• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boyun düzleşmesi ve eklemlerimdeki güçsüzlük adini koyamadigim hastalığım

Büyük ihtimal fibromiyaljisiniz.bende de var çok berbat bi hastalık,boyun sırt bel bacak kol heryerin ağrıyor ilaç tedavisiyle biraz toparlıyorsun.ben teşhis koyulmadan önce iki ay yatalaktım resmen.dra bunu da çıtlatın çünkü bu hastalık tahlillerde çıkmıyor.eğer bu tanı konulursa tecrübelerimle size yardımcı olabilirim
yaw iste bi sürü hastalik adi var ama bi türlü teşhis edilemiyor sdilse bende ona gore yol alıcam insallah bnde onu istiyorum eger tani konulirsa buraya yine yazarm bakalim sirayla romatoloji ve beyin cerrahina ve nörolojiye gidicem tekrardan

Çok geçmiş olsun, bende sırtım boynum baş agrısı çok kötüyüm, sizinde sırtınızda paralel şekilde bazı noktalarda acıma var mı birde kaskatı oluyor her tarafım bebeğim var hala doktora gidicem Günlerce başağrısı çekiyorum..
sormayin bebek olunca daha zor oluyor bide adet gunlerin de de oluyor artiyor egilsem dogrulamiyorum dik dursam egilmek zor oluyor :KK43: kaskati olmak bu sanirim aynen bas agrisi olacak diye korkuyorum ya duvarlara vurasim geliyor

sormayin bebek olunca daha zor oluyor bide adet gunlerin de de oluyor artiyor egilsem dogrulamiyorum dik dursam egilmek zor oluyor :KK43: kaskati olmak bu sanirim aynen bas agrisi olacak diye korkuyorum ya duvarlara vurasim geliyor
Benimde aynı sabah Kütük gibi kalkıyorum, hele o başağrısı beni balkondan atsalarda rahatlasam diyorum.

merhaba arkadaslar benim derdim;
boynumda düzleşme çıktı, yalniz bi tek boynumla bitmiyor özellikle belim sırtım da düzleşme ve bazi hareketlerde kısıtlılık hissediyorum, kollarim bacaklarimda güçsüzlük hissediyorum, sürekli halsizim yorgunum, ama dinlenince hareketsiz kalincada agriyor. yani 30 yasindayim 90 yasinda gibi hissediyorum bunlar gunluk yasamimi etkiliyor kücuk cocuklarim var bana ihtiyaclari var acikçası bnde enerjik olmak istiyorum. su ana kadar 2 kez ortapediye 1 kez de beyin cerrahina gittim beyin cerrahi benlik bisey degil dedi fizik dedi ortapedide ankilozan spondilit olabilir dedi film cekildi oda degilmis sonra ramotolojiye git dedi bu hafta orayada gidicem. bu sorun gitgide canimi sıkmaya basladi böyle bi sorun yasayan varmi yada bi fikriniz varmi derdimi buraya yazıp paylasmak istedim belki bi fikir alisverişinde bulunuruz simdiden tesekkur ederim
ha birde acaba bu hissettiklerim psikolojikde olabilirmi acaba? sinirleniyorum geriliyorum ne düsüneceğimi bilemedim bunaldim :KK43:

Sadece boyun düzleşmesine bağlı bu şikayetler olmaz.
Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla Fibromiyalji ya da bağ dokusu hastalığı olabilirsiniz, fizik tedavi uzmanına gidin.
Zaten fizik tedavi uzmanı sizin romatizma değerlerinize de bakacaktır.

Bende de vardı yaklaşık 3 yıl önce. Başladı. Ben Doğuda idim o zaman bir çare bulamadık. Sonra batıya gelince fizik tedavi gittim 2 defa ana sonbahar ya da ilkbaharda gidin . Sonra kuru iğne tedavisi uygulandı. Birde büyük iğnelerle proloterapi var onu yaptırdım. Devlet hastanesinin algoloji bölümüne gidin ayrıntılı tetkik yapılıyor. Fötr doktoru fizikten sonra pilates önerdi onu yaptım. Yaptim da yaptim yanı şimdi iyi eskisi gibi değil çok şükür. Yüzde 80 azaldı sizde araştıra araştıra bulutsunuz çaresini

fibromiyalji bu hastalığı ilk kez burda duydum, netten araştırdım biraz bütün belirtiler mevcut adet dönemi ağrıları agresiflik el ayak soğukluğu Bağırsak problemi.. Yıllardır çekiyorum ya

2 yıl kadar tüm vucüt özellikle bacak ağrıları öldürdü beni gitmediğim dr kalmadı biri romatizma olabilir erken dönemde kanda çıkmaz ilaçlara başlıyalım dedi başladık dahada beter oldum sonunda ilaçları kesip romatologa gittim fibromiyalji.
Onunda fda onaylı tekbir ilacı var iyi gelme ihtimali %50 imiş gelmedi sporla azalttık ağrıları

Teşhis konulamayan şeylerde bu geliyo aklıma sanırım sizinde öyle

http://www.fibromiyalji.org/fibromiyalji_risk_testi-1/
Bu testi yapar mısınız

birde annenizde bel kisminda da sorun varmi egilip dogrulurken özellikle
var evet, bel fıtığıda var, ama asıl sıkıntı veren boyundaki düzleşmeden dolayı oluşan sinir sıkışması. bazen çok acı çekiyor, boyundan kola doğru ağrıları oluyor. bu işte fizik tedavi önemli gerçekten, bunu ihmal etmeyin.

merhaba arkadaslar benim derdim;
boynumda düzleşme çıktı, yalniz bi tek boynumla bitmiyor özellikle belim sırtım da düzleşme ve bazi hareketlerde kısıtlılık hissediyorum, kollarim bacaklarimda güçsüzlük hissediyorum, sürekli halsizim yorgunum, ama dinlenince hareketsiz kalincada agriyor. yani 30 yasindayim 90 yasinda gibi hissediyorum bunlar gunluk yasamimi etkiliyor kücuk cocuklarim var bana ihtiyaclari var acikçası bnde enerjik olmak istiyorum. su ana kadar 2 kez ortapediye 1 kez de beyin cerrahina gittim beyin cerrahi benlik bisey degil dedi fizik dedi ortapedide ankilozan spondilit olabilir dedi film cekildi oda degilmis sonra ramotolojiye git dedi bu hafta orayada gidicem. bu sorun gitgide canimi sıkmaya basladi böyle bi sorun yasayan varmi yada bi fikriniz varmi derdimi buraya yazıp paylasmak istedim belki bi fikir alisverişinde bulunuruz simdiden tesekkur ederim
ha birde acaba bu hissettiklerim psikolojikde olabilirmi acaba? sinirleniyorum geriliyorum ne düsüneceğimi bilemedim bunaldim :KK43:

Benimde boynumda duzlesme, omiriligimde egrilik varmiş. Dayanilmaz agrilar ve denge kayiplari bas donmeleri sayisiz sakarliklat cektim simdi daha dikkatliyim hareketlerim kisitlandi bir hareket yaparken 3 kez dusunuyorum artik... evet zor ama bas edilmeyecek seyler degil. Egzersizleri var bildigim kadariyla.. ben yastigimi degistirince , tek kolumla agirlik tasiyinca ve uzun sure telefona basimi egip baktigimda basliyor agrilarim 3 gun suruyor. Butun sistemimi dagitiyor. Bol bol egzersiz yapin iyi gelecektir. Yatmayla gecicek birsey dgil malesef. Benim yasimda 25 ama 55 hissediyorum

Siz bence bir dahiliyeye veya endokrinolojiye gidip kan değerlerinizi, vitaminlerinizi hormonlarınızı filan ölçtürün öncelikle. Bir çok vitamin eksikliği de kas ağrıları yorgunluk bitkinlik yapıyor artı insanın sürekli yorgun olmaktan psikolojisi de bozuluyor.

2 yıl kadar tüm vucüt özellikle bacak ağrıları öldürdü beni gitmediğim dr kalmadı biri romatizma olabilir erken dönemde kanda çıkmaz ilaçlara başlıyalım dedi başladık dahada beter oldum sonunda ilaçları kesip romatologa gittim fibromiyalji.
Onunda fda onaylı tekbir ilacı var iyi gelme ihtimali %50 imiş gelmedi sporla azalttık ağrıları

Teşhis konulamayan şeylerde bu geliyo aklıma sanırım sizinde öyle

http://www.fibromiyalji.org/fibromiyalji_risk_testi-1/
Bu testi yapar mısınız
bu testi yapıcam mutlaka birde eklem romatizmasi ve iltihapli romatizmadan bahsediliyor bunlarda ayni sikayetleri barindiriyormus ve tedavisi yokmus

Benimde boynumda duzlesme, omiriligimde egrilik varmiş. Dayanilmaz agrilar ve denge kayiplari bas donmeleri sayisiz sakarliklat cektim simdi daha dikkatliyim hareketlerim kisitlandi bir hareket yaparken 3 kez dusunuyorum artik... evet zor ama bas edilmeyecek seyler degil. Egzersizleri var bildigim kadariyla.. ben yastigimi degistirince , tek kolumla agirlik tasiyinca ve uzun sure telefona basimi egip baktigimda basliyor agrilarim 3 gun suruyor. Butun sistemimi dagitiyor. Bol bol egzersiz yapin iyi gelecektir. Yatmayla gecicek birsey dgil malesef. Benim yasimda 25 ama 55 hissediyorum
evet ya aynen ayni seyler ama sürekli yirgun olmak yani yorgun hissetmek ruhsal acidan da etkiliyor ins egzersizlere baslayacam teşhis konulmasini bekliyorum adi konulsada bende ona gore davransam sizede gecmis olsun

Siz bence bir dahiliyeye veya endokrinolojiye gidip kan değerlerinizi, vitaminlerinizi hormonlarınızı filan ölçtürün öncelikle. Bir çok vitamin eksikliği de kas ağrıları yorgunluk bitkinlik yapıyor artı insanın sürekli yorgun olmaktan psikolojisi de bozuluyor.
3 ay önce gitmistim dahiliyeye d vitaminim eksik cikmisti onu kullandm cuma günü tekrar gidicem yine baktiricam degerlerime birde demire ayrica bakiliyormus onuda sorucam

fibromiyalji bu hastalığı ilk kez burda duydum, netten araştırdım biraz bütün belirtiler mevcut adet dönemi ağrıları agresiflik el ayak soğukluğu Bağırsak problemi.. Yıllardır çekiyorum ya
sizede gecmis olsun evet butun belirtiler bende de var bazen oluyorki butun kemiklerim kırılıyormus gibi geliyor katur kutur ses geliyor :(

Merhabalar aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum malesef senelerce bir çözüm bulamadım. Bütün saydığınız şikayetler birbiriyle bağlantılı örnek verecek olursam bir boynum tutulur kolum, sırtım, belim aynı anda kaskatı olur. Ben son iki senedir ortopedik yastık kullanıyorum ve cidden iyi geldi size tavsiyem buynunuzu destekleyen kaliteli ortopedik bir yastık kullanmanız ve boynunuzu tutulmalara karşı çok iyi korumalısınız.

Çok geçmiş olsun..

Back