bpd ölçümü (yani baş çevresi )

kızlar günaydın hafta sonu dr kontrolümüz vardı ve doktorum bebeğimin baş çevresinin 1 hafta önde olduğunu söyledi okadar moralim bozukki sizlerle paylaşıp sormak istedim aynı sorunla karşılaşan varmı üstelik ac yani karın çevresi de 1 hafta düşük dr bi sorun olmaz dedi ama anne yüreği işte takılıp kaldım günlerdir bunu düşünüyorum lütfen aynı durumda olanlar yazsın :50:

kızlar günaydın hafta sonu dr kontrolümüz vardı ve doktorum bebeğimin baş çevresinin 1 hafta önde olduğunu söyledi okadar moralim bozukki sizlerle paylaşıp sormak istedim aynı sorunla karşılaşan varmı üstelik ac yani karın çevresi de 1 hafta düşük dr bi sorun olmaz dedi ama anne yüreği işte takılıp kaldım günlerdir bunu düşünüyorum lütfen aynı durumda olanlar yazsın :50:

gayet normal çoğu bebeğin başı önde gider, 2 hatta 3 hafta önde olanlar bile oluyor bunlar çok normal önemli olan karın çevresinin çok geriden gelmemesi. bence bunları düşünerek ne kendini ne de bebeğini sıkıntıya sokma, hayırlısıyla alırsın inşallah bebeğini kucağına.

telaşlanmayın kızlar hep öyle...benim de ölçümlerimde öyle yazıyor..en ileri hafta baş çevresi , karın çevresi 5 gün geride ...ama doktor bebeğin gelişimi önden gidiyor dedi sadece...öyle geri meri demedi..gelişimi önden gidiyor dedi..ben de sevindim hatta..

ay canım yaaaa...nasıl korkmuş annelik işte..korkma kuzum, baş hep önde gider..biz 36nın sonundaydık, oğlumun kafa 40ı doldurmuştu...

bakın bu konuda bir bilgi daha vereyim, ultrasonda kilo ölçümü baş çevresi ve karın çevresi kullanılarak hesaplanıyor..bu nedenle oğlu gibi kafası önde görünen bebekler olduklarından kilolu sanılabiliyor. oğlum son ultrasonda 3450grdı, bir hafta sonra 3220 gr doğdu:))

kızlar selam.. valla aynı konudan dolayı bnde endişeliyim ve geçtiğmiz çarşambadan beri internette araştırma yapıp duruyorum. bnmde 38+0da 40 haftalık çıktı baş çevresi. şimdi bebeğimin kafası büyükmü olcak die korkup duruyorum.

kızlar selam.. valla aynı konudan dolayı bnde endişeliyim ve geçtiğmiz çarşambadan beri internette araştırma yapıp duruyorum. bnmde 38+0da 40 haftalık çıktı baş çevresi. şimdi bebeğimin kafası büyükmü olcak die korkup duruyorum.
türkmengelini arkadaşım oğlun 36dayken 40 hafta çıktı baş ölçümü demişsin. ama anladığım kadarıyla kafası büyük değildi doğduğunda. yada büyüksede bizim düşündüğümüz gibimi değil? bunu yazarsan çok sevinirim. bn gibi korku yaşayanlara en azından tecrübeli bi bilgi olur. allah hepimizin yavrularını korusun

türkmengelini arkadaşım oğlun 36dayken 40 hafta çıktı baş ölçümü demişsin. ama anladığım kadarıyla kafası büyük değildi doğduğunda. yada büyüksede bizim düşündüğümüz gibimi değil? bunu yazarsan çok sevinirim. bn gibi korku yaşayanlara en azından tecrübeli bi bilgi olur. allah hepimizin yavrularını korusun

canım anormal bir büyüklük yoktu tabii ki..

ama hemşireler oğlumu koca kafalı diye seviyordu:) avatarımdaki bebek oğlum olur..büyük değil değil mi:))

ben 11 haftalık hamileyim ama bugün çekildiğim ultrasonda BDP 83.6 mm çıktı. 33 hafta 5 gün yazıyor. bu nasıl olur?

tabi canım bi yanlışlık vardır ya da o ölçüm senin bebeğine ait değil canım dr a sorsana bi :53:

Bende dün gittim doktora 4 hafta başı önden gidio dedi bugün de başka doktora gittim baş ve karın çevresi önden gidio dedi 33 haftalığım 2.421 grmış boyu 43.1 sizce bir sorun mu bu 2 gündür yaşadığım korkunun haddi hesabı yok ilk defa duyuyorum böyle şeyler bilgilendirir misiniz

Kilosu normal bende 34 haftalikken 2.700 dedi doktor 49 cm boyu normal dedi ama başinın önden gidiyo olmasi konusunda bilgim yok hic canim

Bende dün gittim doktora 4 hafta başı önden gidio dedi bugün de başka doktora gittim baş ve karın çevresi önden gidio dedi 33 haftalığım 2.421 grmış boyu 43.1 sizce bir sorun mu bu 2 gündür yaşadığım korkunun haddi hesabı yok ilk defa duyuyorum böyle şeyler bilgilendirir misiniz
Benimher kontrolde normal cikan bebegim 21.haftada bayagi ileti cikmidti kafa 29+lardaydi 400gr olmasi gerekirken 850gr cikmisti
Sonra detayli usgde hersey nilormal tam haftasi ile uyumlu cikti
ama detayliya girene kadar o iki hafta nasil gecti gel bana sor
Sende cok takma kafaya usgden veya bebegin pozisyonundan falan fazla cikmis olabilir bence hic canini sıkma

Back
X