Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Böyle dert olurmu diyiceksiniz ama çok mutsuzum 😢

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Çok bir kopma yok.
Zamanında ben de evde kendim mahvetmiştim saçlarımı. Yanmaya ramak kalmıştı, kopmaya yer arıyordu diyebilirim.
Saçım çok uzun da değildi, kısa kestiremiyordum. Ama yine de uçlarından aldırmıştım, en kötü yerleri gitmişti. Daha fazla kestiremeyeceğim için çareyi keratin bakımında bulmuştum. Düzleştirmeli olan değil, hani presleniyor falan. Ondan değildi yanlış anlaşılmasın. Amacımız saçımı biraz daha sertleştirip hamur kıvamından kurtarmaktı. Kopmasını engellemek içindi yani. İşe de yaradı. Kuaförüm uygulamıştı bana, toplamda 4-5 seans yaptırmıştım. Zaten o sürede de saçım uzamıştı, kötü olan yerleri yine kestirip kurtarmıştım. O süreye kadar da ısıl işlemden uzak durmuştum mümkün mertebe, sert davranmamıştım saçıma. Yıpranmış saçlar için ürünler kullandım.
Keratin bakımı şimdi evde de uygulanabiliyor malzemeleri temin ederseniz.
Bu arada yanmış saçı hiçbir şey düzeltemez, düzeltirim diyen yanılıyordur. Ancak zaman kazanıp uzayınca kesersiniz.
Bir de yanmış saça yağ sürmenizi tavsiye etmem. Yanan saça ha bire Hindistan cevizi yağı falan tavsiye ediliyor. Kopmak üzere olan saç daha da yumuşayıp pıt diye düşüyor. :olamaz:
Sizce benimki yanmışmı banyodan sonra taranabiliyorum

Koyu kahve diye aldım ilk önce simsiyah oldu. Baktım koyu renk bana yakıştı sarı hiç olmuyordu, hevesim de kaçtı, buz gibi de soğumuştum sarıdan. Koyu renk çok içime sindi, sonra aylar içinde o simsiyah renk aktı o boyalı kısmı şimdi koyu kahverengi duruyor. Kızıl boyayı da çok çok seviyorum, kızıl da çok yakışabilir, denediniz mi hiç?
kizildan uzak durun lutfen donmesi o kadar zor bi renk ki.. Bi heves yaz basinda kizil yaptim yaptigima yapacagima pisman oldum 1 haftada akiyor surekli boya istiyor baska renge donerken de cok zor saclarim cok yiprandi. Kisacasi kizil pismanliktir😁

Saçın kıvamında hamurlaşma var mı, böyle hayra alamet olmayan bir yumuşaklık? Fönsüz veya herhangi bir şekillendirme yapmadığınızda tülerik yoluk yoluk duruyor mu? En önemlisi en ufak bir tarak hareketinde kopuyor mu?
Yok aşırı yumuşaklık yok hamurlaşma gibi bişeyde yok onu tam anlamıyorum ama yoluk yolyk durmuyor

Ben yerinde olsam kisa kestirir kaynak falan taktirirdim.
Daha yaza çok var. Zaten düğünde genelde topuz falan yapılıyor, kaynakların belli bile olmaz

Ben perma yaptırmistim . Perma da bakım gerekiyor, gram bakmamistim, düğüm olur dururdu zavallı saçlarım. En sonunda çalı supurgesine benzemeye başladı. Üstteki sağlıklı saçlarım kesilecek boyuta gelince kestirdim, sıfırdan sağlıklı saçlarım oldu:) kökü bizde değil mi? Kestir gitsin,korkma

kizildan uzak durun lutfen donmesi o kadar zor bi renk ki.. Bi heves yaz basinda kizil yaptim yaptigima yapacagima pisman oldum 1 haftada akiyor surekli boya istiyor baska renge donerken de cok zor saclarim cok yiprandi. Kisacasi kizil pismanliktir😁
Ben 6.88 diye bi renk aldım kızıl, annemin evinde kaldı. O boyalı kısmı olsun boyamak istiyorum oraya gittiğimde 🤔😄

Ben 6.88 diye bi renk aldım kızıl, annemin evinde kaldı. O boyalı kısmı olsun boyamak istiyorum oraya gittiğimde 🤔😄
tam da onunla boyamistim🙈 Aslinda cok guzel renk ama sık boyamak gerekiyor bi de tekrar baska renge donmek icin acici uygulamak gerekiyor sac cok yipraniyor.
C17BB0D7-93E0-4F30-891B-59D2FFB586EC.jpeg

6.88 bu renk oluyor aktikca pembelesiyor

Merhaba öncelikle şu satırları yazarken ağlıyorum biliyorum bi çoğunuz bana kızıcaksınız bu dertmi diye ama gerçekten 1 aydır ağlıyorum çok mutsuzum sebebi saçlarım. Geçen sene işle aile gibi sebeplerle bir sürü şey yaşadım ailemden uzağım zaten tek başımayım. Erkek arkadaşımla 1 senedir beraberliğimiz var ve bu yaz evlilik düşünüyoduk ama ben mahfettim bir sürü engeli derdi aşmışken. Gittim saçlarımı ombreliyken bir daha ombre yaptırdım beğenmedim gittim düzelticem diye hee yerini açtılar ve sanırım yandı gibi yada yıprandı kopmadı ama çok döküldü. O günlerde morelim çok bozuldu ama araştırmalara başladım yaza kadar nasıl toparlarım diye. Birkere sapsarı oldu hiç beğenmedim dipleri koyu kalanı sarı. Hemen burda gördüğüm ilik kürünü yapmaya başladım 5 hafta filan oldu biraz toparladı gibi ama saçım dökülmeye ve uçlardwn kopmaya devam ettiği için iyice inceldi. Kendimi artık hiç beğenmiyorum saç bi kadın için çok önemli ama insanların bakışları aynalara bakmak istemeyişim gerçekten çok kötü hissediyorum birde tam antidepresan bırakmak üzereyken bu olayla iyice kötüleştim saçlarım döküldükçe başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor az önce uçlarından kestim kopmalardan iyice dökülmesin diye. Ama neolur söyleyin saçı benim gibi olup düzeleb eskisi gibi hatta daha güzel olan varmı neolur kafayı yicem kızsanızdw haklısınız ama gerçekten çok üzgünüm :KK43:
Kollajen ve biotin kullanmanızın faydası olur. Dünya sağlık örgütü üç ay boyunca günde 10.000 mg kollajen öneriyor yıllık. Sülfatsız şampuan kullanın. Biraz kestirmenin de yararı olabilir. Şu videonun da çok işe yarayacağını düşünüyorum.

Bu kadar üzülüp takılacak bir mevzu değil. Saçlarınıza bakım yağları ve serumlar alın, yaza kadar hayli toparlanır. Saçınızı da mahalle kuaförlerine değil, gerçekten işinin ehli kuaförlere bırakın. Ben bir gariplik göremiyorum saçınızda 😂

Kollajen ve biotin kullanmanızın faydası olur. Dünya sağlık örgütü üç ay boyunca günde 10.000 mg kollajen öneriyor yıllık. Sülfatsız şampuan kullanın. Biraz kestirmenin de yararı olabilir. Şu videonun da çok işe yarayacağını düşünüyorum.

Biotinli bi vitamin aldım birde çinko kalsiyuma başladım bakalım 3 aya umarım bir gelişme olur :KK43:

X