• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boyun düzleşmesi ve eklemlerimdeki güçsüzlük adini koyamadigim hastalığım

lazuribozomata

biri tosbikk, biri balyanakk,, şükürler olsun
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
251
467
103
38
Ankara
merhaba arkadaslar benim derdim;
boynumda düzleşme çıktı, yalniz bi tek boynumla bitmiyor özellikle belim sırtım da düzleşme ve bazi hareketlerde kısıtlılık hissediyorum, kollarim bacaklarimda güçsüzlük hissediyorum, sürekli halsizim yorgunum, ama dinlenince hareketsiz kalincada agriyor. yani 30 yasindayim 90 yasinda gibi hissediyorum bunlar gunluk yasamimi etkiliyor kücuk cocuklarim var bana ihtiyaclari var acikçası bnde enerjik olmak istiyorum. su ana kadar 2 kez ortapediye 1 kez de beyin cerrahina gittim beyin cerrahi benlik bisey degil dedi fizik dedi ortapedide ankilozan spondilit olabilir dedi film cekildi oda degilmis sonra ramotolojiye git dedi bu hafta orayada gidicem. bu sorun gitgide canimi sıkmaya basladi böyle bi sorun yasayan varmi yada bi fikriniz varmi derdimi buraya yazıp paylasmak istedim belki bi fikir alisverişinde bulunuruz simdiden tesekkur ederim
ha birde acaba bu hissettiklerim psikolojikde olabilirmi acaba? sinirleniyorum geriliyorum ne düsüneceğimi bilemedim bunaldim :KK43:

Son düzenleme:
Annemde var boyun düzleşmesi, şikayetleriniz hemen hemen aynı, nörolojiye gittik beyincik sarkması dedi, olması gereken yerin 4 mm kadar aşağısında çıktı, şimdilik ameliyatlık değil ama fizik tedavi ile kontrol altında tutulmazsa ameliyatlık olabilirmiş ve buda zor bir ameliyat. sonra beyin cerrahine yönlendirdi ama henüz oraya gidemedik.
bence sizde bir nörolojiyi deneyin. özellikle düzenli yaparsanız fizik tedavinin çok faydasını görürsünüz.
Allah bütün hastalarımıza Şafi ismi ile şifa versin.

boyun fıtığı yok değil mi?

boyun düzleşmesine beyin cerrahı bakar. fizik tedaviye gidiyorsanız tamamladıktan sonra tekrar görünün. nasıl benim alanım değil dedi anlamadım.

lazuribozomata lazuribozomata merhaba
Oncelikle geçmiş olsun..
Boyun düzleşmesi daha çok bilgisayar kullanmak, çok fazla el işi yapmak gibi boynun öne bükümünden kaynaklanan duruş bozukluğu. Seneler önce bana boyun düzlesmesi başlangıcı diye bi doktor teşhis koymuştu. (Başka doktorlara da göründüm, neyse ki bir sorun çikmadi). O donemde çok araştırmıştım. Yüzme çok iyi gelir demişti başka bir doktor. Doğru hareketlerle yapılması durumunda yoga ve pilates de iyi geliyor. Gittiginizde doktorunuza bu sporları sorun ve doktorunuzun önerisiyle bu sporlardan birini yapın derim. Özellikle yüzme ve yoga.. Bir çok kas ve omur ağrılarının şifası. Tabi ki uzman biri eşliğinde yapildiginda..

Bende de boyun duzlesmesi var. Boynumun ve omuzlarimin agrimadigi bir gun bilmem. Bu durum migrenimi de cok fena tetikliyor ustelik. Kol ve bacaklarda da gucsuzluk var ama bu yuzden mi bilemiyorum. Beyin cerrahi doktoru bazi egzersizler onermisti bana. Size de soylemeleri lazimdi bunlari. Gecmis olsun.

Annemde var boyun düzleşmesi, şikayetleriniz hemen hemen aynı, nörolojiye gittik beyincik sarkması dedi, olması gereken yerin 4 mm kadar aşağısında çıktı, şimdilik ameliyatlık değil ama fizik tedavi ile kontrol altında tutulmazsa ameliyatlık olabilirmiş ve buda zor bir ameliyat. sonra beyin cerrahine yönlendirdi ama henüz oraya gidemedik.
bence sizde bir nörolojiyi deneyin. özellikle düzenli yaparsanız fizik tedavinin çok faydasını görürsünüz.

ya öylemi nörolojiyi ve bu hastaligida yeni duydum bic bilmiyordum. size de gecmis olsun iste daha fizige başlamadim en son ramotoloji deyince bende eklem romatizmasindan şüphelendim orasida olmazsa nöroloniye de giderim tesekkurler cvp icin

23 yaşındayım bende de var boyun düzleşmesi bazen kitliyor adamı o 1 hafta adama resmen 1 sene gibi geliyor bol bol masaj bir de boyun güçlenmesi için hareket önerdi doktor

boyun fıtığı yok değil mi?

boyun düzleşmesine beyin cerrahı bakar. fizik tedaviye gidiyorsanız tamamladıktan sonra tekrar görünün. nasıl benim alanım değil dedi anlamadım.
fizige daha gitmedim benim daha cok belimde sıkıntı birde eklemlerimden de rahatsizm tam olarak adlandirilmadi sonum fizik gibi gorunuyor valla bnde anlamadm bide fitik demedi

Bende de boyun duzlesmesi var. Boynumun ve omuzlarimin agrimadigi bir gun bilmem. Bu durum migrenimi de cok fena tetikliyor ustelik. Kol ve bacaklarda da gucsuzluk var ama bu yuzden mi bilemiyorum. Beyin cerrahi doktoru bazi egzersizler onermisti bana. Size de soylemeleri lazimdi bunlari. Gecmis olsun.

yok hareket falan demedi direk fizik dedi ama boyle geçiştirerek dedi tesekkurler sizede gecmis olsun

fizige daha gitmedim benim daha cok belimde sıkıntı birde eklemlerimden de rahatsizm tam olarak adlandirilmadi sonum fizik gibi gorunuyor valla bnde anlamadm bide fitik demedi

tavsiyem başka bir beyin cerrahına görünün,gerekeni yapsın. gerekiyorsa fizik tedaviye gönderir. boyun düzleşmesinde önce hareket veriyorlar. eğer boyun fıtığı da varsa ve birbirini tetikliyorsa ameliyat ediyorlar ama fizik tedavi genelde olumlu sonuç veriyor. çok geçmiş olsun.

lazuribozomata lazuribozomata merhaba
Oncelikle geçmiş olsun..
Boyun düzleşmesi daha çok bilgisayar kullanmak, çok fazla el işi yapmak gibi boynun öne bükümünden kaynaklanan duruş bozukluğu. Seneler önce bana boyun düzlesmesi başlangıcı diye bi doktor teşhis koymuştu. (Başka doktorlara da göründüm, neyse ki bir sorun çikmadi). O donemde çok araştırmıştım. Yüzme çok iyi gelir demişti başka bir doktor. Doğru hareketlerle yapılması durumunda yoga ve pilates de iyi geliyor. Gittiginizde doktorunuza bu sporları sorun ve doktorunuzun önerisiyle bu sporlardan birini yapın derim. Özellikle yüzme ve yoga.. Bir çok kas ve omur ağrılarının şifası. Tabi ki uzman biri eşliğinde yapildiginda..
evlenmeden once calismistim ondan oldu galiba birde spor yapmayi cok istiyorum ama malesef bebeklerim kucuk her zaman yapamam hele yüzme cok uzak

tavsiyem başka bir beyin cerrahına görünün,gerekeni yapsın. gerekiyorsa fizik tedaviye gönderir. boyun düzleşmesinde önce hareket veriyorlar. eğer boyun fıtığı da varsa ve birbirini tetikliyorsa ameliyat ediyorlar ama fizik tedavi genelde olumlu sonuç veriyor. çok geçmiş olsun.
tesekkurler evet sanirim bu dr pek önemsemedi bi daha gidicem ins fitik yoktur

Boyun düzleşmesi bende de var.
Ağır eşya taşıyamıyorum mesela hemen baş ağrısı yapıyor.
Son 2 aydır da sırt ağrısı çekiyorum.
Sıkıntılı bir durum
Başka doktora görünün.
Geçmiş olsun.

birde annenizde bel kisminda da sorun varmi egilip dogrulurken özellikle

Boyun düzleşmesi bende de var.
Ağır eşya taşıyamıyorum mesela hemen baş ağrısı yapıyor.
Son 2 aydır da sırt ağrısı çekiyorum.
Sıkıntılı bir durum
Başka doktora görünün.
Geçmiş olsun.
evet ayni sorunlar bas agrisi sık sık oluyor gercekten cok sıkıntılı bi durum

23 yaşındayım bende de var boyun düzleşmesi bazen kitliyor adamı o 1 hafta adama resmen 1 sene gibi geliyor bol bol masaj bir de boyun güçlenmesi için hareket önerdi doktor
yasiniz gençmis bnde kitlenme olmuyor ama güçsüzlük yasiyorum agirlik kaldiramiyorum ama kaldirmak zorundayim

Aynı problemleri yaşayan biri olarak spor yapmanızı tavsiye ediyorum. Boynunda ve belimde düzleşme vardı. Ve ilave olarak bahsettiğiniz rahatsızlıklar. Bir süre pilatese gittim ciddi anlamda geçti düzleşmelerim. Düzleşmenin temel sebebi kas zayıflığı zaten. Haftada 3 günden 2 ay bile gitseniz emin olun faydasını görürsünüz.

Büyük ihtimal fibromiyaljisiniz.bende de var çok berbat bi hastalık,boyun sırt bel bacak kol heryerin ağrıyor ilaç tedavisiyle biraz toparlıyorsun.ben teşhis koyulmadan önce iki ay yatalaktım resmen.dra bunu da çıtlatın çünkü bu hastalık tahlillerde çıkmıyor.eğer bu tanı konulursa tecrübelerimle size yardımcı olabilirim

Çok geçmiş olsun, bende sırtım boynum baş agrısı çok kötüyüm, sizinde sırtınızda paralel şekilde bazı noktalarda acıma var mı birde kaskatı oluyor her tarafım bebeğim var hala doktora gidicem Günlerce başağrısı çekiyorum..

Aynı problemleri yaşayan biri olarak spor yapmanızı tavsiye ediyorum. Boynunda ve belimde düzleşme vardı. Ve ilave olarak bahsettiğiniz rahatsızlıklar. Bir süre pilatese gittim ciddi anlamda geçti düzleşmelerim. Düzleşmenin temel sebebi kas zayıflığı zaten. Haftada 3 günden 2 ay bile gitseniz emin olun faydasını görürsünüz.
bende cok istiyorum sporu insallah yapabilirim yürüyüşde iyi gelir diye düsunüyorum evt kas romatizmasi diye bi hast da varmis

Back