Boyu Çeken Perdeye Çözüm Var Mı?

timesinfinity

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2019
3.437
19.030
128
Merhaba,

Herhangi bir çözüm olduğunu sanmamakla birlikte şansımı denemek istedim.

Eve perdeleri yeni almıştık..Birkaç hafta oldu. Şimdi bayram dolayısıyla annem yıkamak istemiş.Çamaşır makinesinde "perde" ayarını seçtim diyor ama ben sanmıyorum,bir tık fazla döndürdü sanırım.5-10 cm kısaldı.Pimapen kapısının tam üst sınırında, tek olumlu yan en azından kapının yukarısında kalmamış,yoksa içerisi gözükecekti.

Yaaa çözüm olmadığını biliyorum aslında ama biraz morale ihtiyacım var.O kadar para verdim tüm perdeleri değiştirdim,Annem ilk yıkamada çektirdi resmen. Malın canın yanında hiçbir şey olmadığını biliyorum ama yine de üzüldüm.

Not: Belki sorun perdenin kumaşındadır bilmiyorum.Diğer perde şimdi yıkanıyor, ayarını ben yaptım.Bu da çekerse en azından satıcının peşine düşerim ama pek sanmıyorum.

Not2 : Sorun kumaşından kaynaklı imiş.Diğer yıkadığım perde de çekti :))) Ama aldığım yerle iletişime geçtim.Üstten 10 cm'e yakın pay varmış,uzatacaklar. Mutlu son 😊

Not 3: Perdelerin boyu ilk halinden bile güzel oldu, sanki eve gelip özel ölçü almışlar gibi.Harbiden mutlu son oldu hehe ( tabi baştan hiç çekmemesi gerekirdi ama sorunum görüntü olarak halloldıgundan daha fazla peşine düşmücem)

Son düzenleme:
Renge uygun tam.ortadan geçen farklı bir renk kombin yapıp boyunu uzatsaniz mesela koltuk renginde ?
Olmaz sanırım çünkü aynı odadaki diğer perdede sorun yok.Eklersek ikisine de eklemek lazım ama hoş olmaz diye düşünüyorum.

Aslında koltuğun arkasında kaldığından görünmüyor çok incelemezsen.Ama takıntılı+mükemmelliyetçi bir insan olarak henüz kabullenemedim.

perdenin çekme sebebi anneniz değil kumaştır çok büyük ihtimalle.Sık dokuma değilse çekmesi normaldir. Annenize kusur bulmayın perdeyi aldığınız yere gidip durumu anlatın
Perdeyi online aldım.Diğer perde de yıkamada şimdi.O da kısalırsa mecbur iletişime geçecez ama işe yarar mı bilmem.

Peki bişi daha sorucam. Bu perde her yıkamada çekecek mi yoksa ilk ve tekle kurtulma ihtimalimiz var mı 🙄😣

Perdeyi online aldım.Diğer perde de yıkamada şimdi.O da kısalırsa mecbur iletişime geçecez ama işe yarar mı bilmem.

Peki bişi daha sorucam. Bu perde her yıkamada çekecek mi yoksa ilk ve tekle kurtulma ihtimalimiz var mı 🙄😣
İlk yıkamada soğuk tuzlu suda bekleseydi çekme olmazdı. Perdeler genelde ağırlıklı polyesterden üretilir çekme olmaz o yüzden Ama son dönemde ip sıklığı az keten pamuk gibi malzemelerden üretiliyor onlarda haliyle çekiyor. Hatta çarşaf nevresim alırken bile dikkat etmek lazım sık dokumamı diye.

Her yıkamada çekmez bir kere çeker. Çekeceğini de çekmiş zaten. Allah başka dert vermesin diyelim :)

Sizinkinin çözümü var.Bi terziye götürmeye bakar:) Ben napim esas,ah ahhh İlk yıkamada perde mi çeker ya Rabbim :KK43: bari 2-3 yıl normal boyda kullanmak kısmet olsaydı
Terzi de ucundan degil ta dugmelerin oradan kesip tekrar dugme dikiyormus. Astari yuzunden pahali olur diye goturmedim. Siz perdeleri bi utuleyin bence indirip

Terzi de ucundan degil ta dugmelerin oradan kesip tekrar dugme dikiyormus. Astari yuzunden pahali olur diye goturmedim. Siz perdeleri bi utuleyin bence indirip
Perdeleriniz güneşlik değilse bir tavsiyem var aşağıdan yukarı doğru belirli aralıkla birkaç yerden yukarı doğru büzün bir iple elinizde dikin. diktiğiniz yerlere de doğal jüt ip ya da raftan gibi bir malzeme ile püskül yapıp onu da üstüne dikin. Ben evdeki uzun perdelere öyle yapmıştım gelen giden hayran oluyordu

İlk yıkamada soğuk tuzlu suda bekleseydi çekme olmazdı. Perdeler genelde ağırlıklı polyesterden üretilir çekme olmaz o yüzden Ama son dönemde ip sıklığı az keten pamuk gibi malzemelerden üretiliyor onlarda haliyle çekiyor. Hatta çarşaf nevresim alırken bile dikkat etmek lazım sık dokumamı diye.

Her yıkamada çekmez bir kere çeker. Çekeceğini de çekmiş zaten. Allah başka dert vermesin diyelim :)
Amin teşekkürler ,diğer perde de yıkamada şu an.Heyecanla onu bekliyorum.Onu da soğuk tuzlu suya basmadık direkt attık artık diğer odadakilerde müdahale edicem :((

Back
X