Çok bir kopma yok.
Zamanında ben de evde kendim mahvetmiştim saçlarımı. Yanmaya ramak kalmıştı, kopmaya yer arıyordu diyebilirim.
Saçım çok uzun da değildi, kısa kestiremiyordum. Ama yine de uçlarından aldırmıştım, en kötü yerleri gitmişti. Daha fazla kestiremeyeceğim için çareyi keratin bakımında bulmuştum. Düzleştirmeli olan değil, hani presleniyor falan. Ondan değildi yanlış anlaşılmasın. Amacımız saçımı biraz daha sertleştirip hamur kıvamından kurtarmaktı. Kopmasını engellemek içindi yani. İşe de yaradı. Kuaförüm uygulamıştı bana, toplamda 4-5 seans yaptırmıştım. Zaten o sürede de saçım uzamıştı, kötü olan yerleri yine kestirip kurtarmıştım. O süreye kadar da ısıl işlemden uzak durmuştum mümkün mertebe, sert davranmamıştım saçıma. Yıpranmış saçlar için ürünler kullandım.
Keratin bakımı şimdi evde de uygulanabiliyor malzemeleri temin ederseniz.
Bu arada yanmış saçı hiçbir şey düzeltemez, düzeltirim diyen yanılıyordur. Ancak zaman kazanıp uzayınca kesersiniz.
Bir de yanmış saça yağ sürmenizi tavsiye etmem. Yanan saça ha bire Hindistan cevizi yağı falan tavsiye ediliyor. Kopmak üzere olan saç daha da yumuşayıp pıt diye düşüyor.