Boyu Çeken Perdeye Çözüm Var Mı?

Terzi de ucundan degil ta dugmelerin oradan kesip tekrar dugme dikiyormus. Astari yuzunden pahali olur diye goturmedim. Siz perdeleri bi utuleyin bence indirip
Hmmm o da zahmetliymiş ama siz gene bir fiyat alın,belki çok pahalı değildir. Sürte sürte deforme olmasın die dedim.

Aynen ütülücem,teşekkürler:)

Perdeleriniz güneşlik değilse bir tavsiyem var aşağıdan yukarı doğru belirli aralıkla birkaç yerden yukarı doğru büzün bir iple elinizde dikin. diktiğiniz yerlere de doğal jüt ip ya da raftan gibi bir malzeme ile püskül yapıp onu da üstüne dikin. Ben evdeki uzun perdelere öyle yapmıştım gelen giden hayran oluyordu
Ama perde boyu çok sınırda. Öyle yaparsam içerisi gözükür maalesef. Altına stor falan gerekir.Ama genel olarak çok iyi fikirmiş, hoş durur.

Aynı kumaştan bulunabilirse üst dikiş yerinden açılıp ekleme yapılabilir belki, diye düşünüyorum daha önce hiç duymadım perdenin çektiğini.

Aynı kumaştan bulunabilirse üst dikiş yerinden açılıp ekleme yapılabilir belki, diye düşünüyorum daha önce hiç duymadım perdenin çektiğini.
Benim tahminim yanlış ayarda yıkadıgından 60-70 belki de o yüzdrn çekti. Ama büyük başarı katılıyorum, ben de ilk defa gördüm:))

Kumaş bitmiş gözüküyor ,tamamen kaldırmışlar satışını.Yoksa yaptırtcaktım 1 tane daha.böyle böyle batıyorım işte🙈

Hmmm o da zahmetliymiş ama siz gene bir fiyat alın,belki çok pahalı değildir. Sürte sürte deforme olmasın die dedim.

Aynen ütülücem,teşekkürler:)
Ütülemeyin bir gün bekleyin en azından..yatak odamın fonu tül fonlardan her yıkamada 10 cm kadar kısalıyor bekleyince perdenin ağırlığıyla sarkıp normal boyuna geliyor.birde perdeciler içindeki paya bakıp bir miktar uzatabiliyor boyunu.perdeler bir kez ütülenince hep ütü ister..ütüleyip başınıza iş almayın derim..

Ütülemeyin bir gün bekleyin en azından..yatak odamın fonu tül fonlardan her yıkamada 10 cm kadar kısalıyor bekleyince perdenin ağırlığıyla sarkıp normal boyuna geliyor.birde perdeciler içindeki paya bakıp bir miktar uzatabiliyor boyunu.perdeler bir kez ütülenince hep ütü ister..ütüleyip başınıza iş almayın derim..
Yarın sabah bir mucize olur da uzayabilir mi yani..Bana da payı olabilir gibi gelio ama altta yok,dantelli kesim falan.Belki üst kısımda vardır. Şu an kuruduğından ütüyü sonra denerim diodum ama bi kendi haline bırakayım madem.Pandemiden sonra da terziye bi sorarım.Teşekkür ederim yorumunuz için🙏🙏

Bu arada şimdi elledim de baya kurumuş perde.Hala uzar mı ki.Bu ümidi sevdim ben,ona sarılıcam😅

Bu arada şimdi elledim de baya kurumuş perde.Hala uzar mı ki.Bu ümidi sevdim ben,ona sarılıcam😅
inşallah uzar..bende ilk yıkamamda şok olmuştum perdeciyi arıyacaktım ama baktım durdukça uzadı perde.dokusuyla alakalı sanırım.birde perdelerin uç kısımlarında kurşun veya küpür gibi şeyler ağırlık yapması için böylece perdeyi aşağı çekip kırışmasını engelliyor...diyelimki kısa kaldı önğnde koltuk varmış zaten kenarlarada fon yaptırısınız kapanır.yeni perde yaptırmak yerine değişiklik olur hem..

inşallah uzar..bende ilk yıkamamda şok olmuştum perdeciyi arıyacaktım ama baktım durdukça uzadı perde.dokusuyla alakalı sanırım.birde perdelerin uç kısımlarında kurşun veya küpür gibi şeyler ağırlık yapması için böylece perdeyi aşağı çekip kırışmasını engelliyor...diyelimki kısa kaldı önğnde koltuk varmış zaten kenarlarada fon yaptırısınız kapanır.yeni perde yaptırmak yerine değişiklik olur hem..
Fon var ama tek tarafta. Onu güneşlik olarak da kullandığımızdan pilesiz boydan boya yaptırmıştım.
Dediğiniz gibi önünde koltuk olduğundan şu an bakınca pek dikkat çekmiyor aslında.Ben sadece acı gerçekle henüz barışamadım,önceki halini bilince bi de.Yine de hala kullanılabilitesi var şükür🙈 😔

perdenin çekme sebebi anneniz değil kumaştır çok büyük ihtimalle.Sık dokuma değilse çekmesi normaldir. Annenize kusur bulmayın perdeyi aldığınız yere gidip durumu anlatın
Merhaba :))

Banlandığım için ancak yazıyorum.Sizin dediğiniz gibi kumaşından kaynaklı bir çekme olmuş.Yıkadığım ikinci perde de çekti çünkü:))) Anacığımın günahına girmişim resmen 🙈

Aldığım yerle iletişime geçtim.Allahtan 10 cme yakın pay bırakmışlar üstten,bugün gönderdim uzatcaklar :) Mutlu son😊

Merhaba :))

Banlandığım için ancak yazıyorum.Sizin dediğiniz gibi kumaşından kaynaklı bir çekme olmuş.Yıkadığım ikinci perde de çekti çünkü:))) Anacığımın günahına girmişim resmen 🙈

Aldığım yerle iletişime geçtim.Allahtan 10 cme yakın pay bırakmışlar üstten,bugün gönderdim uzatcaklar :) Mutlu son😊
sevindim :)))

Artık ıslak da değil,kurudu.Allahım yardım için mesajı bile zamanında açamıyorum🙈 Annemle voltran oluşturuyoruz:))

Perdenin üst kısmı var ya korniş takılan yer. Orayı incelttirip bi terziye açtıraral diktirebilirsiniz. 10 CM kazanmaz ama Bi 4 5 CM kesin kazanırsınız.

Perdenin üst kısmı var ya korniş takılan yer. Orayı incelttirip bi terziye açtıraral diktirebilirsiniz. 10 CM kazanmaz ama Bi 4 5 CM kesin kazanırsınız.
Mesajınız için teşekkürler. Perdeciyle iletişime geçtim.Üstten 10 cme yakın pay bırakmışlar,onu uzatacaklar :)

Back
X