- Konu Sahibi Estrella39
Canım çok haklısın.
Ama bende şöyle bir şey var biri bana olmamış,yakışmamış dediğinde moralim çok bozulur ve şuanki saç rengimin bile bana yakışmadığını düşünmeye başladım.Aslında pekte başkalarına göre hareket etmeyi sevmem kendi kafama koyduğumu yaparım :) Belki de ben doğru tonu bulamadığım için boyle oluyor.Sıcak ton ne olabilir mesela hem sarı yansımalı hem sıcak?
platin beyaz var mesela beyaz yani renk pigmenti yok oldğu için bana göre soğuk renktir platin sarı sıcakdır mesela boya isimlerinin sonunda altın ya da dore ismi geçiyosa örneğin ;
igora (palette)da 8-5 açık kumral altın 8 saç zemini(açık kumral) ,5 de yansıma rengi (altın)
koleston da 9-3 Altın sarısı'dır 9 sarı - 3 de yansıma rengidir yani altın
igora 4-57 kahve altın bakır 4 saç zemini ,5 ; 1 yansıyan renk , 7 ; baskın olsan 2 yansıyan renkdir. ben öyle biliyorum en azından :)
buna göre mesela sadece altın yansıma istiyosan bakırklık olmayan igora da sonu '..-5' olucak daha yoğun altın yansıma için '..-55(tireden sonra)
sadece bakırlık olsun isitosan yansıma olarak tireden sonra '..-7 olması lazım hem bakırlık hem altın istiyosan '.. -57' olması gerekir
mesela zemin kahve rengi olsun yansıması altın olsun istiyosan 4-5 (igora) kahve altın
daha açık renk olsun ama altın yansımalı olsun istiyosan ilk sayı rengini yükselticeksin 5-6 , 6-6 ,7-6 gibi :) bu 6(altın) sadece igora ve palette için geçerli
kolestonda 3(altın) rengidir