• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

British shorthair

Mutlak Butlan

i hate dingils
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
9.492
18.895
498
Kedi sahiplenmekle karar verdim cinsi british shorthair olsun istiyorum sakin ve az miyavlayan bir cins olduğu için. Evde surekli olmayacağım kendi kendine yetebilsin istiyorum yine bu turun böyle olduğuna dair yazılar okudum. Bu cins kedi besleyen var mı aranızda, özellikleri yazdığım gibi mi acaba?
Arkadaşlar hayvan sahiplenirken sorumluluk alınıyor başkasına vermeyi veya sokağa atmayı dusunmem bu yüzden önemli bir konu benim için. Bugün edinmeyi dusunuyorum sahibinden alacağım 2 aylik şuan. Konu başka yere taşınmaz umarım günlerdir tek derdim buna karar vermek çünkü :)

Cins kedi takıntısına hasta oluyorum miyavlayan kedi mi olur! evde az duracaksan hayvan seni mi bekliyecek hergün maması suyu var kum kabı temizlenecek oyuncak degil bir canın sorumlulugu var.

Bence hiç almayın. Hiçbir canlının marka modeli yoktur. Emin olun sokaklar bir heves cins kedi alıp bir süre sonra bu miyavladı,tırmaladı gibi bahanelerle dışarı atılan canlarla dolu.Zaten gerçekten hayvansever asla bir foruma konu açıp daha az miyavlıyor diye şu cinsi almak istiyorum sizce demez.Daha az yakıyor diye şu arabayı mı alsam gibi oluyor. Hiçbir can para ile alınıp satılamaz.Sokaktaki canlar zaten bize fazlasıyla yetiyor. Her gün yolumu gözleyen bir ordu kedi var kapıda
kapıda. Bir de cins alıp sokağa atılanlar ekleniyor. Benim tavsiyem önce bir kedi grubuna üye olun malum sitede.orada geçici yuva arayan onlarca kedi var.kimisi sağlıklı,kimisi kör,kimisinin bir ayağı yok.Hem geçici yuva olarak büyük bir iyilik yapmış olursunuz hem de kendinizi denemiş.Emin olun sokaktaki her tekir cinstir

2 aylık kedi edinmeyin bari, küçük kediler daha oyuncu oluyor, daha ilgi istiyor, daha çok miyavlıyor. büyük kedi edinin 2 yaş en az daha rahat olur. cins olması önemli mi bu kadar gerçekten? tekirler mesela en sevgi dolu kedilerdir. cins kediler sadece kendi aralarında çifleştirildikleri için sağlık sorunları olur, olabildiğince melez hayvan tercih etmenizi öneririm.

Bence hiç almayın. Hiçbir canlının marka modeli yoktur. Emin olun sokaklar bir heves cins kedi alıp bir süre sonra bu miyavladı,tırmaladı gibi bahanelerle dışarı atılan canlarla dolu.Zaten gerçekten hayvansever asla bir foruma konu açıp daha az miyavlıyor diye şu cinsi almak istiyorum sizce demez.Daha az yakıyor diye şu arabayı mı alsam gibi oluyor. Hiçbir can para ile alınıp satılamaz.Sokaktaki canlar zaten bize fazlasıyla yetiyor. Her gün yolumu gözleyen bir ordu kedi var kapıda
kapıda. Bir de cins alıp sokağa atılanlar ekleniyor. Benim tavsiyem önce bir kedi grubuna üye olun malum sitede.orada geçici yuva arayan onlarca kedi var.kimisi sağlıklı,kimisi kör,kimisinin bir ayağı yok.Hem geçici yuva olarak büyük bir iyilik yapmış olursunuz hem de kendinizi denemiş.Emin olun sokaktaki her tekir cinstir
Evet öyle ama etrafı çok da giriyorlar ve zarar veriyorlar ben sakin benimle uyumlu olacak bir cins istiyorum. Kedim vardı perdeleri bile yırttı koltuk felan bırakmadı. Kesinlikle sakin bir cins istiyorum.

2 aylık kedi edinmeyin bari, küçük kediler daha oyuncu oluyor, daha ilgi istiyor, daha çok miyavlıyor. büyük kedi edinin 2 yaş en az daha rahat olur. cins olması önemli mi bu kadar gerçekten? tekirler mesela en sevgi dolu kedilerdir. cins kediler sadece kendi aralarında çifleştirildikleri için sağlık sorunları olur, olabildiğince melez hayvan tercih etmenizi öneririm.
Evet önemli sakin olsun istiyorum eşyalara çok zarar veren türler var ve akıllı bir kedi imiş :)) 2 aylık alman gerek annesi ölmüş. 1 ay kadar evdeyim olabildiğince ilgilenirim sonra akşamları ancak.

Evet önemli sakin olsun istiyorum eşyalara çok zarar veren türler var ve akıllı bir kedi imiş :)) 2 aylık alman gerek annesi ölmüş. 1 ay kadar evdeyim olabildiğince ilgilenirim sonra akşamları ancak.

2 aylık kedi cinsi ne olursa olsun eşyaları tırmalar. nerden öğrendiniz bilmiyorum ama çok yanlış.

Arkadaşlar ben sokaktan ya da cins olmayan kedi sahipleneyim mi diye sormuyorum benim kararım sakin ve komşuları rahatsız etmeyecek sürekli miyavlamayan cinste bir kedi almak. Okudum buna benzer özellikleri var bu turun. Hem yalnızlığına arkadaş olacak hem benle senkronize uyum sağlayacak cinsten akilliymista bu hayvan.
Bu cins kedi besleyen varsa fikir almak istiyorum sadece.

Ben akıllı ve sakin bir hayvan istiyorum. Mesela köpek alacak olsam rottweiler istiyorum çünkü turun özelliği evi koruma altına alması ve sokakta gezdirirken diğer köpeklerin tartaklamaya kalkismayacagi alfa yanı lider olması. Tekirler istediğim özelliğe sahip olsalar yani sakin olsalar onlardan bulurum ama değiller biliyorum besledim çünkü. Parayla bakmıyorum ayrıca sahibinden annesi olmuş yavru alacağım.

Merhaba, öncelikle böyle bir kedi istediğiniz için taşlanacaksınız, Allahın emri.. Benim de Scottish fold cinsi bir kedim var, British ile tek farkı kulaklarının kırık olması.. Ben de sizinle aynı sebeplerden bu cinsi sahiplendim. O yüzden sizi çok iyi anlıyordum. 2 aylık sahiplendim ve şu an 4 ayı devirdik. Hala bebek olduğu için çok oyuncu ve zaman zaman yerinde duramayan bir yavru ama asla kırıp dökmesi yok, hayırdan anlıyor, asla kendi tırmalama tahtası hariç hiçbir yeri tırmalamiyor. Büyüdükçe sakinleşecek bir kedi, kaldı ki şu hareketli haliyle bile bana bir zararı yok. British ile aynı karakter özelliklerine sahipler.

Merhaba, öncelikle böyle bir kedi istediğiniz için taşlanacaksınız, Allahın emri.. Benim de Scottish fold cinsi bir kedim var, British ile tek farkı kulaklarının kırık olması.. Ben de sizinle aynı sebeplerden bu cinsi sahiplendim. O yüzden sizi çok iyi anlıyordum. 2 aylık sahiplendim ve şu an 4 ayı devirdik. Hala bebek olduğu için çok oyuncu ve zaman zaman yerinde duramayan bir yavru ama asla kırıp dökmesi yok, hayırdan anlıyor, asla kendi tırmalama tahtası hariç hiçbir yeri tırmalamiyor. Büyüdükçe sakinleşecek bir kedi, kaldı ki şu hareketli haliyle bile bana bir zararı yok. British ile aynı karakter özelliklerine sahipler.
Tesekkur ederim fark ettim hemen saldırı oldu sanki ben görüntü için aliyormusum gibi. Ben bana uygun bir cins istediğimden bunda karar kildim zaten, yazarken fark ettim tam benlik diye. Arkadaşlarım söylemişti taşlarlar hemen diye de ben belki sizin gibi bilen vardır diye yinede sordum.
Arastirdigim kadarıyla insanın ruh halinden anlayan zeki, sakin, zarar vermeyen bir cinsmis anlattığınız gibi. Of çok mutluyum sonunda kendime gore bir arkadaş buldum :)) yarın alacağım ismini dusunuyorum su an. Keske erken karar verseydim bugün akşam beraber uyurduk.

Sizin kedinizin goruntusu çok güzel böyle masum masum bakıyorlar insan al ye diyor çıtır çıtır tuzsuz hemde :))

Tesekkur ederim fark ettim hemen saldırı oldu sanki ben görüntü için aliyormusum gibi. Ben bana uygun bir cins istediğimden bunda karar kildim zaten, yazarken fark ettim tam benlik diye. Arkadaşlarım söylemişti taşlarlar hemen diye de ben belki sizin gibi bilen vardır diye yinede sordum.
Arastirdigim kadarıyla insanın ruh halinden anlayan zeki, sakin, zarar vermeyen bir cinsmis anlattığınız gibi. Of çok mutluyum sonunda kendime gore bir arkadaş buldum :)) yarın alacağım ismini dusunuyorum su an. Keske erken karar verseydim bugün akşam beraber uyurduk.

Sokaktan tekir kedi alıp sonra yaramaz diye tekrar sokağa atmaktansa her insan kendine uygun bir hayvanı sahiplense daha güzel olur bence.. Ben de daha önce tekir kedi besledim hem evde hem dışarıda duruyordu ama başına buyruktu ve evi benimseyemiyordu. En sonunda kızgınlık döneminde kaçıp geri gelmedi.

Benim kızımın adı Mia, siz de eminim güzel bir isim bulursunuz yavrunuza :)

Back
X