boyun eğriliği mi alışkanlık mı?fikirlerinize ihtiyacım var

migi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.009
96
158
merhaba,bebeğim 5 aylık olacak bu hafta,1 ay önce boynunu sol tarafa genelde eğmeyi tercih ettiğini fark ettim ve bunun için doktora götürdüm eğrilik mi var ya da tortikollis falan mı diye,doktorun elle muayenesinde normal çıktı kasları,sertlik ya da şişlik vs yok,içim rahat etmedi ultrason istedim,sağ taraf scm kası 5.5 mm sol scm kası ise 5.2 mm çıktı,ultrasonu çeken doktor aradaki farkın sorun teşkil etmeyeceğini söyledi,0.3 mm gibi bi fark var,şu anda gece yatarken yastıksız sağ tarafa dönük yatırıyorum,hep sağ tarafından oyuncaklarını gösteriyorum vs,boynunu sağına 90 derece gayet güzel çeviriyor zaten,yani tortikollis tanımına da uymuyo durumöumuz,boyun hareketlerinde sıkıntı yok ama kucağıma aldığımda,ayağa kaldırdığımda ya da oturttuğumda kucağıma genelde sol tarafa eğiyor kafasını,istediğinde dik tutabiliyor ama bırakınca kendini boynunu sola düşüyor,doktorumuz alışkanlıktan olduğunu düşünüyor ama içim hiç rahat değil,bebeğinde tortikollis ya da boyun problemi yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum,sizde ultrason sonuçlarınız nasıl çıkmıştı,scm kasları arasındaki fark çok muydu?ya da sizce sadece alışkanlıktan mı sola eğiyor bebeğim kafasını?yine tecrübeli annelerre soruyorum,sizim bebeğiniz de alışkanlıktan dolayı sürekli sağ ya da sol tarafı tercih etmiş miydi bebekken

Arkadaşımın bebeğinde sizinki gibi milimlik bir fark var. sürekli kontrol altında. annesi evde sürekli boynu sağasola hareket ettiriyor. birde kalça filmi istemişler bu rahatsızlıkta bir ihtimalmiş. kalça filmi de biraz şüpheli çıktı. kontrolleri devam ediyor. masaj ile düzeleceği söyleniyor. geçmiş olsun. bunlar tedavisi olan şeyler üzmeyin kendinizi ama araştırmaya devam edin ki geç kalınmasın.

arkadaşınızın bebeğinin boynunda düzelme var mı şu ana kadar peki?Bir de milimlik fark dediniz,ne kadar ark var biliyor musunuz?Kalça ultrasonu çektridik biz 2. ayında,çeken doktor açıları çok güzel dedi,doktorumuz da 1 yaşına kadar bekleyelim düzelmezse çocuk cerrahisine gösterirsiniz diyor,fizyoterapiste de gösterdim,o da bir şey yok,normal boyun kasları dedi ama işte sola doğru eğince boynunu napsam diye araştırıyorum habire

merhaba konun ilgimi çekti bnmde haftaya 4 aylık olucak bi oğlum war bu ay hareketleri iyice belirginleşmeye başladı kucağımda başımı dimdik tutuyo weya yüzüstü yatırınca kafasını kaldırıyo ama bnaşı hep sağa dönüyo elimle zorluyorum ama sol tarafa hiç çewirmiyo bnaşımı yatınca çeviriyorum ozmn dönüyo ama uyanıkken hep sağa bakıyo hatta yamuk kafalı fln diyolar...kayınwalidem yatarken sağ tarafına çewir düzelir diyo ama bnm aklıma takılıyo yaa bi sorun olabilirmii

aynı sorun bende de var işte,ben de 4 aylık olmak üzereyken fark ettim ,bizde de yüzsütü dönünce başını dik tutyo,istey,nce de başını dik tutyo ama kendini bırakınca ya da koltukaltından kaldırıp karşıdan balkınca sola doğru eğiklik var,doktorumuz muayene etti,boyunda sertlik vs yok,doğumsal bi şey de yok dedi,boyun eğriliği zaten böyle olmaz,diğer tarafa çeviremez,çevirmek istese de ağrıdan dolayı ağlar ve boyunda serlik ya da şişlik olur dedi,yine de ultrason istedim,çeken doktor 0,3 mm lik farkı önemli değil dedi,onun nedeni de bebeklerde ultrason çekmek zor dur,boyunlarını uzun süre sabit tutamazlar dedi,sağlık ocağındaki hemşireye bile sordum (bir sürü bebek görüyorlar ya,o bakımdan)normal dedi,fizyoterapiste gösterdim,muayene etti,normal dedi,alışkanlık diyo hepsi ama nasıl alışkanlıksa artık hala tam olarak düzelmedi,6 aylık olcak artık,sürekli kafasını sağa çevirmeye çalışmaktan ,oyuncaklarını sağdan vermekten,yatarken sol tarafını yükseltmekten yoruldum valla,geçer diye bekliyorum bakalım,haftaya doktor muayenemiz var,yine sorucam

öncelikle geçmiş olsun.gözlerine baktırdınızmı benim kuzenemin bebeğide öyleydi 0.2 mm bi fark vardı.gözlerinde problem çıktı ..gözler boyun kaslarını etkilermiş.yani gözdeki kayma (onunki kaymaydı) boyun kasının büyemesini engellermiş

cnm dün dra gittim usgeye girdik kasları normal dedi tortikollis değil dedi ama çok ağladıı için gzl muayene edemedi bnm de içimi hiç rahatlatmadı sanırım aynı şeyi yaşıyoruz nettende baktım tortikollisli bebelerin duruşu bozuk oluyo sanırım yanii başları yamuk duruyo ama bnm bebeğimin öle bi sorunu yokta sağ tarafa bakıyo hep başını ol tarafa çewirmiyo bn elimle çewirmeye çalışıyorum dönmüyo ozmn bu ne? ama yatırırken ayağımda sallıyporum ozmn çewirebiliyo başını sola ama kucakta hiç çewiremiyo

aaaa hiç öle bişi demedi dr zatn bu hastane drları baştan sağma bakıp yolluyolar yaa kayma derken gözünün birimi kayıyo cnm hiç dikkat etmedim yaa

göz muayenesi yaptırdım canım,çok sağlıklı dedi doktor,hatta çok iyi bir prof. a götürdüm göz muayenesi için,kalça USG si için de çok iyi demişti doktor,zamanla düzelir heralde boynu diyorum artık

Son düzenleme:

evet tortikollis farklı bi şey,o zaman zaten ele sert kitle ya da sert kaslar gelirmiş ve elle muayende anlaşılırmış,bir de boynunu aksi yöne çeviremezmiş ,çevirmeye çalışınca da aprıdan dolayı ağlarmış bebekler,benim bebeğim 180 derece gayet rahat çeviriyor,ağrı vs yok yani,bizde tortikollis olmadığına eminim de artık alışkanlık mı neyse tam geçmedi dik durduğu zaman sola olan eğiklik daha,bakalım yaşına kadar yavaş yavaş düzelir heralde,ilk başlara göre azalma var sanki ya da bana öyle geliyor bilmiyorum,bekliyorumm artık,gösterebileceğim her yere gösterdim,yaşına kadar düzelmezse çocuk cerrahisine göstericem artık

selam migi

aynı sorun benim bebegimd de var35 haftalık dogdu.ara ara saga ya da sola egiyor.4 defa ultrason ve röntgen cektirdik boyun kasları normal.cocuk norolojisi benign paroksismal tortikolsı olabilir dedi.mr istedi cektirmedim.

sizin cocugunuzun durumu ne oldu?basını egmesi gecti mi?neden egiyormus bir tanı koyabildiler mi?lütfen acil bana cevap yazarsan sevinirim.endiseli olmanın nasıl bir durum oldugunu biliyorsunuz..hoscakalın

Merhaba bayanlar,
17/05/2012 tarihinde sezeryan ile doğum yaptım, şuan kızım 21 aylık. doğduktan sonra üfürümü olduğu 4 iğne deliği kadar delikler olduğu söylendi. önceleri çok telaşlandık ama gittiğimiz tüm doktorlar önemli olmadığını bunun geçeceğini söyledi. En son gittiğimizde %100 kapanır dediler rahat bir nefes aldık.
sonra kızım da tuhaf bişiler olduğunu fark ettik ara sıra boynunun eğildiğini ,kasılmalar ve kusmalar olmaya başladı. ne olduğunu anlamadık. bir çok özel doktora hastanelere götürdük bulamadılar . Bu arada kızım yürüyemiyor denge kuramıyor. 18 ayına gelince yürüyeceğini söylediler 18 ayına geldi ama yürümedi. en sonunda özel bir hastanede boynu kusma ve kasılmalarına teşhis kondu. benign paroksismal tortikollis dendi. araştırdık başka doktorlara götürdük tedavisi olmadığını kendiliğinden geçeceğini söylediler. hiç bir ilacı yok sadece fizik tedavi ve kan değerleri çok önemli.
daha sonra zaman kayıp etmeden araştırma hastanesine götürdük bir dünya tahlil kan , idrar tandem, mr, eeg hepsini yaptırdık. iyi ki de yaptırmışız çünkü doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu beyinde hasar olduğunu da öğrendik. ve tek ilacımız olduğu söylendi fizik tedavi.
şuan rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görüyor. boyun kaslarına sporcu bandı takılıyor. ve sizde araştırın derim. benign paroksismal tortikollis hastalığı olan anneler rehabilitasyon merkezinden destek alıp sporcu bandı taktırın çok iyi geldi atak yaşamasını önledi. şuan 2 aydır yürümelere başladık aldığımız fizik tedavi ile daha başarılı olucaz inşallah.
benign paroksismal tortikollis teşhisi konan bebeklerin aileleri tanışmak istiyorum.

biz de de sanırım aynı durum var ama kusma kasılma yürüyememe vs olmadı.videoya cekip gönderdik norologa büyük ihtimal benign paroksismal tortikolis dedi.mr cektirmek istemedim uyuttukları için.ama 5-6 adım atıyor 12 aylık..fizik tedaviyi nasıl yapıyorsunuz??ayseucar81@gmail.com adresine yazar mısınız?

Merhaba arkadaşlar, konuyu açalı epey olmuş ama belki cevap alabilirim. Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Aynı durum benim oğlumda da var maalesef. 6 aylık şu an ve kafasını sola yatırıyor. Bazı günler hiç bi sorun yok, gayet düz. Bazı zamanlar sıfırlıyor omuzu ile kafasını deli oluyorum öyle gördükçe. Çocuk nöroloğuna götürücem şimdi İst.Bezmi Alem hastanesine. Sizler neler yaptınız bu süre zarfında ? Umarım tamamen kurtulmuşsunuzdur bu durumdan. Allah beterinden korusun.

merhaba arkadaşlar konu açılalaı çok olmuş ama benim bebeğimde 8 aylık ve migi sendeki gibi aynen kilollu başını tartamaz falan dediler doktoro götürdüm eliyle kontrol etti birşey yok dedi ultrasyon falan çektirmedik içim rahat değil mesela saçları arkadan tam ensenin ortasında birleşmiyor sola yatık geliyor onu farkediyorum acaba kafası sola yatık olduğu için mi başını sola yada sağa çevirmede herhangi bir sorun yok hangi bölüme götürdünüz doktara

Umarım size ulaşabilirim bebegim 6aylık boynunu sol tarafa yatık tutuyor dogdugundada vardı egzersiz verdi doktor ufak ufak yapmaya calışdım bebekken kolaydı yapıordum hatta gecen aya kadar normal tutuyordu ama simdi yine egik tutuyor ve aşırı derecede aglıyor egzersizleri yaparken ne yapacagımı sasırdım ben iterken oda aksi yöne itiyor zarar vericem diye cok korkuyorum siz ne yaptınız nasıl gecti

Arkadaşlar benim bebegim kafasını sola yamuk tutuyor 6aylık dogdugundan beri var ama gecmişdi düz tutuyordu zaman zaman bırakıyordu bende kendiliginden gececegını dusundum ama simdi birden baya sola yamuk tutmaya basladı ehzersizleri yaparken cok aglıyor oda aksi yöne itiyor direniyor ne yapacagımı sasırdım

Benimde suan 5 aylık oğlum ve arada sağa arada sola bükülüyor tortikolis deyil denildi ama neden oluyor bilemediler siz neler yapıyosunız

Benimde sizin gibi suan nasıl cocuğunuz cevaplarmısınıx

Benimde suan 5 aylık oğlum ve arada sağa arada sola bükülüyor tortikolis deyil denildi ama neden oluyor bilemediler siz neler yapıyosunız
Evet tortikolis olsa sadece bir yöne eger ben germe egzersizleri yapıorum ama sizin farklı bi durum benim fikrim yüz üstü cok yatırın bçve yukarı bakmasını saglayın boyun kasları gelişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…