Böyle bir durum var mı?

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
Merhabalar,

Ücretli öğretmenlik yapan bir akrabamız var önlisans işletme mezunu müdürü kendisine formasyon alırsa kadroya geçireceğini söylemiş şuan formasyon alıyor ..Böyle bir durum var mı?

Merhabalar,

Ücretli öğretmenlik yapan bir akrabamız var önlisans işletme mezunu müdürü kendisine formasyon alırsa kadroya geçireceğini söylemiş şuan formasyon alıyor ..Böyle bir durum var mı?

Kadroya almak müdürlere mi kalmış?

Öyle kadro kesinlikle mümkün değil, önlisans mezunları formasyon alamıyor. İşletmenin lisans mezunu da formasyon alamıyor sanırım.

Akrabanız olmayacak işlere bel bağlamasın, üzülür.

O müdürü de gözüm tutmadı.

Sanırım araya tanıdıklar sokuyorlar demek ki..Çünkü Formasyon alıyor..Kadroya alınmak için bu şartı sunmuşlar..Hayır böyle bir durum var ise herkes şansını denesin!!

Hayır 2 yıllık işletme mezunu
Ağustos 2014 tarihli ttk kararıyla işletme iktisat maliye muhasebe 4 yıllık mezunlar formasyon olabiliyor fakat bunlar sadece muhasebe ve finansman öğretmenliği. Ve pazarlama öğretmenliğine atanabiliyor. Diğer önemlü.husus ise bu bölümlerin eğitim fakültesi mezunlarının tamamı atanmadan formasyonluların atanamaması. 4 yıllık mezun olmayan yada öğrenci olmayan formasyon alamaz. Formasyon alsa bile 4 yıllık mezuniyet yoksa yine atanamaz.
Ben 2014te formasyon aldım.iktisat mezunuyum. Gazi üniv. Mezunlarının tamamı atanmadan atanamıyoruz. Diyeceğim şudur ki yakın vadede imkansız. Müdür iyi sıkmış.

İşletmeden formasyon alıp kadrolu öğretmen olmak mümkün. Ticaret meslek vs okullarda işletme pazarlama tarzı branş derslerine giriyorlar. Ama lisans mezunu olmak gerekiyor diye biliyorum. Ve öncelik Gazi uni. İşletme öğretmenliği bölümünün. Artan kontenjan olursa(Dusuk ihtimal) işletme okuyup formasyon alanlar atanıyor

Benim de bir tanıdığım böyle bir şey attı ortaya ama sonra bir aktivite görmedim. Yoksa böyle bir şey varda biz mi bilmiyoruz yada bi artislik ugruna kekleniyormuyuz

4 yıllıklar işletmeciler formasyon alsa dahi şuan atanamıyor. 2 yıllığın atanması mümkün değil. Eğer var ise böyle bir şey alttan kadro veriliyorsa verene de alanada hakkımız var ise zıkkım olsun derim.

Bende tam olarak bilmiyorum eğer böyle bir durum var ise bende başvurmayı düşündüm.. Ama araya torpil sokulmuşsa demek ki ...

4 yıllık mezun olmadan kpss ye girmeden öğretmen olamaz torpil de olamaz böyle durumda... 90 li yillarda bazi branslar enstitü halinde iki yillikti.o mezunlar bile sonradan acik ogretimle 4 yila tamamladilar kidem ve maas icin.kaldiki 2016 yilindayiz.bakanlık başlarken kpss sınav sonuç belgesi Diploma transkript falan istiyor. Kolay Degil o işler.

Bizim muhasebe mezunu komşumuz 3 yıldır giriyor kpss ye ama atanamiyor.puani yetmiyor. Araştırmadan etmeden inanmayin böyle şeylere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…