• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boyun eğriliği mi alışkanlık mı?fikirlerinize ihtiyacım var

Merhaba bayanlar,
17/05/2012 tarihinde sezeryan ile doğum yaptım, şuan kızım 21 aylık. doğduktan sonra üfürümü olduğu 4 iğne deliği kadar delikler olduğu söylendi. önceleri çok telaşlandık ama gittiğimiz tüm doktorlar önemli olmadığını bunun geçeceğini söyledi. En son gittiğimizde %100 kapanır dediler rahat bir nefes aldık.
sonra kızım da tuhaf bişiler olduğunu fark ettik ara sıra boynunun eğildiğini ,kasılmalar ve kusmalar olmaya başladı. ne olduğunu anlamadık. bir çok özel doktora hastanelere götürdük bulamadılar . Bu arada kızım yürüyemiyor denge kuramıyor. 18 ayına gelince yürüyeceğini söylediler 18 ayına geldi ama yürümedi. en sonunda özel bir hastanede boynu kusma ve kasılmalarına teşhis kondu. benign paroksismal tortikollis dendi. araştırdık başka doktorlara götürdük tedavisi olmadığını kendiliğinden geçeceğini söylediler. hiç bir ilacı yok sadece fizik tedavi ve kan değerleri çok önemli.
daha sonra zaman kayıp etmeden araştırma hastanesine götürdük bir dünya tahlil kan , idrar tandem, mr, eeg hepsini yaptırdık. iyi ki de yaptırmışız çünkü doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu beyinde hasar olduğunu da öğrendik. ve tek ilacımız olduğu söylendi fizik tedavi.
şuan rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görüyor. boyun kaslarına sporcu bandı takılıyor. ve sizde araştırın derim. benign paroksismal tortikollis hastalığı olan anneler rehabilitasyon merkezinden destek alıp sporcu bandı taktırın çok iyi geldi atak yaşamasını önledi. şuan 2 aydır yürümelere başladık aldığımız fizik tedavi ile daha başarılı olucaz inşallah.
benign paroksismal tortikollis teşhisi konan bebeklerin aileleri tanışmak istiyorum.
Merhaba benim de kızım şuan 3 aylık 2 aylıkken boynunun eğri olduğunu farkettim 2 gün önce doktora gittim ultrason istedi 0.5 milimlik fark var dedi ama gayet normaldir deyip eve gönderdi benim içim rahat etmiyor sizin mesajınızı gördüm benimde doğumda beynine oksijen gitmemişti ondan kaynaklanıyor olabilir mi sizce sizin bebeğinizin durumu nasıl şuan daha iyi mi

Back