• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler böyle bişey duydunuzmu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar geçen hafta pazartesi kanamam oldu diye doktora gitmiştim ultrasonla muayene etti rahim ağzın genişlemiş erken doğum riski 2 gün hastanede yattım serumlar prepar magnezyum 10 gündürde evde yatıyordum gece adet olacakmışım gibi sancı vurdu sabaha kadar uyuyamadım bugün başka bi doktora gittim bunu tavsiye etmişlerdi hem alttan muayene etti hemde ultrasonla muayene etti açıklık falan yok herşey normal dedi kansızlığım varmış ama sancım devam ediyo kafam okadar karıştıki bebekde iyi herşey normal kabızlığa bağlı olmuş olabilir dedi kanama gebeliğe bağlı değil dedi napcağımı şaşırdım

canım ilk defa duydum geçmiş olsun

aaa çok ilginç doğrusu ..bende ilk kez karşılaştım böyle bir durumla..

gecmis olsun canim kanamalari herzaman ciddiye almali. daha önce kanamam baslayip iki kere düsük yaptim simdi yine hamileyim 32 haftalik gebeligimin basinda benimde kanamam oldu iki defa dr bana rahim büyüdükce onu yerinde tutan baglarin gerilip kanamaya sebep olabilecegini söyledi. bana dinlenmek iyi geliyordu bacaklarini kaldirip dinlenmeyi dene

bende devamlı dinleniyorum evişlerini falan bile bıraktım eşim yaptırmıyo evde kaynanamda var zaten ama sancım neden oluyo doktor gebelikle ilgili bi problemin yok dedi son gittiğim doktor diğerini kimse tavsiye etmiyodu zaten özeli var diye ona gidiyodum bana boşuna erken doğum önleyici haplar kullandırdı sancılarımdan şikayetçiyim neden oluyo bilmiyorum

bende devamlı dinleniyorum evişlerini falan bile bıraktım eşim yaptırmıyo evde kaynanamda var zaten ama sancım neden oluyo doktor gebelikle ilgili bi problemin yok dedi son gittiğim doktor diğerini kimse tavsiye etmiyodu zaten özeli var diye ona gidiyodum bana boşuna erken doğum önleyici haplar kullandırdı sancılarımdan şikayetçiyim neden oluyo bilmiyorum

canım batın usgsine gir bide istersen bendede ilk hamileliğimde sancılar olmuştuu..testler mestler en son batın usg sinde kum döktüğüm çıktııı..

çok geçmiş olsun şekerim bende başka dr.da görün drim bakalım o ne diyecek ilk mi ikinci dr.söylediğini onay verecek sende ona göre tedavini bilirsin herşeyi ihtimallere bırakma sonuçta can taşıorsun 3cü dr.görün sebebini anlarsın

yani ultrasonda belli oluyosa rahim ağzı genişlediği tamam ilk doktora inanayım.ikinci doktorda alttan muayene etmeden nerden anlıycam genişleme varmı yokmu dedi.ayrıca bende kanama olduğunda tuvaletteydim kan geldiği sırada akıntıda geldi akıntım beyazdı eğer kanama vaginadan olsa akıntıda kanlı gelmezmi? gebeliğin bu haftalarında toplar damarda varisler oluştuğu için makattan kan gelme durumları oluyomuş kabızlığa bağlı ıkınmadan dolayı falan.sancımdan başka hiç bi şikayetim yok nolcak bilmiyorum

asicim telaşlanma bende de olmuştu kanama hermde 2 kez oldu ilk kanamam akıntıyla birlikte geldi biraz ağır taşımıştım o yüzden oldu dr aradım korkma 1 hafta ilişkiye girmeyin dedi aradan 2 gün falan geçti biz ilişkiye girdik ve bu sefer baya bi olmuştu sabaha kadar azaldı dr giitik ilişkiyi yasak ettti bebekle hiç alakası yok dedi rahim ağzın tahriş oolmuştur o yüzden dedi ayrıca kasıklarımda belimde çok ağrı oluyodu tam idrar tahlili istedi ve idrarımda iltahap olduğu için ağrılarım oluyomuş ilaç kullandım ve ağrılarım geçti

geçmiş olsun içini ferah tut arkadasım kendine dikkat et

arkadaşlar geçen hafta pazartesi kanamam oldu diye doktora gitmiştim ultrasonla muayene etti rahim ağzın genişlemiş erken doğum riski 2 gün hastanede yattım serumlar prepar magnezyum 10 gündürde evde yatıyordum gece adet olacakmışım gibi sancı vurdu sabaha kadar uyuyamadım bugün başka bi doktora gittim bunu tavsiye etmişlerdi hem alttan muayene etti hemde ultrasonla muayene etti açıklık falan yok herşey normal dedi kansızlığım varmış ama sancım devam ediyo kafam okadar karıştıki bebekde iyi herşey normal kabızlığa bağlı olmuş olabilir dedi kanama gebeliğe bağlı değil dedi napcağımı şaşırdım

canım merhaba. benim de 31.haftamda doğum riskim vardı.sancılarım olmuştu.2 gece hastanede yattım serum verdiler kasılmaer yani doğum sancısını durdurdular açıklığım olmamıştı allahtan.ve 2 gün hastanede yattıktan sonra eve geldim.herşey gayet yolunda gitti ve 37. haftamda doğum yaptım.şimdi 2 aylık bebeğim var. içini ferah tut hiç bişey olmaz allhın izniyle

canım kaç haftalıksın bılmorum ama ben 20 haftalığım dunde bende aynı sorun oldu,günluk pedimde kan gördum deiştirdım ona da kan geldı geceydı,yattım sabah uyandığımda wc ye gıttım ıdrarımı yaptım kalktım kı bacağımdan su süzüldü,hemen dr mu aradım gel kontrol edelım dedi,senınde dediğin gibi önce üstten sonra alttan muayene etti rahımde açılma yok dedi,rahımdekı damarlar genışleme nedenıyle kanamış olabılır dedı,ama benımde senın dediğin gibi her 2 yanımda sancı wardı karnımda,onun içinde bebek buyuduğu için organlara baskı yaptığından sancı olurmuş, sen yınede dınlen yat dedı bana,şükür bugun bi kanama falan yok,
bence sende endişe etme,kendını yorma ve dınlen

benmde kasıklarımda sancılar we bazen çok canımı yakıyo kanama falan yok ama sen keşke başka doktora gidip kafanı karıştırmasaydın bence idrar tahlili yaptır bende enfeksiyon çıktığı için ağrı warmış şimdi antibiyotik kullanıyorum çarşamba tekrar tahlil yapılcak geçmiş mi geçmemiş mi bakılacak

ama sakın ihmal etme derim ben tahlili her ihtimale karşı yaptır inş. temiz çıkar ama erken doğum riski yaratıyor...

2.gittiğim doktor yapmıştı zaten idrarın normal dedi 4-5 lökosit yazıyodu normalmiş.sancılarım hala devam ediyo adet sancısı gibi ama bazıları normal diyo herkesin gebeliği bir olmuyo şuan 24+2 olduk inşallah Allahım vaktinde saatinde almayı nasip eder hepimize

Benimde 17-18 haftalar civarı tam rahmimin içinde ağrım sancım olurdu hemde öyle böyle değil devamlı sabahları biraz geçerdi sonra yine başlardı bununla birlikde acayip bir idrar yapma hissi hep tuvalette oturmak istiyordum iki kutu antibiyotik kullandırdı doktor yine geçmedi öyle çokda lokosit çıkmıyordu idrar tahlillerinde üreme bile olmuyordu kültürde en son rahmin içinde diplerde bir yerde kaşıntı başladı ve doktorum tek doz fitil verdi mantara karşı ve ben fitili gece yatarken koydum ertesi günü hiç birşeyim kalmamışdı ne sancı ne idrar yapma hissi ne tuvalette oturma isteği şıp diye geçdi halada anlam verememişimdir mantarmıymı tüm bunlara sebep yoksa tesadüfenmi geçdi.

canım rahim ağzı açıklığnı usg ilede görebiliyorlar
Ama kesin tanı için vajinal muayne en sağlıklsı..
Hafife almamalısın
Bir başka doktora daha git lütfen..

kanamam galiba makattan olmuştu ben o an panikle anlamadım ama kanama olduğu sırada akıntımda geliyodu akıntım normal renkteydi vaginadan kan gelse akıntıda kanlı olurdu bide hafif kabızlık vardı onu sonradan sakin kafayla düşününce anladım ama bu sancılarım beni korkutuyo artık yatmayıda bıraktım kalkıyorum işimi gücümü yapıyorum genelde ayaktayım Allahıma emanet artık nediyebilirimki

gecmis olsun canim.bende rahim açıklıgı sebebiyle 27 haftalik bir dogumla kızımı dünyaya getirdim sükürler olsunki rabbime kizim su an 6 yasında,ama çok zor dönemler gecirdim çok dikkat etmelisin eger doktor bundan süphelendiyse lütfen ihmal etme...
allah yardımcın olsun...

Back