• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyun düzleşmesi radyoloji sonucum

mavinana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2021
7
2
1
38
Başlıkta da anlaşıldığı gibi benim emar sonucu mu söylermisiniz çok mu kötüyüm neler yapmalıyım iyi olsun diye . Doktora gittim ilaç yazdı fazla aydınlatmadı buradaki arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler 🙏🏻

Eklentiler

• 4829F103-A35A-4061-B099-832E4B90C613.jpeg
    4829F103-A35A-4061-B099-832E4B90C613.jpeg
    116,5 KB · Görüntüleme: 619
Mumkunse baska bir umzan doktora yorumlatin. Boyun destekli viskonyastik bana cok iyi gelmisti ama size fizik tedavi de gerekir belki ek olarak bilemeyiz

Başlıkta da anlaşıldığı gibi benim emar sonucu mu söylermisiniz çok mu kötüyüm neler yapmalıyım iyi olsun diye . Doktora gittim ilaç yazdı fazla aydınlatmadı buradaki arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler 🙏🏻
geçmiş olsun
doktorunuz ilaç yazmış zaten şikayetiniz belli tedavi için de sadece ilaç yazdığına göre bu kadar demek ki
doktorunuz içinize sinmediyse başka doktora görünebilirsiniz veya bu sonucu aile hekiminize gösterin size o açıklasın buradan gelecek yönlendirmeler yanlış olabilir doktora değil de bizlere mi güveniyorsunuz gerçekten ?

Mumkunse baska bir umzan doktora yorumlatin. Boyun destekli viskonyastik bana cok iyi gelmisti ama size fizik tedavi de gerekir belki ek olarak bilemeyiz
Hareket verdi doktor cnm bunları yap dedi rulonşeklinde jel verdi birde agrı kesici fizik önermedi .

geçmiş olsun
doktorunuz ilaç yazmış zaten şikayetiniz belli tedavi için de sadece ilaç yazdığına göre bu kadar demek ki
doktorunuz içinize sinmediyse başka doktora görünebilirsiniz veya bu sonucu aile hekiminize gösterin size o açıklasın buradan gelecek yönlendirmeler yanlış olabilir doktora değil de bizlere mi güveniyorsunuz gerçekten ?
Daha doğrusu neler yapabilirim bu rahatsızlık için bilgi almak istedim doktor ilaç yazdı gönderdi. Ama burda benim gibi olan kişiler var beni bilgilendirebilir yada uzman olan kişiler hastalığı bilen

Tahlil sonucunuza bakmadım,baksamda bir fikir sunamam zira doktor değilim.
Ama size tavsiyem sağlık konusunda işin uzmanları ile ilerlemeniz olabilir.
2.görüş alın düzelme yoksa başka bir doktordan gerekiyorsa ama burdan kimse size doğru yanıt veremez.
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim

Daha doğrusu neler yapabilirim bu rahatsızlık için bilgi almak istedim doktor ilaç yazdı gönderdi. Ama burda benim gibi olan kişiler var beni bilgilendirebilir yada uzman olan kişiler hastalığı bilen
ama herkesin durumu farklıdır burada doktorlar da var sadece sonuca bakmaları olmaz muayene de etmeleri gerekebilir aynı hastalıkta kimisine fizik tedavi verir kimisine vermez çünkü her hastalık gibi her tedavide kişiye özeldir
sizin iyiliğiniz için söylüyorum gereken neyse doktorunuz söylerdi zaten

Hareket verdi doktor cnm bunları yap dedi rulonşeklinde jel verdi birde agrı kesici fizik önermedi .
Seninki gene hareket vermiş benim ki boyun hareketleri yap dedi ama hareket ne göstermedi bile saniyelik sadece..bende de yıllardır var malesef

Seninki gene hareket vermiş benim ki boyun hareketleri yap dedi ama hareket ne göstermedi bile saniyelik sadece..bende de yıllardır var malesef
Benim ki de hareket kagıdı verdi ilaç yazdı o kadar hareket göstermedi kagıttakileri yap dedi

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende de boyun düzleşmesi var. Röntgen çektirmiştim orda belli olmuştur. Mr da çektirmem gerek galiba çünkü bu aralar şikayetlerim çok arttı. Sizde de enseden başlayıp başa doğru yayılan baş ağrısı baş dönmesi ve kulak çınlaması oluyor mu ?

Muhtemelen egzersiz vermiştir. Onları yapın. Ağrılarınız geçmediyse başka doktora gidebilirsiniz.
Bir de boyun düzleşmesi hayat şartları ile ilgili. Çok bilgisayara bakmak, çok örgü örmek gibi onları düzenleyebilirsiniz.

Boyun duzlesmesi ilacla düzelmiyor en fazla ağrıları azaltsin diye kas gevşetici falan veriyorlar
Egzersizleri düzenli yapip düzelen hastalar biliyorum. Ben de de var ama bende duzenli yapmıyorum egzersizlerini. Yürüyüş yaptığım zamanlar ağrı olmuyor ama.Üşeniyorum benim gibi olmayın😂

Boyun duzlesmesi ilacla düzelmiyor en fazla ağrıları azaltsin diye kas gevşetici falan veriyorlar
Egzersizleri düzenli yapip düzelen hastalar biliyorum. Ben de de var ama bende duzenli yapmıyorum egzersizlerini. Yürüyüş yaptığım zamanlar ağrı olmuyor ama.Üşeniyorum benim gibi olmayın😂
Yürüyüş iyi geliyorsa yaparım inşallah egzersizde yaptım bu gün
Başka iyi gelen varsa aklınızda yazsanız

Muhtemelen egzersiz vermiştir. Onları yapın. Ağrılarınız geçmediyse başka doktora gidebilirsiniz.
Bir de boyun düzleşmesi hayat şartları ile ilgili. Çok bilgisayara bakmak, çok örgü örmek gibi onları düzenleyebilirsiniz.
Ev hanımıyım nelere dikkat etmeliyim örgü örmüyorum

Hastanesi

Sayfada10255010010kayıt göster

Kapat

Rapor Detay Bilgisi​

LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİNDE: Klinik bilgi ve ön tanı:Diskal herni? Bulgular: Lomber aks düzleşmiştir. L2 vertebra korpusunda, hemanjiom'la uyumlu iki adet milimetrik noduler lezyon izlenmektedir. Bunun dışında vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal özellikleri normaldir. Faset eklemlerde patolojik görünüm yoktur. Spinal kanal genişliği normal sınırlardadır. L4-5 ve L5-S1 disklerinde, santral ağırlıklı olup anterior epidural mesafede indentasyon oluşturan hafif diffüz annuler taşma izlenmektedir. Tekal keseye bası bulgusu saptanmamıştır. Diğer düzeylerde, intervertebral disklerin konfigürasyonu doğal olup tekal keseye ya da sinir köklerine bası bulgusu saptanmamıştır. Bilateral nöral foramen genişlikleri normal sınırlardadır. Spinal kitle lezyonu izlenmemiştir. İnceleme alanındaki paraspinal yumuşak dokularda patolojik görünüm yoktur. Spinal kord normal düzeyde sonlanmaktadır. Spinal kord’un inceleme alanına giren kesiminde belirgin patolojik sinyal değişikliği yoktur. Dr.Kenan ÜNLÜ Radyoloji Uzmanı LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİNDE: Klinik bilgi ve ön tanı:Diskal herni? Bulgular: Lomber aks düzleşmiştir. L2 vertebra korpusunda, hemanjiom'la uyumlu iki adet milimetrik noduler lezyon izlenmektedir. Bunun dışında vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal özellikleri normaldir. Faset eklemlerde patolojik görünüm yoktur. Spinal kanal genişliği normal sınırlardadır. L4-5 ve L5-S1 disklerinde, santral ağırlıklı olup anterior epidural mesafede indentasyon oluşturan hafif diffüz annuler taşma izlenmektedir. Tekal keseye bası bulgusu saptanmamıştır. Diğer düzeylerde, intervertebral disklerin konfigürasyonu doğal olup tekal keseye ya da sinir köklerine bası bulgusu saptanmamıştır. Bilateral nöral foramen genişlikleri normal sınırlardadır. Spinal kitle lezyonu izlenmemiştir. İnceleme alanındaki paraspinal yumuşak dokularda patolojik görünüm yoktur. Spinal kord normal düzeyde sonlanmaktadır. Spinal kord’un inceleme alanına giren kesiminde belirgin patolojik sinyal değişikliği yoktur.
Mr sonucum acaba bilginiz var mı sonuc hakkinda

Back