- 19 Ekim 2023
- 247
- 228
- 27
-
- Konu Sahibi Gizemyasar
büyük çoğunluğu diyebilir miyiz bilmiyorum. Eşinden eskisi gibi ilgi görmediğini savunanlar, duygusal açlık yaşayanlar, eski heyecanını kaybettiği için yeni heyecan arayanlar vs hepsi cinsellik bazlı ilişki kurmuyor.Sanırım aldatmaların büyük çoğunluğunda cinsellik ön planda oluyor. Bitmek bilmeyen arzular ve bu arzuları dışarıda aramak
KaraktersizlikHerkesin çevresinde bir aldatılma hikayesi her yerde eşlerinden gizli bir şeyler yapmaya çalışan sadakatsiz eşler... N'oluyor böyle insanlara. Her KK sitesine girdiğimde yeni bir aldatılma hikayesi okuyorum ve gerçekten merak ediyorum bu aldatmaların sebebi ne? Evlilik hazırlığında biri olarak evlilikten korkmaya başladım
Yıllarca sevgili kalıp aldatılan da var, çok aşıktık ama aldattı diyenler de, görücü usulüyle evlenenler de. Anlam veremiyorum kızlar
Biraz geç bir yanıt olacak ama buraya fazla zaman ayıramadım :)Mesele bildiğimiz gibi basit değil aslında. İnsanlar doğduğunda tertermiz bir bilinçaltı ile doğuyor. Sonrasında aile ve çevresel faktörler ekleniyor. Bilimsel olarak hepimizin bir bağlanma stili var ve bu bebeklikte başlıyor. Kimi kaçıngan bağlanıyor, kimi güvenli kimi de kaygılı. Eğer aldatılıyorsanız ve bunu farklı insanlarla tecrübe ettiyseniz eş seçimini neye göre yaptığınızı, bilinç algınızın partnerinizi neye göre seçtiğini ( yani kimlere ilgi duyduğunuzu) kendi bağlanma tipinizi sorgulayın. Örneğin babanız annenize ihanet eden biriyse, sizde kaçıngan bağlanan insanları seçebilirsiniz. Meselenin kadının güzel olup olmaması, seks hayatınızın iyi olup olmaması değil. Mesele partnerinizin bağlanma tipi ve sizin onu seçmiş olmanız aslında. Dolayısıyla ihanet endişesi yasıyorsanız bu kaygınız sizden mi yoksa eşinizin/partnerinizin size bunu hissettirmesi mi doğru analiz edebilmeniz için uzman desteği almanızı öneririm. Naçizane önerimde “bağlanma” diye bir kitap var onu okuyup kendinizi tanıyın… herkes aynı şeyi yapar diyerek yaşamayın ama kimseye de %100 güvenerek bağlanmayın. Naçizane önerim. Sevgiler