• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Boyalı saçlarıma tuz içermeyen şampuan..

Mimi_

Bloğuma davetlisiniz..:)
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
135
1
296
İzmir
7 Gün önce kuaförde yoğun bakıra boyattığım saçlarımı ilk yıkamada elseve saç rengi koruyucu (kırmızı) şampuanla yıkadım. Üstüne daha önce satın aldığım koleston kızıl kutusundan çıkan renk sabitleyici kremle kremledim. Akmadı her şey güzel. Yakında resim de koyarım :6: Ama şimdi asıl sormak istediğim konuya geleyim.Yaptığım araştırmalarda saç boyasının akmasını istemiyorsak tuz içermeyen şampuanlar kullanın diyorlar. Benim elimde henüz hiç kullanmadığım koca şişe tresan şampuan var. Bu tresan şampuan tuz içeriyor mudur? Boyalı saçlarıma uygulasam akıtır mı? :26:

Son düzenleme:
canım içindekler bölümünde "sodium clorür" yazıyorsa vea "NaCl" varsa tuz içeriyordur. çok doğru duymuşsun saç rengini şampuanlardaki tuz mahveder ve malesef şampuanların çoğu tuzlu, ayrıca o tuz saç dökülmesine de neden oluyor. tresan sls içeriyor die biliyorum dolayısıyla kesin tuzludur.

Bitkisel doğal şampuan diye kullanayım diye almıştım saçlarımı boyamadan önce. sls ne ki canım ? :44:

canımcım hepsinin içinde sls var ama mesela otacı,tresan (ben Down Under Natural!s diye bi markanın NUDE isimli sampuanını kullanıyorum) bu saydıklarımda veya eczanede satılanlarda opuyorumnanaktansls oranı %1-2 oluyor o nedenle aşırı köpürmüyorlar ve saçı zarar vermeden temizliyorlar:) <3

Bir üye böyle demiş bak. Tresan da diğerlerine oranla daha az varmış. Sevindim ama yine de tuz var mı bir bakacağım, teşekkürler yardımın için :)

Back