Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Böyle dert olurmu diyiceksiniz ama çok mutsuzum 😢

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Peki yaza kadar uzatıp uçlarını kestirip açık kısımları koyultsam diye düşünüyorum birşey olurmu o arada zaten bakım yapıyorum haftada bir ilik kürü + vitamin içiyorum ısı asla yok toparlarmı sizce
Yandı diyorsunuz bu durumda kimyasal uygulamak ateşe benzin dökmekten farksız bence ama siz daha iyi bilirsiniz.
yıkama sıklığını bile azaltın saç dipleri kendine gelsin diye.

Merhaba öncelikle şu satırları yazarken ağlıyorum biliyorum bi çoğunuz bana kızıcaksınız bu dertmi diye ama gerçekten 1 aydır ağlıyorum çok mutsuzum sebebi saçlarım. Geçen sene işle aile gibi sebeplerle bir sürü şey yaşadım ailemden uzağım zaten tek başımayım. Erkek arkadaşımla 1 senedir beraberliğimiz var ve bu yaz evlilik düşünüyoduk ama ben mahfettim bir sürü engeli derdi aşmışken. Gittim saçlarımı ombreliyken bir daha ombre yaptırdım beğenmedim gittim düzelticem diye hee yerini açtılar ve sanırım yandı gibi yada yıprandı kopmadı ama çok döküldü. O günlerde morelim çok bozuldu ama araştırmalara başladım yaza kadar nasıl toparlarım diye. Birkere sapsarı oldu hiç beğenmedim dipleri koyu kalanı sarı. Hemen burda gördüğüm ilik kürünü yapmaya başladım 5 hafta filan oldu biraz toparladı gibi ama saçım dökülmeye ve uçlardwn kopmaya devam ettiği için iyice inceldi. Kendimi artık hiç beğenmiyorum saç bi kadın için çok önemli ama insanların bakışları aynalara bakmak istemeyişim gerçekten çok kötü hissediyorum birde tam antidepresan bırakmak üzereyken bu olayla iyice kötüleştim saçlarım döküldükçe başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor az önce uçlarından kestim kopmalardan iyice dökülmesin diye. Ama neolur söyleyin saçı benim gibi olup düzeleb eskisi gibi hatta daha güzel olan varmı neolur kafayı yicem kızsanızdw haklısınız ama gerçekten çok üzgünüm :KK43:
Bence eskı hakınden daha guzel olmuş sarılar.Sarı koparır yıpratır.Hem sure gecmeden hemen boya yapılmaz.Yanmadına sukret .Bırde bence evlılık kararı vermeden once bır terapı al

Ay bi ara saçlarım aşırı dökülüyordu. Hatta banyoda resmen tuttuğum bir kısım elimde kalmıştı böyle bornozumu giyip durulanmasan ağlayarak içeri gitmiştim tansiyonum falan düşmüştü o hisle. Yani tuttuğum bir tutam saç döküldü kanser hastaları gibi. Koşa koşa doktora gittim. Doktor iki şampuan verdi düzelmedi ama dedi ki kellik bir hastalıktır. Dökülenin yerine çıkmaz. Seninki tüm bölgelerden dökülüyor ve kökleri duruyor. Sen ilk başta stres yapma. Ve sakın bu ara boyama. Ayda bir uçlarından aldırarak saçlarının toparlanmasını bekle. Düğüne yakın saçlarını doğal haline yakın boyatırsın. Stres yaparsan daha çok dökülür. Ve şu an saçım eskisinden bile sağlıklı ve gür. Çıkıyor o saçlar merak etme ki saçında öyle az görünmüyor.
Peki nasıl düzeldi neler yaptın?

Anlattiklarinizdan cok vahim bir saç hayal etmiştim. Fotolar kesinlikle öyle değil. Hindistan cevizi yağı saçları çok iyi besliyor. Benimde saçlarımda ombre var. İlk yaptırdığımda uçları yün gibiydi cok kuruydu. Şimdi Cook daha iyi nemini kazandı tekrar

Anlattiklarinizdan cok vahim bir saç hayal etmiştim. Fotolar kesinlikle öyle değil. Hindistan cevizi yağı saçları çok iyi besliyor. Benimde saçlarımda ombre var. İlk yaptırdığımda uçları yün gibiydi cok kuruydu. Şimdi Cook daha iyi nemini kazandı tekrar
Uçları kırılıyormu?

Uçlar sağlıksız diye kökten koparmı saçlar yada uzaması dururmu :KK43:
Bir kere benimde yanmisti saclarim sariya boyadigim icin. Normalde esmerim cunku. Ben nasil toparladim, once saclarini kesebilecegin kadar kisa kestir. Ben omuzdan biraz yukarda kestirmistim. Sonra her hafta 1 gun bu yag karisimini sur (zeytinyagi, badem yagi, hint yagi, biberiye yagi, bemiks ve bepanten ampul birde hindistan cevizi yagi) bu karisimi her pazar yapip kafamda en az 5 saat tuttum. Birde banyoda her sacimi yikadigimda bu sac maskesi var panten 3 dk onaran onu kullandim. Eski haline dondu. Sakin surekli toplama hep salik kalsin daha cok kopar. Bol bol bu karisim yagi sur ve kestirmen gerekiyor toplamasi icin

Bir kere benimde yanmisti saclarim sariya boyadigim icin. Normalde esmerim cunku. Ben nasil toparladim, once saclarini kesebilecegin kadar kisa kestir. Ben omuzdan biraz yukarda kestirmistim. Sonra her hafta 1 gun bu yag karisimini sur (zeytinyagi, badem yagi, hint yagi, biberiye yagi, bemiks ve bepanten ampul birde hindistan cevizi yagi) bu karisimi her pazar yapip kafamda en az 5 saat tuttum. Birde banyoda her sacimi yikadigimda bu sac maskesi var panten 3 dk onaran onu kullandim. Eski haline dondu. Sakin surekli toplama hep salik kalsin daha cok kopar. Bol bol bu karisim yagi sur ve kestirmen gerekiyor toplamasi icin
15-20 cm kestim bide benim Yıprandı yanmaya ramak kaldı yeterlimi birde her ay uçlarından alacağım

Peki nasıl düzeldi neler yaptın?
Ekstra bir şey yapmadım. Zamanla düzeliyor zaten stres yapma dökülmesi de yavaşlar. Saçını tümden kestirme de ayda bir git iki parmak kısalt. Bakım yağları kullanabilirsin. Birde salını yıpratmayacak tarak kullan ve bu çok önemli bence herkes bilmez örgü yapmak saçı besler. Evde olduğun da salını hafif nemlendirip güzelce taradıktan sonra ör. Öyle de uyu İnan ben çok faydasını gördüm bunun

Ekstra bir şey yapmadım. Zamanla düzeliyor zaten stres yapma dökülmesi de yavaşlar. Saçını tümden kestirme de ayda bir git iki parmak kısalt. Bakım yağları kullanabilirsin. Birde salını yıpratmayacak tarak kullan ve bu çok önemli bence herkes bilmez örgü yapmak saçı besler. Evde olduğun da salını hafif nemlendirip güzelce taradıktan sonra ör. Öyle de uyu İnan ben çok faydasını gördüm bunun
Evet şuan sürekli örüyorum her ay kırıklarını alıyorum umarım düzelir

Horminlardan uzamistir hamilelikte sac dokulmez ce fazla uzar. Dogumdan somra da dokulmeyenler toplu dokulur.

Konu sahibi bence kısa kesitirin sacinizı. Kendi rengine boyatin bir de. Her duştan once zeyyimyagi surun bekleyin 1 saat. Mis gibi uzar. Zrytinyagini ocakta ilitıp kullanin

Horminlardan uzamistir hamilelikte sac dokulmez ce fazla uzar. Dogumdan somra da dokulmeyenler toplu dokulur.

Konu sahibi bence kısa kesitirin sacinizı. Kendi rengine boyatin bir de. Her duştan once zeyyimyagi surun bekleyin 1 saat. Mis gibi uzar. Zrytinyagini ocakta ilitıp kullanin
Şuan çok yıprandı iyice yanar diye korkuyorum iki üç ay sonra yapsam bide çok kısa değilde omuzlarımda kessem yeterli plurmu sizce

Yalnız bu durum 10 yıl önceki panik atağımı tetikledi sabah tuvalet ihtiyacı ile uyanıyorum kusucsk gibiyim yemek yiyemiyorum endişeden çok kötü okucakmış gibi sevgilim beni beğenmeyecekmiş gibi hissediyorum insan içine çıkmak istemiyorum halbuki 3-4 ay sabretsem uzayacak zaten vitamin kullanıyorum kırıklarını sşcsm her ay bide haftada biri ilik hindistan cevizi ve zeytinywğını karıştırıp sürüyorum 4 cm de uzadı ama inanılmaz endişeliyim ilaç kullanmak istiyorum oda saç döker diyr korkuyorum kafayı yicem hiç bukadar kötü hissetmedim :KK43:

15-20 cm kestim bide benim Yıprandı yanmaya ramak kaldı yeterlimi birde her ay uçlarından alacağım
Kesebilecegin kadar kestirmen lazim benim belimdeydi omuzdan az yukarda kestirdim. Sacin topqrlamasi lazim kendini cunku her ay 1 cm kesmek degilde 1 kerede kut kestir. Yoksa toparlanmaz sac zaten yandiysa kopuyor taradikca uzunlu kisali olur

Iyi bir kuafore gidip fikir alin en iyisi o olacak gibi ama zeytinyagi baya uzatir tekrar uzmeyim kendinizi
Ben gittim başka iyi bi kuaföre yanmış demedi yıpranmış dedi biraz uzat bi kaç ay sonra ombre yapsbiliriz istersen dedi yada 1 ay sonra gel koyu yapalım dedi

Evet şuan sürekli örüyorum her ay kırıklarını alıyorum umarım düzelir
Düzelir merak etme. Bu kendini beğenmeme durumu bende de var. Bende sürekli kıyafet alıyorum sanki güzel olmuyor gibi hissediyorum. Bende fiziğimi beğenmiyorum fazla beş altı kilom var onu vermediğim için hiçbir şey yakışmıyor gibi geliyor bana. İşte herkes bir yerine takılıyor demek.

Saçımı kuzenime kestirdim sürekli ördüğüm için örebilicek kadar kestim. Bu yeterlimi neolur yeteeli deyin suratım ay gibi okadar kısa helede sarı ywkışmıyor. Hiç krem kullanmadım parabensiz şampuanla yıkadım sirkeyle duruladım. Yeterlimi sizce :KK43:

Eklentiler

• 96FE6F05-BE9B-487E-B974-02F0BCBA6E4C.jpeg
    96FE6F05-BE9B-487E-B974-02F0BCBA6E4C.jpeg
    79,3 KB · Görüntüleme: 42
  • EE01BBED-CD41-4565-9F60-3A5F1BF964A6.jpeg
    EE01BBED-CD41-4565-9F60-3A5F1BF964A6.jpeg
    149,4 KB · Görüntüleme: 49
X