- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 96
- 158
merhaba,bebeğim 5 aylık olacak bu hafta,1 ay önce boynunu sol tarafa genelde eğmeyi tercih ettiğini fark ettim ve bunun için doktora götürdüm eğrilik mi var ya da tortikollis falan mı diye,doktorun elle muayenesinde normal çıktı kasları,sertlik ya da şişlik vs yok,içim rahat etmedi ultrason istedim,sağ taraf scm kası 5.5 mm sol scm kası ise 5.2 mm çıktı,ultrasonu çeken doktor aradaki farkın sorun teşkil etmeyeceğini söyledi,0.3 mm gibi bi fark var,şu anda gece yatarken yastıksız sağ tarafa dönük yatırıyorum,hep sağ tarafından oyuncaklarını gösteriyorum vs,boynunu sağına 90 derece gayet güzel çeviriyor zaten,yani tortikollis tanımına da uymuyo durumöumuz,boyun hareketlerinde sıkıntı yok ama kucağıma aldığımda,ayağa kaldırdığımda ya da oturttuğumda kucağıma genelde sol tarafa eğiyor kafasını,istediğinde dik tutabiliyor ama bırakınca kendini boynunu sola düşüyor,doktorumuz alışkanlıktan olduğunu düşünüyor ama içim hiç rahat değil,bebeğinde tortikollis ya da boyun problemi yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum,sizde ultrason sonuçlarınız nasıl çıkmıştı,scm kasları arasındaki fark çok muydu?ya da sizce sadece alışkanlıktan mı sola eğiyor bebeğim kafasını?yine tecrübeli annelerre soruyorum,sizim bebeğiniz de alışkanlıktan dolayı sürekli sağ ya da sol tarafı tercih etmiş miydi bebekken