• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bronşiolit + diş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Mavipatikk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2018
388
225
103
30
Bebegi bronşiolit olan anneler tecrübelerini yazabilir mi? Oğlum 8 aylık aynı zamanda üstten dis çıkarıyor bronşiolit oldu Allahtan ates falan yok evde ventolin uygulamasi yapıyoruz makinasini aldik. Acaba ne kadar sürede geçer 11inde tanı koyuldu ama şikayetler 9-10undan beri vardı. 11 ocaktan beri ventolin tedavisine başlamış olduk ek olarak prospan bitkisel öksürük kesici şurup verdi günde 3 kere. Ne kadar zamana toparlar iyileştikten sonra en ufak bi soğuk algınlığında sık tekrarlar mi? :(

9unda aile hekimimize götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini anlamadi diş dedi gönderdi eger anlasaydı üst solunum yolu enfeksiyonunu tedavi eder alt solunum yolu enfeksiyonuna dönüşmesine engel olurduk doktora çok sinirliyim çok Üzgünüm :(

Oncelikle gecmis olsun kizim suan 23 aylik. 10 ayliktan beri bronsiolitle basimiz belada. Moralinizi bozmak istemem ama bi kere bu skintiyi yasayan cocukta tekrarlama riski cok artiyor demisti dr umuz, keza oyle de oldu.
Hava tedavisi genel olarak 10-14 gune kadar suruyor cigerlerin tamamen acilmasi vs. Tabi dr unuz cocugunuzun durumunu bildigi icin daha dogrusunu soylemistir.
En cok terine dikkat edin.Kesinlikle terletmeyin surekli sirtini ve gogsunu kontrol edin olmadi pamuklu bi bez koyun surekli degistirin. Evin icinde asla camasir kurutmayin. Evin nem derecesi cok onemli.
Takipte olmaniz icin bir de bu skinti once bogazda hirilti seklinde basliyor balgam, hiriltili bi sekilde nefes almasina sebep oluyor eger o skintisi uzun surerse direkt cigerlere iniyor ve bronslari tikiyor. Benim kizimda bu surec cok erken oluyor 2 3 gunde cigere iniyor direkt. Siz hiriltili nefes aldigini anladiginiz anda hemen dr a goturun erken tedaviyle belki onlemis olursunuz.

Oncelikle gecmis olsun kizim suan 23 aylik. 10 ayliktan beri bronsiolitle basimiz belada. Moralinizi bozmak istemem ama bi kere bu skintiyi yasayan cocukta tekrarlama riski cok artiyor demisti dr umuz, keza oyle de oldu.
Hava tedavisi genel olarak 10-14 gune kadar suruyor cigerlerin tamamen acilmasi vs. Tabi dr unuz cocugunuzun durumunu bildigi icin daha dogrusunu soylemistir.
En cok terine dikkat edin.Kesinlikle terletmeyin surekli sirtini ve gogsunu kontrol edin olmadi pamuklu bi bez koyun surekli degistirin. Evin icinde asla camasir kurutmayin. Evin nem derecesi cok onemli.
Takipte olmaniz icin bir de bu skinti once bogazda hirilti seklinde basliyor balgam, hiriltili bi sekilde nefes almasina sebep oluyor eger o skintisi uzun surerse direkt cigerlere iniyor ve bronslari tikiyor. Benim kizimda bu surec cok erken oluyor 2 3 gunde cigere iniyor direkt. Siz hiriltili nefes aldigini anladiginiz anda hemen dr a goturun erken tedaviyle belki onlemis olursunuz.

Cok tesekkur ediyorum umarım sık tekrarlamaz yavrularımızda ya solunum beslenmeyi uykuyu herseyi etkiliyo berbat bi durum malesef

Siz öksürük şurubu kullandiniz mi bisey vermis miydi küçükken bile? Acaba öksürüğü keserek kötü mu yapıyoruz sonuçta balgami atmasi lazım vücudun öksürük refleksi lazım değil mi? Balgami atamazsa daha da akciğerlere inerse diye tereddütte kaldim doktora soramadım panikten birden bronşiolit deyince şaşırdım haliyle beklemiyodum aile hekimimin verdigi bilgiye göre. Babanede astim var o yüzden bebeğim de genetik olarak risk altında, bronşiolitteki öksürük atakları astima cevirmesin diye mecbur mu kullanmak zorundayiz şurubu acaba?

Siz öksürük şurubu kullandiniz mi bisey vermis miydi küçükken bile? Acaba öksürüğü keserek kötü mu yapıyoruz sonuçta balgami atmasi lazım vücudun öksürük refleksi lazım değil mi? Balgami atamazsa daha da akciğerlere inerse diye tereddütte kaldim doktora soramadım panikten birden bronşiolit deyince şaşırdım haliyle beklemiyodum aile hekimimin verdigi bilgiye göre. Babanede astim var o yüzden bebeğim de genetik olarak risk altında, bronşiolitteki öksürük atakları astima cevirmesin diye mecbur mu kullanmak zorundayiz şurubu acaba?
Bu evrede tabiki oksuruk kesici ilac kullanmak yanlis. Cunku zaten bebeklerimiz balgami ancak oksuruk ve kaka yoluyla disari atabiliyolar balgami da cikarmayi bilmiyolar o yuzden o bi sure somra cigerlere iniyor ve iltihaplaniyor. Balgami da oksurerek zar zor bela atiyolar. Balgam sokturucu ilaclar var onlardan da kullandim ama onlar da iyice oksurugu arttiriyor uyku haram oluyor.
Bizim de babaanne astim hastasiymis suan iyi ama gecmisinde boyle bi durum oldugu icin risk tasiyoruz maalesef.

Bu evrede tabiki oksuruk kesici ilac kullanmak yanlis. Cunku zaten bebeklerimiz balgami ancak oksuruk ve kaka yoluyla disari atabiliyolar balgami da cikarmayi bilmiyolar o yuzden o bi sure somra cigerlere iniyor ve iltihaplaniyor. Balgami da oksurerek zar zor bela atiyolar. Balgam sokturucu ilaclar var onlardan da kullandim ama onlar da iyice oksurugu arttiriyor uyku haram oluyor.
Bizim de babaanne astim hastasiymis suan iyi ama gecmisinde boyle bi durum oldugu icin risk tasiyoruz maalesef.
Siz öksürük kesici kullanmadiniz yani babanede astim olmasına rağmen?

Hayir ben cocuguma hicbi zaman oksuruk kesici bi ilac kullanmadim dr umuz da hic vermedi zaten. Senin de dedigin gibi oksuruk bi refleks oksurugun altinda yatan nedeni bulmak onemli. Simdi balgam varsa oksurugunu de kesersen nasil gidecek o balgam?
Kuru oksuruk vs olur onu bilemiyorm kulanilabilir ama bu durumda verilmez diye biliyorum.

Hayir ben cocuguma hicbi zaman oksuruk kesici bi ilac kullanmadim dr umuz da hic vermedi zaten. Senin de dedigin gibi oksuruk bi refleks oksurugun altinda yatan nedeni bulmak onemli. Simdi balgam varsa oksurugunu de kesersen nasil gidecek o balgam?
Kuru oksuruk vs olur onu bilemiyorm kulanilabilir ama bu durumda verilmez diye biliyorum.
Ben de öyle biliyorum dr verince anlam veremedim bugun kontrole gideceğiz sorayım bakalım

%90 iyileşmiş şükür cumaya kadar ventolin vermeye devam edeceğiz cuma son tekrar kontrole de çağırmadı artık 2 gun daha alır atar tamamen diye düşündü . Öksürük şurubu konusunda da ben onu ilk atak öksürük zamanları için vermiştim zaten bugünden itibaren kestirecektim sana artık keselim dedi.

Sizin açtığınız konuda gördüm biri aloe verali tarif vermis denediniz mi?

Kızlar bu illet bizi mahvetti saat 5 ve gece 11 den beri acildeydik bebeğim 13 aylık iki üç gün önce başladı doktora ilk gittiğimizde ciğerlerde bi sorun yok dendi bugün bronsiolit olduğunu öğrendik acilde 5 kez hava verildi kıyametleri kopardı uyuttum yine fayda etmedi sizler neler yaptınız lütfen bana güçverin coookk ihtiyacım var ikiz bebeklerim ikiside hasta çok yoruldum artık bu süreçte hangi tedaviler uygulandı paylaşırsanız çok sevinirim

Kızlar bu illet bizi mahvetti saat 5 ve gece 11 den beri acildeydik bebeğim 13 aylık iki üç gün önce başladı doktora ilk gittiğimizde ciğerlerde bi sorun yok dendi bugün bronsiolit olduğunu öğrendik acilde 5 kez hava verildi kıyametleri kopardı uyuttum yine fayda etmedi sizler neler yaptınız lütfen bana güçverin coookk ihtiyacım var ikiz bebeklerim ikiside hasta çok yoruldum artık bu süreçte hangi tedaviler uygulandı paylaşırsanız çok sevinirim
Çok geçmiş olsun bi de sizin ikiz ikisi de hasta çok zordur. Konuyu açış mesajımda yazdığım gibi ventolin buhar tedavisi uyguladık evde, prospan bitkisel öksürük şurubu verdi günde 3 kere kullanmamızı söyledi. Eğer makinalarından alma kiralama durumunuz varsa evde kendiniz yapın hastane ortamından ekstra başka virüsler kapmasın çocuklar :( çok şükür basit tedavi ile geçse de çocuğu çok sıkıntıya sokan anneyi çok çaresiz hissettiren bi hastalık... Hele o buharı yaptırmak istemeleri çırpınmaları... Ama almak zorundalar. Yemek yedikten/emdikten en az yarım saat 1 saat sonra tedavisini yapmaya çalışın ki ağlama durumunda vs kusma gelişip kusmasını yutmasın. Size tavsiyem ventolin buhar tedavisini uygulamadan hemen önce ve sonra postural masaj yapmanız. Bu şekilde balgamı atmasına ve ciğerlerinin temizlenmesine yardımcı olursunuz

Eklentiler

• how-to-do-chest-percussions-to-help-your-child-drain-mucus-from-the-lungs-3.jpeg
    how-to-do-chest-percussions-to-help-your-child-drain-mucus-from-the-lungs-3.jpeg
    147,4 KB · Görüntüleme: 186
Çok geçmiş olsun bi de sizin ikiz ikisi de hasta çok zordur. Konuyu açış mesajımda yazdığım gibi ventolin buhar tedavisi uyguladık evde, prospan bitkisel öksürük şurubu verdi günde 3 kere kullanmamızı söyledi. Eğer makinalarından alma kiralama durumunuz varsa evde kendiniz yapın hastane ortamından ekstra başka virüsler kapmasın çocuklar :KK43: çok şükür basit tedavi ile geçse de çocuğu çok sıkıntıya sokan anneyi çok çaresiz hissettiren bi hastalık... Hele o buharı yaptırmak istemeleri çırpınmaları... Ama almak zorundalar. Yemek yedikten/emdikten en az yarım saat 1 saat sonra tedavisini yapmaya çalışın ki ağlama durumunda vs kusma gelişip kusmasını yutmasın. Size tavsiyem ventolin buhar tedavisini uygulamadan hemen önce ve sonra postural masaj yapmanız. Bu şekilde balgamı atmasına ve ciğerlerinin temizlenmesine yardımcı olursunuz
Çok sağolun bugün özele götürdük Nefes alamiyodu ventolin tedavisine başladık evde makine aldık devlette cekilecek dert degol perisan olduk bide iğne yaptılar nefes açıcı çok zor bi durum dediginiz gibi çırpınışları beni kahrediyor sizin durumunuz nasil peki simdi tekrarladimi hiç hırıltı problemi geçtimi allah yardımcımız olsun gerçekten evlatlarımıza şifa versin

Çok sağolun bugün özele götürdük Nefes alamiyodu ventolin tedavisine başladık evde makine aldık devlette cekilecek dert degol perisan olduk bide iğne yaptılar nefes açıcı çok zor bi durum dediginiz gibi çırpınışları beni kahrediyor sizin durumunuz nasil peki simdi tekrarladimi hiç hırıltı problemi geçtimi allah yardımcımız olsun gerçekten evlatlarımıza şifa versin
Bizimkisi bu konuyu açtıktan birkaç ay sonra 11 aylık civarı bi kere daha bronşiolit oldu ama eskisine göre çok daha hafif atlattı. Yavrum makinaya alışmıştı öyle böyle çizgi filmle oyuncakla kandıra kandıra 2dk havayı veriyordum. Eskisine göre daha kolay atlatmıştık şükür. Birkaç ay arayla ark arkaya 2 kere geçirdiği için doktor 3. Kere bronşiolit geçirirse sizi çocuk alerji polikliniğine yönlendirmek isterim dedi. Çok şükür o iki kere ile kaldı tekrarı olmadı şimdi 17 aylık. Kış geliyo sakınıyorum baya inşallah bu kışı da sadece soğuk algınlığı vs ile geçiririz bronşiolite çevirmez inşallah diye dua ediyorum.

Bizimki de bronşit olmuş, çarşamba gününden beşiğinde 6 kere ventolin 2 kere purnicort yapıyoruz. 15 er dakika sürüyor. Yaptırmak istemiyor bağırıyor. Bazen 2 kişi zor yapıyoruz. Bugün daha iyi gibi. Iyilestikce sayıyı düşürecekmişiz. Gerçekten çok zor

Bizimki de bronşit olmuş, çarşamba gününden beşiğinde 6 kere ventolin 2 kere purnicort yapıyoruz. 15 er dakika sürüyor. Yaptırmak istemiyor bağırıyor. Bazen 2 kişi zor yapıyoruz. Bugün daha iyi gibi. Iyilestikce sayıyı düşürecekmişiz. Gerçekten çok zor
Evet hatırlıyorum geçen kıştı bizimki çok zordu gerçekten 2 kişi zor tutuyo yaptırmak istemiyo malesef bebekler :( Allah şifa versin bi an önce bitsin ilaçlar inşallah.

Back