• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir kötü niyet, nefret sahibi insanla nasıl başa çıkılır ki?

E pardon ama sen de nişanlınla kimseye sorup danışmadan düğün tarihine karar vermişsin.

Madem "bir sen varsın" yapın düğününüzü kendi başınıza; ailesine ne hacet.:55:

sorup danışmamız değiliz bilip bilmeden ahkam kesmeyin bence.. biz nişanlandıktan 3.5 ay sonra ailecek onları ziyarete gittik. o gidişimizde tayin işlerini de anlattık sömestrde düğün yapmak istediğimizi anlattık. tamam ayarlanır bi şekilde dediler. ağızlarından 1 kez olsun yaza yapsanız kelimesi çıkmadı. biz yerimize döndük o kız ailesini dolduruşa getirdi bunlar ille de yaz diye tutturdular. ya benim görümcem benm ailem oraya gittiğinse surat asıp oturmuş, kardeşime hoşgeldin dahi dememiş insan. nişanlm bütün kardeşleri topladı gezmeye çıkardı, orda bana dedi ki abim bizi böyle yerlere hiç getirmezdi nerden estiyse! ben hep büyüklük bende kalsın dedim sustum. bence aile çok normalmiş gibi ahkam kesmek kolay ama biraz daha empatiyle yaklaşmanızı beklerim

Karar alırken aile büyüklerine de danışmanız gerekirdi. İnsanlar bir söz vermişler. Kimsenin kimsenin evliliğini engelemeye hakkı yok. Ne siz benim mazaretim var önce ben diyebilirsiniz ne de görümceniz acele edince "azmış" olur.

İletişimsizlikten kaynaklanan bir sorun olmuş. Güzellikle çözülebilir. Sizin nişanlılığınız uzayacağı için size öncelik verilebilir. Ama bırakın bu tarih mevzusunu nişanlınız ailesiyle kendi halletsin siz araya girmeyin. Gerekirse sizin aileniz ve nişanlınızınki konuşsun halletsin.

biz düğün tarihine karar verip gidip de salon tutmuş değiliz kendi aramızda konşp planladığımız sömestrdi ama onun öyle iletişimsiz bi ailesi var ki, oğlum sen düğünü ne zaman yapcaksın diye sormaktan acizler. nişanlım ne bilsin kardeşinin tutup da sömestrde düğün yapacağını. istemesi olana kadar kardeşinin böyle bişeyinin olduğundan bile haberi yoktu ki. bunlar kızı istemeye geldiler 1 hafta sonra düğün tarihi verdiler ki bunlar nişanlm görev yernde doğudayken olan şeyler.

hazalelif, ''benim için yalnız sen varsın, onları sildim '' diyen eşinize inanmayın..Yarın ufacık bir barışma olsun o olaylar asla yaşanmamış gibi olur.

Onlar aile, hiçbir şey bu gerçeği değiştiremez.

Hatta bu konulara çok karışmayın, bırakın nişanlınız nasıl halledecekse öyle halletsin.

Nişanlınızın bu sözleriyle, o üzülmesin diye kendinizce destek olacaksınız.
Yaptığınız ufak bir hatada ömür boyu bu söylenecek size.

Bu yüzden bence müdahale etmeyin..
Abisine bunu yazan görümceniz abisiyle görsün hesabını.
..

Düğünler aynı zamana gelse ne olacak ki, anlamadım ben orasını..Masraftan dolayı mı ?

yani ne kadar ayıp ya bu söyledikleriniz :50:
sizler de azgın olduğunuz için evlendiniz sanırım :ssz: haa bi de koca meraklısı

tabiki hayır ama sadece 15-20 gün olsa düğünü yani sömestr tatilinden önce ya da sonra olsa hiç bunlar yaşanmayacak. sebebi de biz öğretmeniz ancak bu tatilimiz var yılın ortasında düğün yapamayız ki? ille de bu 15 gün diye diretmesi apaçık art niyet. 2 haftanın içinde 2 düğünü yapmak onların bileceği iş benm için tabiki farketmez..
valla bana apaçık iftira atan birine bırakın da bu kadar laf söyleyeyim kuyruk acısıyla. o bizim yaptğmz bohçaya dil uzatabilecek kişi değilken kaynana tavırlarına giriyor ve karnının ağrısı da nişanlımın beni ezdirmeyişi. ben herkesi yalanıyla art niyetiyle Allah a havale ediyorum

hazalelif, ''benim için yalnız sen varsın, onları sildim '' diyen eşinize inanmayın..Yarın ufacık bir barışma olsun o olaylar asla yaşanmamış gibi olur.

Onlar aile, hiçbir şey bu gerçeği değiştiremez.

Hatta bu konulara çok karışmayın, bırakın nişanlınız nasıl halledecekse öyle halletsin.

Nişanlınızın bu sözleriyle, o üzülmesin diye kendinizce destek olacaksınız.
Yaptığınız ufak bir hatada ömür boyu bu söylenecek size.

Bu yüzden bence müdahale etmeyin..
Abisine bunu yazan görümceniz abisiyle görsün hesabını.
..

Düğünler aynı zamana gelse ne olacak ki, anlamadım ben orasını..Masraftan dolayı mı ?

bu duyduklarıma ben de çok üzülüyrum hiç de hoşuma gitmiyo ama nişanlımı çaresiz bırakıyolar zaten terörle içiçe en tehlikeli yerde öğretmen streste bunalımda ben onu zor güç umutlarla hayata bağlamaya çalşyrm tayin işimiz sıkıntıda. ailesiyse onu bi kat daha daraltıyo o da bunalım haliyle kasıp kavurdu işte ortalığı. ben yine diyorum kırıcı konuşma anne baba hakkı bunun telafisi yok ama onlar da ne yaptılar ki bu çocuğa bu hale geldi

nişanlın ile ailesi arasına sakın girme... kardeşler arasına da girme...
bütün söylenenler ve yapılanlar unutuluyor. ama senin söylediklerin unutulmaz.

su akar yolunu bulur, sen nişanlılığın tadını çıkar.

bu günler daha gelmez. ailenle, nişanlınla, dostlarınla günlerini güzel geçirmeye bak...

Allah mesut etsin.

bu günler daha gelmez. ailenle, nişanlınla, dostlarınla günlerini güzel geçirmeye bak...

Allah mesut etsin.

evet çok haklısınız... ben bişey demiyorum zaten içten içe onları sildim ama hayatımdan artık her yzlerine baktığımda arkamdan çevirdikleri laflar gelecek aklıma... inşallah düzelirler ben de bunu istiyorum... yarın ben kendi aielmle mutluyken eşimin içinden keşke geçmesn içinde kırıklık burukluk olmasın... şu an tek yapabildiğim daha 7 ay var konuyu açma artık demek, sakinleştirmek

Allah mesut etsin.

evet çok haklısınız... ben bişey demiyorum zaten içten içe onları sildim ama hayatımdan artık her yzlerine baktığımda arkamdan çevirdikleri laflar gelecek aklıma... inşallah düzelirler ben de bunu istiyorum... yarın ben kendi aielmle mutluyken eşimin içinden keşke geçmesn içinde kırıklık burukluk olmasın... şu an tek yapabildiğim daha 7 ay var konuyu açma artık demek, sakinleştirmek

Kızmayın ama daha burda görümcenize azgın denildiğinde desteklerseniz hiçbir zaman anlaşamazsınız
Bekleyen 4 düğün var sanırım,görümcenizde kendini yarıyıl tatiline ayarladıysa onuda anlamak lazım
İki düğünde tatilde zor olur aslında
Birini ertelemek yada öne almak mantıklı
Nişanlınızında ailesini silmesi hoş bir davranış değil,bir tartışmada aile silinir mi hiç

tabiki hayır ama sadece 15-20 gün olsa düğünü yani sömestr tatilinden önce ya da sonra olsa hiç bunlar yaşanmayacak. sebebi de biz öğretmeniz ancak bu tatilimiz var yılın ortasında düğün yapamayız ki? ille de bu 15 gün diye diretmesi apaçık art niyet. 2 haftanın içinde 2 düğünü yapmak onların bileceği iş benm için tabiki farketmez..
valla bana apaçık iftira atan birine bırakın da bu kadar laf söyleyeyim kuyruk acısıyla. o bizim yaptğmz bohçaya dil uzatabilecek kişi değilken kaynana tavırlarına giriyor ve karnının ağrısı da nişanlımın beni ezdirmeyişi. ben herkesi yalanıyla art niyetiyle Allah a havale ediyorum

tamam sizin için nasıl sadece koca meraki değilse onunda kendine göre haklı sebepleri vardır

onlarında erkek tarafı istemiş sömestrda olsun diye uzaktan gelecek çocuklu akrabaları vardır belki

madem sizin için birşey faketmiyor o zaman yapın 2 düğünü birden zorlanıcak olanlar onlar boşverin

hem siz karışmayın kayınpederi arayıpta düğünü konuşmak onunla yüzgöz olmanıza sebep olur

bırakın nişanlınız halletsin ha halledemiyorsa da yapın düğünü sizde nasılsa nişanlınızın sizin tarafınızda

benim anlamadığım düğün gününe siz karar veriyrsunuz da,neden ailesinin arayıp düğün gününü sormalarını bekliyrsunuz.arayıp söylemesi gereken nişanlınız.nişanlınızın hatası bunlara sebep olmuş.üstelik anne babayı küçükler arar.büyüklerin aramasını beklemeyin.
ayrıca ailesini bu kadar çabuk silebilen birisinin ileride sizi silmesi de kolay olur:34:

Son düzenleme:
benim anlamadığım düğün gününe siz karar veriyrsunuz da,neden ailesinin arayıp düğün gününü sormalarını bekliyrsunuz.arayıp söylemesi gereken nişanlınız.nişanlınızın hatası bunlara sebep olmuş.üstelik anne babayı küçükler arar.büyüklerin aramasını beklemeyin.
ayrıca ailesini bu kadar çabuk silebilen birisinin ileride sizi silmesi de kolay olur:34:

bu kdar çabuk değil maalesef... benden öncesi de var bunları da biliyorum. şuanki psikoljisini gördüğüm için nişanlımı bunun için yargılayamam. şuan tek elimden gelen, onu sakinleştirmek konuyu kapatmak herşeyi oluruna bırakmak. ailesiyle ilgili hiçbi yorumda bulunmuyorum yaşadıklarım kendi içimde. ben hepsini ve herkesi yaptıklarıyla beraber Allah a havale ediyorum..

ayrıca aynen dediğiniz gibi oluyodu zaten.anne babayı küçükler arıyodu ta ki aramadığı bi 10 günlük süre içinde kardeşinin istemesi sözü düğün tarihi oluyor nişanlm sonradan öğreniyor

Nişanlınız ailesiyle görüşmezse hoşunuza gidecek sanırım
Kendi ailesine saygısı olmayan,silip atan sizin ailenize de saygı göstermez aslında

ılımlı,olumlu olun..en strestli dönemler düğün tarihi belirlemeler..siz ılımlı olun,nişanlınıza herşey düzelir hayırlısı sen sıkma,üzülme deyin.sömestr olmasada tayini çıktıktan sonra yapın düğününüzü çok fazla kaybedeceğiniz bir durum yok..düğün tarihine karar verilirken kimseninde danışıp onay alması gerekmez.eşinizinde ailemi sildim demesiyle aileler silinmez kırılmıştır,üzülmüştür olabilir..siz yaza düşünürken sömestri çıkarmışsınız bu durumda görümcende haklı..nişanlını yumuşatmaya bak,küslükler içinde kurulmasın yuvalarınız..bir arkadaşım kardeşiyle 1er hafta arayla evlendiler,hiç olmadı sizde öyle yapın..

Nikahi yaptik demissin dimi... Artik nisanlin degil esin o senin degilmi? Dugun olmadan esinle ayni evde oturamaz misin? Dugun cok mu onemli senin icin. Ben es gec sonra yaparsin diyecektim. Nasilsa evlenmissiniz zaten artik kocan olmus.

Nişanlınız ailesiyle görüşmezse hoşunuza gidecek sanırım
Kendi ailesine saygısı olmayan,silip atan sizin ailenize de saygı göstermez aslında
[/QU

nişanlım şu an mahvolmuş durumda kusura bakmayın ama öncelikle bunu ona yaşatanları değil, onu düşünmek durumundayım.. bu ailesiyle ilk sıkıntısı değil zaten ben hep olumlu ılımlı yaklaştım ama bu kez bana da yapılan bi haksızlık var üzerime atılan bi iftira var. ben onların her ayıbının üstünü örttüm hiç laf dedirtmedim kendi aileme etrafa karşı bi çok yönden eksikleri vardı. ama onlar böyle haksızlık yapnca gönlüm doğrulmaz artık onlara. evlatlarıyla iyi olsunlar ben de bunu isterim ama benden kimse samimiyet beklemesin saygıda kusurum olmaz ama samimiyet bi daha asla...

ılımlı,olumlu olun..en strestli dönemler düğün tarihi belirlemeler..siz ılımlı olun,nişanlınıza herşey düzelir hayırlısı sen sıkma,üzülme deyin.sömestr olmasada tayini çıktıktan sonra yapın düğününüzü çok fazla kaybedeceğiniz bir durum yok..düğün tarihine karar verilirken kimseninde danışıp onay alması gerekmez.eşinizinde ailemi sildim demesiyle aileler silinmez kırılmıştır,üzülmüştür olabilir..siz yaza düşünürken sömestri çıkarmışsınız bu durumda görümcende haklı..nişanlını yumuşatmaya bak,küslükler içinde kurulmasın yuvalarınız..bir arkadaşım kardeşiyle 1er hafta arayla evlendiler,hiç olmadı sizde öyle yapın..

biliyo msunuz ne ben ne ailem yaza düğün diye bişey asla ağzımızdan çıkmadı. ben de dedğnz gibi düşünmeye çalşyrm öfkeyle kalkan zararla oturur diyorum bu konunun biraz eskide kalmasını istiyorum nişanlıma da diyorum açma kapat unut olanların hepsini... sakin kafayla konşrsun

Back