Sanirim doktorsunuz cunku dediklerinizin anlamni bilmiyorum anlayamadim sahsen ben bittikten sonra gitsem diye dusunuyordum kontrol de olmam gerekiyorya dusuk olali baya oldu ama onu da soyleyecegim o sonuclarida goturecegim zaten 3. Gunu neden gidilmeli bu arada bilmiyorum daagrilar bir cok seyden dolayi olabilir. endometriozis olabilir, anatomik bozukluk nedeniyle olabilir ya da ortalama olarak hemen her kadindan daha duzgun bir hormonal dengeniz vardir, progesteron hormonunuzun çekilmesiyle prostasiklinlerin açiga cikip kanamanizi sagladigi ve ayni zamanda da agriya sebep oldugu dogal mensturel süreçte olabilirsiniz. Adetinizin 3. gunu doktoro gidip şikayetlerinizi anlatiniz ve adetin 3. gunu oldugunu soyleyiniz kan testleri isteyecektir sonra gerek gorurse ileri tetkikler yapilir.
Regl duzenim 28gunde bir gecen ay 23gunde oldu bu ay duzeldi dusuk oldigum ay subat ayi hicbir ilac kullanimi yapmadim sigara alkol tuketimim yok hicbir hastalik gecirmedimEvet doktorum, kan testleri adetin 3. gunune gore kalibre edilmistir yani hep 3. gun istenir. Bu nedenle 3. gun gitmeniz yarariniza olur. Duzenli adet gorup gormediginizi dusuk hikayenizi ilac kullanip kullanmadiginizi vs anlatin. Daha acik şu sekilde anlatabilirim tedavisi olan bi hastaliga da bagli olabilir, bir cok kadindan bile duzgun isleyen hormonal bi yapiniz da olabilir.
yumurtalıklarında bir sorun vardır..bu yerdeki ağrı iyi değil..Bugune kadar cekmedigim kasik agrilarini son 2 aydir regl donemlerinde cekmeye basladim genelde de ilk gun oluyor diger gunlerimde normal seyrine giriyor, dusuk gecirmistim ustunden baya gecti tabi reglim bitsin bir doktora gidicem zaten sizce bu nedir neden oluyor yasayan bilen varsa soylesin
Kimyasal dusuk yasadim adet gunumden 2gun sonraEvet doktorum, kan testleri adetin 3. gunune gore kalibre edilmistir yani hep 3. gun istenir. Bu nedenle 3. gun gitmeniz yarariniza olur. Duzenli adet gorup gormediginizi dusuk hikayenizi ilac kullanip kullanmadiginizi vs anlatin. Daha acik şu sekilde anlatabilirim tedavisi olan bi hastaliga da bagli olabilir, bir cok kadindan bile duzgun isleyen hormonal bi yapiniz da olabilir.
Sorun olsa akinti ve regl i duzenimde sıkıntı yasamazmiydimyumurtalıklarında bir sorun vardır..bu yerdeki ağrı iyi değil..
Sahsi fikrim bir sorununuz olmadigi yönünde ancak testleri görmeden bir şey diyemem.Regl duzenim 28gunde bir gecen ay 23gunde oldu bu ay duzeldi dusuk oldigum ay subat ayi hicbir ilac kullanimi yapmadim sigara alkol tuketimim yok hicbir hastalik gecirmedim
Tesekur ederim umarim ilac kullandirmazlar bebek sahibi olmak istiyorum yumurtlama donemim saglikli geciyor iliski oluyor ama sonuc regliyle sonuclaniyor sanirim esimle de gitmem daha iyi olur bu konuda esimin tetkikleri icin hangi bolumden randevu almaliyiSahsi fikrim bir sorununuz olmadigi yönünde ancak testleri görmeden bir şey diyemem.
Kadin vucudu menstutasyonunun 28 gun surdugu var sayilirsa tam ortasinda yumurtlar. (kimisinde bu olay olmaz)
Eger duzgun bir sistemse ve yumurtlarsa bir hormonumuz artmaya baslar ve bununla beraber goguslerde hassasiyet sicaklik artişi gibi olaylar olur. Mensturasyonun sonunda da eger gebelik olmazsa o hormon azalir ve kanama olur.
İste kanama olacagi zaman prostasiklin dedigimiz maddeler artar ve bu da agriya neden olur. Bu duzgun yumurtlayan hormonal yapiya sahip kadinlarda olur.
Tetkikleriniz icin bir kadin dogum doktoruna gorunmenizi tavsiye ediyorum. Tetkiklere bakmadan bir sey soylenemez ancak cok uzulmeyin bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?