- 14 Mart 2010
- 7.885
- 6.794
- 398
- Konu Sahibi lazuribozomata
-
öncelikle sizede cok gecmis olsun. Bu romatizma nasil bir hastaliktir ki; nedenini tedavisini bulamiyorlar tıp çaresiz kaliyor hayret. insallah dediginiz gibi kolay olur.Rabbim herkese şifalar versin. hicbir hastalik kolay degil. peki sizin şikayetleriniz benim şikayetlerimle aynimi? yani benzeşiyormu? henüz hastaligimi bilmediğimden??
tesekkurler Allah sizede sabir versinYpk benimki bambaskaydi hatta burdaki hicbir hastaya benzemiyor kan degerlerimde cogu romatizma degeri normal hala bulamadilar enfeksiyondanmi yoksa otoimmun hastaligimi belli degil. Romatizmada bagisikmik sistemi dogru calismiyor bu yuzden hastalik tedavi edilemiyor sadece durduruluyor ilacla ilac iyi gelirse omur boyu cogu zaman normal yasamak mumkun. Bu hastalik zaten bazen uyuyor. Bildigin vucut kendinkendine zarar veriyor. Kesinlikle baktirin neredeyse 200 mu 400 mu ne cesidi var. Ama boyle kronik hastalikla yasayam cok insan var sadece kendimize cok dikkat edicez hareket edicez. Tekrar gecmis olsun.
Ah ahh yüzmeyi nasil istiyorum bi bilseniz cok da severim ama 2 kucuk bebegim var annem herzaman yanimda olamiyor düzenli gidemem yani. hem yüzmeye hastalik olmasa bile gitmek isterim.Düzenli spor, özellikle yüzmeye yazıl haftada 3 gün yüzersen bir sorun kalmaz
Spor yapmadığınız sürece bu işten kurtulamazsınız. En kötü ihtimal fizik tedaviye başlayın o zamanAh ahh yüzmeyi nasil istiyorum bi bilseniz cok da severim ama 2 kucuk bebegim var annem herzaman yanimda olamiyor düzenli gidemem yani. hem yüzmeye hastalik olmasa bile gitmek isterim.
gecmis olsun hosgeldin aramiza yalniz ilacin yan etkisi hakkinda dr la bi görüşün derim ben düzleşme hakkinda bi tedavi gormedim daha ama sikayetlerim daha cok ramolojiye aitmis gibi geliyor birde oraya gidiyim sonra fizige gidicem bu konuda arkadaslar cok yardimci oldular sagolsunlar her yorumu okursaniz ayri ayri bilgiler alabilirsinizArkadaslar bende de duzlesme ve fitik baslangici cikti. Duxet antidepresan verdi doktor 2 ay kullan dedi. Antidepresan kullanan var mi duzlesme icin. Fizik tedavide deki kadinda naparaan yap boynun duzelmez dedi. Antidepreaan icen var mi aranizda cok icmek istemiyorum ama doktor verdigi icin iciyorum. Bu arada acaba gozleri etkiler mi boynumun agriyan tarfindaki gozum bulanik goruyor ilactaan mi anlamadim
Tamam tesekkur ederim sana da gecmis olsungecmis olsun hosgeldin aramiza yalniz ilacin yan etkisi hakkinda dr la bi görüşün derim ben düzleşme hakkinda bi tedavi gormedim daha ama sikayetlerim daha cok ramolojiye aitmis gibi geliyor birde oraya gidiyim sonra fizige gidicem bu konuda arkadaslar cok yardimci oldular sagolsunlar her yorumu okursaniz ayri ayri bilgiler alabilirsiniz
Sizede gecmis olsun ben fizik görmedim daha benim agrilarim mevsimlere gore degisiyor boyun düzleşmesine bagli belimde de düzleşme olabilir diye düsünüyorumBoyun düzleşmesi dikkat edilmesi gereken bir hastalık. Geçtiğimiz zamanlarda bende yakalandım. Genelde gençlerde görülüyormuş zaten doktorum öyle söylemişti. Boyun düzleşmesi gerçekten çok boyun ağrısı ve baş ağrısına yol açıyor. Benim hastalığım cok ilerlemeden fark edildiği için pek sıkıntı yaratmadı. Ufak bir fizik tedavi ile beraber evde uyguladığım boyun düzleşmesi egzersizleri sayesinde kolaylıkla kurtuldum. Sizlere önerim bilgisayar başında iş yapıyorsanız veya az hareket ediyorsanız, örgü örüyorsanız masa başı iş yapıyorsanız sık sık boyun düzleşmesi egzersizlerini yapın. Bu egzersizler sadece hasta kişiler için değil hastalığı önlemek amaçlı da yapılıyor. Çünkü boyun düzleşmesinin en büyük nedeni kesinlikle boyun kaslarının syanlış pozisyonda uzun süreli kalması.
Boyun düzleşmesi egzersizleri konusunda bulduğum en iyi kaynak :
Bende hastalığım süresince bu egzersizlerin aynısını yaptım ve masabaşında ders çalışmak zorunda oldıuğum için uzun süreli olarak (tıp fakültesi öğrencisiyim) sürekli belli aralıklarla bu egzersizleri uyguluyorum.
canımmmmm ya bendede başladı bu illet daha mr çekinmedim ama 1 aydır boyuın baş ve sırt ağrısından duramıyorumBende de boyun duzlesmesi var. Boynumun ve omuzlarimin agrimadigi bir gun bilmem. Bu durum migrenimi de cok fena tetikliyor ustelik. Kol ve bacaklarda da gucsuzluk var ama bu yuzden mi bilemiyorum. Beyin cerrahi doktoru bazi egzersizler onermisti bana. Size de soylemeleri lazimdi bunlari. Gecmis olsun.
canımmmmm ya bendede başladı bu illet daha mr çekinmedim ama 1 aydır boyuın baş ve sırt ağrısından duramıyorum(
Ay ALLAH korusun çok zor kas romatizmasıben mr da cekindim filmde kan verdim idrar da verdm şuana kadar tek söylenen KAS ROMATİZMASI oldu. ben de anlamadim bu işi Allah yardımcımız olsun
Ay ALLAH korusun çok zor kas romatizması
Kas romatizmasi derken tahlillerde cikan bisey mi bu?yoksa fibromiyaljiye de bazen kas romatizmasi derler ki gercegi yumusak doku romatizmasi.daha onceden de demistim eger bu hastaliksa(kaldi ki kasla alakali herhangi bi hastaliksa bile)cozumu yok degil.egzersizlerle baya bi iyilesirsiniz.heleki bu bahsettiginiz fibromiyaljiyse ilaclarla da agrilarinizda hafifleme olur.her gun muhakkak boyun sirt bel bacak esnetme egzersizleri yapin ben callenetics yapiyordum gerci artik internetten videolarini bulmak zor ama ciddi faydasini gormustum bi arastirin derimben mr da cekindim filmde kan verdim idrar da verdm şuana kadar tek söylenen KAS ROMATİZMASI oldu. ben de anlamadim bu işi Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?