle birşey hiç.
idrara çıkma sıklığım dünden itibaren arttı, gece bile 2 kere kalktım bunun için.
bir de…
her birliktelikte belimin altına yastık koydum, hemen ayağa kalkmadım; yaklaşık 1 saat falan uzandım.
bugün ovülasyonumun son günüymüş. akıntım azaldı ama kayganlık hissediyorum hala. tüm bu belirtiler neyin işareti acaba? bu kadar erken olmuş olabilir mi? bu hafta arası test yapsam, varsa çıkar mı?
ve ayrıca son adetimin ikinci günü itibariyle iki ayrı folik asit, b12 ve d vitamini alıyorum düzenli bir şekilde.
lütfen cevap verin de bu süreçte birileriyle bu konu hakkında konuşabileyim… belki şans getirirsiniz ve güzel haberler veririrz birbirimize.