Bozkırdan bıktım

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
17.728
Puanlar
248
Merhaba hanımlar 6 senedir iç anadolu da yaşıyorum. Burda Ankara ve Eskişehir dışındaki şehirler biraz yavan. Hemen hemen Türkiye’deki bütün şehirleri gezdim İzmir,Uşak,Sinop,İstanbul,Mersin,Antalya vb. Özellikle ege şehirleri çok hoş orda insanlar bile farklı nasıl desem bir rahatlık,dinginlik var. İç Anadolu’da genel bir çatık kaşlılık,fazla hassasiyet ve asla rahat olmama durumu hakim. Benim yaşadığım şehirde sosyallik cafeye gitmekten ibaret onlar da belirli yerler dön dolaş başka mekan yok o yüzden genç kesim hep tanır birbirini. Kültürel aktivite hak getire konser dışında başka şey yok. Bundan önce Aydın’da yaşıyordum bu şehre geldikten sonra hiç görmediğim şeyler gördüm çok garip ve alışık olmadığım muhabbetler var resmen ayak uyduramıyorum. Mesela kadın-erkek arkadaş grubu olarak takılıyoruz sonra grup içinde kadınlarla erkekler arasında mutlaka gönül meseleleri oluyor ve grup dağılıyor ya da cinsellik yaşanıyor iki taraf da kaldıramıyor yine grup dağılıyor bu arada üniversite öğrencisiyiz. Bizim orda kadın erkek arkadaşlığı çok yaygındır yıllardır yan gözle bakmadan geçinir gideriz bu bizim için çok doğal bir durum. Sonra bu şehirde en özgür kadın bile fikirlerini söylemekten kaçınıyor biraz. Nasıl desem hep bir maskeyle gezmek zorunda kalıyorum bana hiç uymayan ama onların normal kabul ettiği o kadar çok şey var ki kabuğuma çekilmeye başladım. Gayet istediği gibi modern giyinen bir kız bile sırf işine gelmediği için diğer hemcinsini giyimi üzerinden vuruyor. Her şehirde böyle insanlar var ama burda nerdeyse yüzde doksan böyle genç kesim bile. Her yer nargile cafe 20-25 yaşında erkekler 40 yaşında dayı gibi takılıyor falan ruhları ölmüş sanki. Bar-club tarzı az yer var oralara da sanayiciler takılıyor. Benim de içim ölmeye başladı ve benliğimden sıyrıldım nasıl idare edebilirim bu durumu bilemiyorum şehirden gitmem için 3 sene var daha bu 3 seneyi nasıl geçirebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Yani üniversite tercihi yaparken bunları göz önüne alıyoruz normalde.

Ben karadeniz insanıyım. Ve üniversiteyi de yine bir karadeniz şehrinde okudum. Farklı bir kültürdü. Ben de bazı şeylere şaşırmıştım. Ama çok önemsemedim. Okulu ya da şehirleri bize vermiyorlar.

4 sene okuyup okulu bitireceğiz. Sonra istersek gideceğiz. Olay bu.

O sebeple bunlara fazla takılmamak lazım.

Sosyal yönden zayıf olan bir şehirse, bir yıl sıkın dişinizi, derslerinize iyi çalışıp güzel bir ortalama elde edip yatay geçiş yapın.
Üniversite için burda değilim ki okulumun bitmesine 1 yıl var başka bir sebepten burdayım

Hic mi iyi semti yok ?
Heryerin bi lüks yeri genc semti vs vardır illaki
Günü birlik haftasonları sehirdısına yakın illere gezmeye gitmek dısında aklıma bişey gelmedi

Hic mi iyi semti yok ?
Heryerin bi lüks yeri genc semti vs vardır illaki
Günü birlik haftasonları sehirdısına yakın illere gezmeye gitmek dısında aklıma bişey gelmedi
Var evet lüks ve eğlence anlayışları nargile pöfürdetmek ve dedikodu

Biliyorum ayni degil cunku Ankara guzel bir sehir ama daha once Istanbul'dan Ankara'ya tasinmis ve su an da Dogu Afrika'nin issiz bir koyunde tek beyaz olarak surekli parmakla gosterilerek, sokaga iki dakika ciksa dalga gecilerek yasamina devam eden biri olarak belki bir tavsiye verebilirim. Boyle sehirler aslinda bize en degerli seyi sunar: vakit. Spor mu yapacaksin, courseradan edxten online dersler mi alacaksin, evde yagliboyaya mi baslayacaksin, cicek mi yetistireceksin, national geographicin butun belgesellerini mi bitireceksin, ispanyolca mi ogreneceksin, dikis mi dikeceksin, klasikleri mi okuyacaksin... Hepsini yapmaya vakit kalir. Arada da eskisehir'e, Ankara'ya kacamaklar. Ic anadolunun guzel yani her yere yakin olmasi. Trekking gruplarina yoga kamplarina katilabilirsin cevre illerdeki. Canin sikildikca egeye gidebilirsin. Olaya iyi yanindan bak bence dostum.

Kitap okuyarak, dil öğrenerek, çalışarak, üreterek (herhangi.bir şey) , barınaklara, yurtlara ziyaretler yaparak ..

Biliyorum ayni degil cunku Ankara guzel bir sehir ama daha once Istanbul'dan Ankara'ya tasinmis ve su an da Dogu Afrika'nin issiz bir koyunde tek beyaz olarak surekli parmakla gosterilerek, sokaga iki dakika ciksa dalga gecilerek yasamina devam eden biri olarak belki bir tavsiye verebilirim. Boyle sehirler aslinda bize en degerli seyi sunar: vakit. Spor mu yapacaksin, courseradan edxten online dersler mi alacaksin, evde yagliboyaya mi baslayacaksin, cicek mi yetistireceksin, national geographicin butun belgesellerini mi bitireceksin, ispanyolca mi ogreneceksin, dikis mi dikeceksin, klasikleri mi okuyacaksin... Hepsini yapmaya vakit kalir. Arada da eskisehir'e, Ankara'ya kacamaklar. Ic anadolunun guzel yani her yere yakin olmasi. Trekking gruplarina yoga kamplarina katilabilirsin cevre illerdeki. Canin sikildikca egeye gidebilirsin. Olaya iyi yanindan bak bence dostum.
Evet çok haklısınız kendimi geliştirmeye adadım bende ama insan ister istemez kafa dengi bir arkadaş grubu arıyor. Burda insanlar pek kaynaşma taraftarı değil son 2 yıldır çok daha fazla zorlandım. Sıkıntıdan 2. Üniversite bile yazdım yani Ankara yine iyi en azından kültürel bir şehir

Bence sıkıntınız doğru çevre edinememeyle ilgili. Ben doğu illerimizden birinde bir sene yaşamıştım ve şartları anlattığınızdan çok daha kötüydü. Ama çevrem öyle güzeldi ki umrumda olmadı. Evlenmemiş olsam memnuniyetle birkaç sene daha yaşardım.

Doğuda iç anadolu da batıda çalıştım hiçbir zaman burada nasıl vakit geçer, insan profili şöyle, arkadaş ortamım böyle diye düşünmedim. Ben neyim ona bakarım. Ne işle meşgulsem onu en iyi şekilde yapıp o alanda kendimi geliştirerek vakit geçirmeye çalışırım. Haftasonları yakın illerde etkinlikler oluyordur oralara gidebilirsin . Yani zaten cafe bar club gezmek sosyal aktivite olmadığı için çok bir şey kaçırmıyorsun bence

Konya mı yoksa yaşadığın yer? Senin yerinde olsam derslerime yoğunlaşır okulu uzatmadan bitirmeye çalışırdım. Hobi kursları yada okulunda sosyal aktiviteler varsa onlara da katılabilirsin. Çok fazla şehir hayatına takılma bence de.

Ben İzmir için duymuştum kafeye gidip oturamıyorsun ya da kız kıza takılsan bile dedikodunu yapıyorlar diye

Ben İzmir için duymuştum kafeye gidip oturamıyorsun ya da kız kıza takılsan bile dedikodunu yapıyorlar diye

Kafeye gidip oturamazsin cunku yiyecegini ,icecegini alir kordonda çimlere yayilirsin.😁 yani bu duyumunuzu kimden duyduysaniz sağlam sallamış :)

Back