Saç Kesim Şekilleri brezilya fönü yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler!!!!!

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
ben de evde şu 30 günlük olandan yaptım kendim. 205 derecede düzleştirdim. tutmadı. Yumuşak oldu, ama tülerikliği gitmedi. Düzleşmesini geçtim türlermesi geçseydi. Şimdi araştrıyorum neden olmadı. Sitede çok memnun olan var kendi yapanlardan.

ben 1 hafta önce yurtdisinda yaptirdim brezilya fönü cok parlak ve yumusak saclarim onun haricinde hala duzlestiriyorum tam düz degil malesef

merhaba,

bende kendinden dalgalı saçları olan biriyim, elektriklenme sorunum var ve uçlarım çok kuru.. arkadaşlar brezilya fönü yaptırmam konusunda ısrarcılar. Saçlarımda boya uygulaması var. Fönden sonra, 8-10 ay sonrasında dalgalardan bozulma oluyor değilmi? Yorumları okuduktan sonra tamamiyle vazgeçtim.. Teşekkür ederim olumsuz yorumlar için:nazar:

Son düzenleme:
yaptırmadan önce defalarca düşünün derim! bin pişmanım hem parama yazık oldu hem de saçıma... şu an ne kıvırcık oluyor saçım ne de düz aylardır bu halde ve rezalet bakımsız yataktan çıkmış gibi karma karışık duruyor keşke hiç yaptırmasaydım =(

Biraz paldır küldür girmişim konuya şimdi farkettim..Kusura bakmayın..
Ben yaptıralı 4 ay bitti 5. aya girdim cnm..Zaten ömrü 6 ay..
Hafif bozulmalar var..Bir de ben üzerine boya falan yaptım, baya bi işlem yaptım yani..
Ona rağmen hafif bozulmalar var, ama tülerme denen illet şey hala yok..
Geçtim düzlüğünü falan, bu kadar işlem görmüş saçım kendine geldi..

Keratinlerin bir sürü sahtesi falan çıktı arkadaşlar..Güvendiğiniz yerlerde yaptırın ve içindeki formaldehit oranına mutlaka bakın..Markasını öğrenin ve kendiniz araştırın..Saç bu, ihmale ve dikkatsizliğe gelmiyor..

Bir de bildiğim kadarıyla, her 4-5 sene de bir saçlar kendini ciddi oranda yenilermiş..Özellikle bunu bakım zamanları yaparmış..Saçımıza çeşitli bakım maskeleri, serumlar v.s.. yapıyoruz hani..O dönemlerde ölü saçları dökermişiz ciddi oranda..Sonra düzelirmiş..Miş li mış lı konuşuyorum çünkü net bir araştırmam yok bu konuda..Belki senin de öyle bir döneme denk gelmiştir..

hangi keratin markasını kulandınız? formaldehit oranı ne olmalıdır? tülerme ne teşekkür ediyorum.

İlk olarak sosyete kullanmaya başladı ve ülkemizdede yaygınlaştı. Kişisel olarak hiç bir bilgi sahibi olmadığım, brezilya fönü hakkında bir araştırma yaptımda, uzmanlar kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğinden bahsediyor.

Öyleki devletimiz kanser riskine karşı uyarıyor.

Brezilya fönü (brazilian blowout solution, escova progressiva, keratin cure, keratin straightening, brazilian keratin treatment) nispeten yeni bir saç düzleştirme işlemidir. Saçlar keratinli bir solüsyon ile beslenerek düzleştiriliyor ve 10-12 hafta kadar parlak, düz ve pürüzsüz görünüyor. Bu şekilde de uzun süre fön ihtiyacını ortadan kaldırdığı iddia ediliyor.

Keratin normal şartlar altında başta saç, tırnak olmak üzere pek çok vücut hücresinde bulunmaktadır. Keratin’in tek başına kanserojen etkisi bilinmemektedir, ancak pek çok kanser hücresinde keratin düzeyleri normalden fazladır. Ayrıca, keratin ve bazı moleküler formları bir takım kanserlerde tümör belirteci olarak kullanılmaktadır.

Tüm dünyada brezilya fönü hakkında olası sağlık etkileri ve kanserojen etkileri tartışılmaktadır. Burada, keratin içeren solüsyonlarda yer alan formaldehitin belirli oranların üzerinde olması sağlık açısından risk teşkil edebilmektedir. Formaldehit, kozmetik ürünlerde kullanılması kısıtlanan bir kimyasaldır ve ürünlerde koruyucu amaçla en fazla %0.2 civarinda bulunabilir. Formaldehit önemli kanser ajansları tarafınca kanserojen olduğu kabul edilen bir maddedir. Ancak, kanserojen etkisi doz bağımlı olduğu için, direkt olarak keratin solüsyonlarından temas ile geçtiğinde veya maruziyet sonrası oluşan ne kadarlık bir kümülatif doz ile bu etkisini göstereceği bilinmemektedir. Uzun dönemdeki kanserojen etkileri yanısıra soluma yolu ile vücuta giren formaldehit boğaz ve göz yanmaları ile solunum şikayetlerine yol açabilmektedir.

Piyasalarda son dönemlerde tanıtılan Brezilya Fön solüsyonları formaldehit içermediği iddia edilse de, yurt dışında yapılan bazı araştırmalarda izin verilen miktarının çok daha üzerinde formaldehit konsantrasyonları içerdikleri tespit edilmiştir. Bu nedenle, EPA, FDA ve Kanada Sağlık Bakanlıkları bu solüsyonlar ile ilgili denetimler yapmaya ve halka yönelik uyarılarda bulunmaya başlamıştır.

Bakanlığımız İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu düzenli aralıklar ile piyasa da yer alan kozmetik ürünleri denetlemekte ve gerekli yaptırımlarda bulunmaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
*saçlarınız aşırı derecede çok dökülecek(mevsimlerden dedim,sudan dedim ama bu avuntular boşuna resmen akıyor ):KK20:
* saçınız düz değil aslında kurutunca düzeliyor, normal fön gibi kurutacaksın nemli kalmayacak yoksa saçın yine kıvır kıvır( bunu yapana kadar fön çekersin hemde daha düz olur):KK19:
*kuaförün neyden ne kadar daha fazla para çarpsam diye durmadan düşünecek( yok en iyi malzemeyi kullanıyorum, yok şampuan şu kadar, yok saç kremi al o olmadan olmaz etc.):26:
*alttan uzayan saçların kıvırcık çıkacak :KK50:
* hem 6 ay diyorlar ya tamamen yalan 3 ay sonra gidip bakım adı altında tekrar keratin geçiyorlar üzerine:KK53:

bütün bunlara tamam diyorsanız yaptırın ama ben çok pişmanım, dökülen saçlarıma çok üzülüyorum :18:

valla canım ben de yaptırdım nisanda,çok hafif bozulmalar oldu sadece ki yazın denize havuza çok girdim saatlerce klorlu/tuzlu suda durdum buna rağmen iyi bile dayandı saçlarım.

Saçlarımda hiç dökülme de yok iki sefer de boya geçti üzerinden,ben yukarıda saydığın olumsuzlukların hiçbirini yaşamadım çok şükür,yaptırdığın yerle de alakalı olabilir.

*saçlarınız aşırı derecede çok dökülecek(mevsimlerden dedim,sudan dedim ama bu avuntular boşuna resmen akıyor ):KK20:
* saçınız düz değil aslında kurutunca düzeliyor, normal fön gibi kurutacaksın nemli kalmayacak yoksa saçın yine kıvır kıvır( bunu yapana kadar fön çekersin hemde daha düz olur):KK19:
*kuaförün neyden ne kadar daha fazla para çarpsam diye durmadan düşünecek( yok en iyi malzemeyi kullanıyorum, yok şampuan şu kadar, yok saç kremi al o olmadan olmaz etc.):26:
* hem 6 ay diyorlar ya tamamen yalan 3 ay sonra gidip bakım adı altında tekrar keratin geçiyorlar üzerine:KK53:

bütün bunlara tamam diyorsanız yaptırın ama ben çok pişmanım, dökülen saçlarıma çok üzülüyorum :18:

Açıkçası yazdıklarına kesinlikle katılmıyorum. senin saçın için ya kötü bir ürün kullandılar ya da yanlış bir yerde hatalı bir uygulama yapıldı. brezilya fönünün asıl amacı saça keratin yükleyerek saçı beslemek ve sağlıklı bir görünüm sağlamak. bir diğer etkisi saçın düzleşmesi oluyor tabi. Ben yaptıralı iki ay oldu ve çok memnunum. Normalde saçımı kurutmam şekil vermem saatlerimi alırdı,fön çekmek de öyle. şimdi saçımı yıkayıp beş dakikada kurutup çıkıyorum. ayrıca hiçbir şekilde dökülme ve yıpranma da yok zaten keratini saça sürerken saç diplerine temas ettirmiyorlar bunun amacı da saç derisini alerjik reaksiyonları vb varsa bu durumlara karşı korumak. Benim önerim, eğer yaptıracaksanız iyice araştırıp sorun öyle yaptırın kesin memnun kalırsınız. Ama banyodan sonra saçını kurutmak bile size zor gelecekse ya da kuruttuğunuz sürede kendiniz fön çekebilyorsanız zaten size uygun bir uygulama değildir, denemeyin. Ancak siz kullanamadınız diye uygulamayı kötülemek de doğru bir davranış değildir.

Kızlar selam ben funda,
tam 1,5 yıl araştırmalarım sonucunda 2 ay önce yaptırdım brezilya fönünü.
Nette kuaförlerde etrafta sürekli sorup araştırdım.ve şu an gerrrçekten çok memnunum.

Eğer saçınızda açma işlemi varsa fön esnasındaki düzleştiricinin yüksek ısıda olması saçları yıpratabiliyormuş.
Ben 1 yıl önce komple açıcıyla açtığım halde (üzerinde en az 25 kez boyama da var tabi)
hiçbişey olmadı.

Dezavantajları
-ilk 3 gün sert ve yağlı bir görüntü var ve yıkamayamak çok kötü
-yapılırken ve sonrasındaki 3 gün düzleştirirken buharlaşan keratin gözleri yakıyor
-yapıldıktan sonraki ilk 15 gün kepek konak ne derseniz o tarz bir deri döküntüsü oluyor kafada
bu ben önce çok korkuttu ama meğer saç derisine yapışan keratinin atılma süreciymiş kendim keşfettim
-
amaaaaaaa
avantajları
-saçlarım ne kıvırcık ne düz saçmasalak bir şekilsizliği vardı ve artık her yıkamadan sonra pırıl pırıl ve hacimliler
-dümdüz değil ama en azından 1 kat fön çekilmiş gibi
-ister ucları düzleştirin üster maşayla kıvırın ister fönle hareket verin
herşekle çok kolay giriyor
-normal kuaförlerde fiyat aralığı 250-400 arası ben grupanyadan aldım 69.90 tl
-o mat küllü sönük saçlarımı hiç özletmedi bana
-sürekli saç şekillendirme derdiyle uğraşmadığım için rahatca uzuyor saçlarım
-çalıştığım için her sabah yarım saat hem uykumdan kazandım hemde şekillendiricilerin harcadığı elektrik parasından
-karşıyaka es kuaförde yaptırdım hatta 3 arkadaş gidip yaptırdık çok memnun kaldık hizmet ve güleryüzden
ama kesimde yaptırmıştım onu hiç beğenmedim çok kötü bir şekil verdiler oda nazar boncuğu oldu

bu konuda her türlü sorunuza açığım çünkü ben yaptırmadan önce çok aradım böyle tecrübeli yorumları
yaptıran tek bir kişiyle görüşebilseydim çok daha önce gider yaptırırdım.

şunu bilin eğer yaşadığınız yerde musluk suyu tuzluysa (sahil kesimi özellikle) bu keratini yıpratıyor saçlar sert oluyor .

Kuaförüm hiçte şampuan veya ek ürün satma meraklısı değildi sadece bize seçenek sundu bizde almadık
çünkü ben araştırmalarımda sadece sülfatsız şampuan olmasının yeterli olduğunu öğrenmiştim ve watsonstan down under nude aldım (12.50 tl) ve çokta memnunum.birde saç serumu kullanıyorum onu hep kullanıodum zaten saç uçlarım kuru olmuyor böylelikle.

Yoksa kuaförlerin verdiği ve kesinlikle bunu kullanmalısınız dediği ürünlerin toplamı 100-300 tl arası değişiyor.

Saçım kremsiz asla taranmazdı ve şimdi yıkayıp çıkıp tarıyorum kurutuyorum salına salına işe gidiyorum.
Ekte iki resim var biri kuaföre giderken yıkayıp çıktığım saçlarım diğeri fönden sonra yıkayıp kurutuuğum saçlarım.
şimdi daha bir güzel duruyor bu resme göre uçlar dışa filan dönünce çok havalı oluyor $20131006_204248-1.jpg $20131005_113942.jpg $20131006_204248-1.jpg $20131005_113942.jpg

Arkadaşlar ben iki gün önce yaptırdım Brezilya fönü çok da araştırdım yaptırmadan önce çünkü hem ne olduğunu bilmiyorsun hemde baya pahalı bir işlem haliyle iyi araştırmak gerek. Ve çok memnunum. Daha ilk günden etkisini hissedebiliyorum. Ve kurutunca düz oluyor fön gibi de kurutmadım ayrıca. Sadece saç kurutma makinasını aşağa doğru tutman gerekiyor bukadar. Bazı arkadaşlar kötü demişler kesinlikle katılmıyorum. Saç dökülmeleri vs tamamen yanlış ürün ve işi yeterince bilmeyen kuaförlerden kaynaklanıyor. Püf noktasını da söyliyim. Orginal ve kaliteli bir Brezilya fönü ilacı işlemden sonrası kurutmada ve pres yapılırken duman çıkarmayandır. Kalitesi düşük ve çakma ürünlerde deli gibi kimyasal buharı çıkar kafanızdan ki gözle görüldüğü gibi o dumanın kokusu da çok rahatsız eder insanı. Bu yüzden çok iyi araştırın kızlar derim. Internette 70-80-90 liraya ilanlar gördüm inanmayın alış fiyatı bile okadar değil o ürünün. Kat kat daha masraflı olur. Yaptıracaklara başarılar dilerim :))

merhaba

ya ben de yaptırmayı düşünüyorm,anadolu yakasında önerebileceğiniz güvenli bir yer var mı ?

ben kayseride yaptırdım memnun degilim diyebilirim.şöyle ki;saclarımı hep uzun kullanıyorum,dipler kumral uclar platın sarısı gibiydi.bu brezilya fönü sayesinde sacımın tonu acıldı ben de sevmedim ve kuaforume tekrar eski rengine dönderin dedim.bu keratin ürününü satanları aradı kuaforum,onlar da boyayın boyayın hiç sıkıntı olmaz dedi.aynı gün keratinin üstüne boya sürüldü.saclarım reaksiyona girdi! gece 2lere kadar kuafordeydim.bi işe yaramadı ne saclarım keratini aldı tamamen ne rengi istedigim renkti.yetmedi 3 gün sonra tekrar keratin sürüldü bu sefer de boyayı saclar ıslakken yıkama koltugunda frıksıyon yaparak uyguladılar.bu sefer saclarım nasıl oldu biliyormusunuz,hani acıcıyla acılır sac da sonra istenen renk boyanırya ayynı öyle sacmasapan bi renk aldı.renk bile denemez ona! ben sinirden agladım kuaforum saskına döndü,kendini bilmez o yetkili kişiyi aradık ilk defa böyle birseyle karsılasıyoruz dedi elimizden geleni yparız mrk etmeyin dedi. bana bakım maskeleri sampuanları gönderdiler.bu arada ben o renksiz sacla bikac gün işe gittim geldim sonra keratin saclarımdan biraz uçunca 3. kez boya yapıldı! onda da karamel gibi bi renk cıktı dipler karamel uclar dore sarı! şimdi 2 aydır böyle geziyorum.bu ürünü kuaforume satan kişiler herkimse onlar bizzat gelecek ve saclarımı boyayacaklar. bekliyorum eski rengine dönmesini..keratin mi bidaha asla! ha saclarım düzeldi mi düzeldi ama uclar biraz sert ve banyodan sonra yirmi dk flan kurutuyorum fön makinesini asagı dogru tutarak,bu arada fön makınesinide ürün yetkilisi gönderdi,yüksek ısılı..durum böyle kızlar.benim basıma gelenler bunlar.keske yaptırmasaydım diyorum,yine 20 30 dk kurutuyorum saclarımı yine ..üstelik rengi mahvoldu.tamamen talihsizlik..

ben 2 hafta once yaptirdim.ilk gunler rüya gibiydi.simdi dökülen saçlarımi topluyorum.tamam cidden daha rahatim sacim daha duz ama dumduz degik yani cidden fon çekmek lazım ki dumduz olsun.bi gun kurutma makinesiz kurutcam bakal
m nolcak.zaten kalip gibi oluyo bi tuhaf yani.yeni teknoloji urunden kullandilar öyle her yer duman falan da olmadi ama...degmezmis cidden. her dustan sonra igrenc keratin kokuyosun.yipranmasi da cabasi.guya beslicekti,bakim yapıcakti;(

canım annemın bı arkadası grupfonıdekı fırsatlardan almıs adanada bı kuafor cok memnun kalmıs daha dun arkadasıma yaptırdık yıne aynı yer antepten falan gelenler war brezılya fönu ıcın demıs hangı ılacı kullandıgını bılmıoum sormak hıc aklıma gelmedı:KK59:
ama boya yapar gıbı tek tek tutam alıp saca suruyor yarım saat beklıo sonra hııc yıkamadan sac duzlestırıcısıle duzlestrıo ertesı gun yıne gıdılıo yıne aynı tarz ıslemler yapıomus ama ii bı yer oldugu surece sorun olmuo hata cook memnun kalınıo dıe bılıoum grupfonıdekı fırsatlar da geneld guzel kuaforler oluo ama sen yıne d bı arastr iice arayıp soradabılırsınn bılgı almak ıstıoum gıbı:))
Bende adanadayim sacimi cok kisa kestirdim surekli fonletemem ve bebegim var kendimde ugrasamam rica etsem cvplaya bilirmisin nerede yaptirdigini

Brezilya fönü için tavsiye edeceğiniz markaları yazarmısınız? bende yaptırmayı düşünüyorum

arkadaşlar ıyı guneler brezılya fonunde suan pıyasada kullanabılecegınız en ıyı keratın markası alfaparf tır ıçınde formaldeght (kansororen madde ) barındırmayan ulslar arası saglık örgütü tarafından tek gecerlı sertıfıkası olan urundur .nitekım pıyasadaı en kotu keratınle bıle işlem yapılsa saçlara zarar vermez asla bunu lutlen dıkkatlı bır sekılde okuyalım .işlem yanıs yapılmıs olsa dahı en fazla olacagı sacınızın dalgası açılmayacaktır bakım gıbı bırsey dusunun. sacınıza zarar vermeyecek evet ama çakma keratınlerle yapılan uygulamalar akcıger kanserını tetıkler ,meme kanserı rıskı olusturabılır kı buda gectıgımız zamanlarda dunya saglık orgutu bu konuda acıklamada yaptı , hamıle bayalarda cocugun gelısımını etkıledıgı emzıklı bayanlarda emzırme surecınde cocuga dogrudan gectıgı kanıtlanmıstır . sızden tek rıcam urunler saglık bakanlıgı tarafından onaylanmasına dıkkat edın . pıyasaya cakma kanser sacan urunler nasılmı gırıyor cok basıt saglık bakanlıgı tarafından saglıga zararı yoktur tarzı onay almayan urunler ne yazıkkı tarım ve hayvancılık bakanlıgı tarafından ğıyasaya sunulabılır . Adım Soner Hava De Paris Kuafor Ve Guzellik Salonunun işletmecisiyım . nerde kıme yaptıracak olursanız olun muhakkak keratının ıcındekı maddelere dıkkat edelım formaldeght olmayan urunlerı tercih edelım . ve yapılan ıslemler minımum 8 ay ıle 1 sene kullanım garantısı vermektedır saygılarımla ıyı gunler

merhabalar,
ben 4 senedir brezilya fönü yaptırsam mı diye düşünüyordum ara sıra, bu ay ciddi ciddi düşünüp, bu siteden araştırdım. yorumlar birbirinden çok farklıydı, kararsız kalmıştım. Sonra dedim ki, belli ki ben eninde sonunda bunu yaptıracağım. sitede emre beyi baya sayıda öneren olmuştu, ankarada bahçelievlerde. arayıp randevu aldım, gittim yaptırdım. 350 lira verdim; ama güzel oldu. hatta nemli bıraktım saçımı banyodan sonra, kurutmadım, öyle de denemek istedim, baya düz oldu, tarayarak kurutunca daha da düz oldu. memnunum şimdilik, baya da yumuşak oldu saçlarım. Eğer bir süre sonra kötü bir şeyle karşılaşırsam yazarım yine. hoşçakalın.

X