• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bpd

damla6766

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2024
1.079
349
38
Arkadaşlar ıkıncı konuyla geldim kafama cok taktım bır konu oldu ben bugun hastaneye gittim hersey norml dendı bugune kadar da oyleydı 18haftalıgım oncekı gıdısım 15haftalıktı kendı doktorm olmadıgı ıcın baska hastaneye gıttım rahatsıztım mecbur kaldım ama benım anlamadıgım ben bpd bakıyorum kafa ölcumuymus goggleden baktıgımda haftasına gore kac olmalı dıyede baktım benım sonucumla alakalı seyler bulamadım ben resımlerını atıcam sımdı benım çocuğumun bası mı buyuk anlayamadım 18haftalık bugune aıt ıkısı farklı ölcumler olucak ama 40ne demek oluyor boyle bas capı olmaz degıl mı kotuyu dusunmek İstemıyorum yardımınıza ihtiyacım var

Eklentiler

• 564D6424-C73D-4AF1-BCFC-047A54017A62.webp
    564D6424-C73D-4AF1-BCFC-047A54017A62.webp
    16 KB · Görüntüleme: 36
  • 8006E9EA-9B2F-4118-AF99-5B0E9329C840.webp
    8006E9EA-9B2F-4118-AF99-5B0E9329C840.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 35
Doktor yorumlamadı mı ? Her ultrason sonunda yorumlar bi sıkıntı mı var dedi

Doktor yorumlamadı mı ? Her ultrason sonunda yorumlar bi sıkıntı mı var dedi
Acık konuşmak gerekirse doktor kazma gıbıydı sorun yok hersey norml felan dedı sonra döndum tekrar bakım dedım sadece kafasını yakaladı fotoğrafı dıkkatlıce baktım aklıma takılan o oldı ztn ölcumler

Acık konuşmak gerekirse doktor kazma gıbıydı sorun yok hersey norml felan dedı sonra döndum tekrar bakım dedım sadece kafasını yakaladı fotoğrafı dıkkatlıce baktım aklıma takılan o oldı ztn ölcumler
Bence kendinizi boşuna üzmeyin çünkü bi sorun olsa söylerdi hızlı hızlı ölçüp bakıyorlar merak etmeyin derim .

Arkadaşlar ıkıncı konuyla geldim kafama cok taktım bır konu oldu ben bugun hastaneye gittim hersey norml dendı bugune kadar da oyleydı 18haftalıgım oncekı gıdısım 15haftalıktı kendı doktorm olmadıgı ıcın baska hastaneye gıttım rahatsıztım mecbur kaldım ama benım anlamadıgım ben bpd bakıyorum kafa ölcumuymus goggleden baktıgımda haftasına gore kac olmalı dıyede baktım benım sonucumla alakalı seyler bulamadım ben resımlerını atıcam sımdı benım çocuğumun bası mı buyuk anlayamadım 18haftalık bugune aıt ıkısı farklı ölcumler olucak ama 40ne demek oluyor boyle bas capı olmaz degıl mı kotuyu dusunmek İstemıyorum yardımınıza ihtiyacım var
Canım benim ilk attığın fotoğrafta ölçüm birimi cm yazıyor. İkincide yani senin 40 cm dediğinde net göremiyorum ama "fmm" gibi bir şey yazıyor. Birim farklı yani 40 cm değil ki o. Fmm diye birim de yokmuş mm yazmak istemiştir, o da 4 cm yapar. 3 hafta önce 3 santimiş şimdi 4 santim. Normal bence.

U umm
Bence kendinizi boşuna üzmeyin çünkü bi sorun olsa söylerdi hızlı hızlı ölçüp bakıyorlar merak etmeyin derim .
Orda sankı dırek kafayı yakaladı da mı öyle ölctu ne yaptı anlamadım dıger resme bakınca orda ölcum norml bugune bakınca oyle bı deger bile yok oturdum ıkı saatır bunu bakıyorum yatıcam sakin kafayla dusunucem belkı hamıle olanlar kendılerınkıde bakarlar bılmıorum ama suan ıcım rahat etmıcek sakin kalmaya calısıyorum doktor ztn ayrı bı cınstı soru bıle sormaya cekındım

Canım benim ilk attığın fotoğrafta ölçüm birimi cm yazıyor. İkincide yani senin 40 cm dediğinde net göremiyorum ama "fmm" gibi bir şey yazıyor. Birim farklı yani, korkulacak bir şey değil bence. 40 cm değil ki o.
Şimdi daha net çekip attım ben de anlamadım bpd olayını kafa ölcumu dıyor Bı bebeğin kafası oyle ölcum bile cıkmadı arajtırdım o kadar bulamadım en son buraya atmak istedim ne demek oluyor dıye 15haftada normlken nasıl 3haftada 40olabr aklım almadı

Eklentiler

• 6E88BF54-368E-4375-A518-79166D09A4AF.webp
    6E88BF54-368E-4375-A518-79166D09A4AF.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 30
  • 0DC46781-80DC-485C-BC2E-7E3E3E5FD625.webp
    0DC46781-80DC-485C-BC2E-7E3E3E5FD625.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 27
Şimdi daha net çekip attım ben de anlamadım bpd olayını kafa ölcumu dıyor Bı bebeğin kafası oyle ölcum bile cıkmadı arajtırdım o kadar bulamadım en son buraya atmak istedim ne demek oluyor dıye 15haftada normlken nasıl 3haftada 40olabr aklım almadı
40 milimetre işte 4 santim yapar canım. Durduk yere canını sıkma bence. Birimi farklı yazmış sadece ☺️ internete de yaz bak 40 mm kaç cm yapar diye.

Benim bebeğim 17 haftlalıkken de baş çevresi 3.50 cm ölçülmüş, sen diyince ultrasona baktım da.

Benim bebeğim 17 haftlalıkken de baş çevresi 3.50 cm ölçülmüş, sen diyince ultrasona baktım da.
Bu norml degermıs bende de öyle yazması gerekıyordu bende 40.51mm51yazılmıs ıkı rakam ınsan kendı doktoruna gıtmıyınce olmuyor ıkı saatır bunu dert yanıyorum arajtırmakdan artık gözlerım agrıdı cddn

Bu norml degermıs bende de öyle yazması gerekıyordu bende 40.51mm51yazılmıs ıkı rakam ınsan kendı doktoruna gıtmıyınce olmuyor ıkı saatır bunu dert yanıyorum arajtırmakdan artık gözlerım agrıdı cddn
Öyle oluyor canım. Her doktorun ultrason cihazı farklı işte kimisinde bazı değerler yazmıyor, kimisi farklı ölçüm yapıyor. Onun azizliğine uğramışsın.

Öyle oluyor canım. Her doktorun ultrason cihazı farklı işte kimisinde bazı değerler yazmıyor, kimisi farklı ölçüm yapıyor. Onun azizliğine uğramışsın.
Herşey yolunda dedı sıkıntı olsa derdı sanırım ya gerci ökuzun tekıydı dermıydı o bile acaba mı dedirtirıyor kucuk kaza gecırdm ıyı mı dıye göreyım dedım kendı hastnemde doktorumda yoktu mecbur kaldım gıttım bunuda keske gıtmeseydım kafamı Allah bullah ettı ıyı dedı ama ıste gercekten mı dogruyumı söyledi o da ayrı ıkı hafta beklemek zorundayım şimdi detaylıya gırıcem o surecde kafayı yememek için buraya acım konuyu en ıyısı deıdm yardımların ıcın çok teşekkür ederim ☺️🙏

Kendinize durduk yere dert aramayın bence sorun olsa doktor söylerdi çat çat söylüyorlar öyle kırılır üzülür düşünmüyorlar

Kendinize durduk yere dert aramayın bence sorun olsa doktor söylerdi çat çat söylüyorlar öyle kırılır üzülür düşünmüyorlar
Sımdı az once bununla alakalı vıdo gördum suan tamamen rahatladım cddn ölçümler boyle de olabılıyormus cok sukur aradıgım vıdo gorunce ıcım rahat ettı

Herşey yolunda dedı sıkıntı olsa derdı sanırım ya gerci ökuzun tekıydı dermıydı o bile acaba mı dedirtirıyor kucuk kaza gecırdm ıyı mı dıye göreyım dedım kendı hastnemde doktorumda yoktu mecbur kaldım gıttım bunuda keske gıtmeseydım kafamı Allah bullah ettı ıyı dedı ama ıste gercekten mı dogruyumı söyledi o da ayrı ıkı hafta beklemek zorundayım şimdi detaylıya gırıcem o surecde kafayı yememek için buraya acım konuyu en ıyısı deıdm yardımların ıcın çok teşekkür ederim ☺️🙏
Geçmiş olsun canım.
Doktor normal dediyse o kadar takılma. Bebeği görmediğimiz için bazen her şeyini merak ediyoruz. Ben de 17 haftalıkken kilosuna taktım çok mu kilolu yaa(kullandığım uygulamadaki aralıktan fazlaydı) diye, başka doktorda başka ölçüldü bu sefer de zayıf mı yaa oldum. Düşünürsek sıkıntı çok 😅

Altında yazan haftalar uyumlu olduğu haftaları gösteriyor yani 18+2 ile uyumlu bir ölçüm bu endişe etmenize gerek yok 40 mm yani 4cm zaten

Korkacak bi şey yok.40 mm 4 cmdir .(mmyi cmye çevirme olayı sadece matematiksel bi şey 😂)

Korkmamıza gerek yok haftasıyla uyumlu çıkmış. Bpd ölçümünü gösterir hemen altında çıkan bu ölçümün hamgi haftaya eş değer olduğunu gösterir. Zaten 18 hafta çıkmış kafa ölçümünüz. Bu saatten sonra tek bir hafta değeri vermicekler size. Ayrı ayrı kfa için kaç haftalık çıktı göbek çevresi kaç haftalık çıktı bacak boyu kaç haftalık çıktı die 4 farklı hafta değeri ölçecekler 😊

Back
X