• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Boya Sa ok mu kt yapyor ?

qzzzd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
302
0
96
İzmir
kızlar benım sacımda hıc boya yok ama cok sıkıldım artık boyatmak ıstıyorum bı degısıklık en azından...ama saclarım ınce tellı ve dalgalı.annem ve kuzenlerım falan hep boyatma dıyolar keçe gıbı olur sacların dalgalı da kullanamazsın hemde ınce tellı oldugundan yıpranır mahvolur dıyolar ama ben cok ıstıyorum boyatmayı mafoldumben bide normal boya yerıne organık boyayla boyasam daha mı az yıpranır ?? lutfen boyatan arkadaslar fıkır verebılır mı bana???

bana kalırsa doğallığını bozma derim çünkü sonra benim gibi pişman olursun ben saçımın rengini unuttum artık boyaya boyaya çok pişmanım boyadığım için:sinifsinif:

saolun cevaplarınız için kızlar ama depresyona mı grıorm nedır bı degsıklık yapmak ıstıorum artık :gitme:

bende boyattım sarıya mahvoldu saçlarım ama iş işten geçti şimdide boyamadan olmuyor

canım canım.. benim saçlarım da ince telliydi. ve boya yüzünden mahvoldu.. ki saç boyatmak hastalık gibi duramıyorsun bir süre sonra. farklı farklı renkler denerken bir de bakmışsın saçlar yoook=(
kendimden biliyorum.. keşke hiç boyatmasaydım diyorum şuan. çok pişmanım emin ol. mısır pükülü gibi oldu saçlarım. yıkadıktan sonra hamur gibi elime geliyor vıcık vıcık.. saç demeye bin şahit lazım.. asla boyamıycam artık.
bence yapma güzelim.
eğer çok sıkıldıysan kesimiyle oyna.. ya da hobiler falan edin,giyim tarzını değiştir. bi süre oyalan bunlarla.

ben 2004ten beri kızıla boyuyorum saçlarımı kaydirigubbakcemile3 maşallah saçlarımın güçlü olmasından mı bilemiycem ama pek bi zararını görmedim sositososito ama tabii herkesin saçı farklı bana bişey olmuyo diye başkasına da olmıcak diye bişey yokyerimseniben

hayırrrrrrr boyatma
şimdiki aklım olsa asla boyatmazdım yapmadığım renk kalmadı kendim kaşındım
ama bikere boyattım mı devamı gelmek zorunda oluyo
saçlarımı toparlamaya çalışıyorum hala
modeliyle oyna illa yapıcam diyosanda balyaj falan attır hepten saçına kıyma derim

Konuyu görünce atladım hemen... Tam da konuşmak istediğim bir konu...
Saçlarım ince telli diyosun...
Sakın ama sakın BOYAMA...Benim de saçlarım ince telli ve zayıf...İnan bana sarıya boyattığım güne bin pişmanım... 3 yıldır sarı saç kullanıyodum , ondan önce 2 yıl perma geçmişim vardı.. Ve inan şimdi "ah ,ah " ediyorum . Resimlere bakıyorum eski, nerde o saçlarım , nerde şimdiki saçlarım..
Bir sürü bakım yapıyorum eski haline dönsün diye...
Söylüyorum tekrar : Kısa vadede o an hoşuna gitse de , bir kaç yıla kalmadan pişmalıktan kafanı yerden yere vurursun..
Ben yaptım sen yapma ! Ben eski , güzel , akıcı , dümdüz, daha gür saçlarıma kavuşmak için şu an neler yapıyorum neler...
Rengini seveyim ben doğal saçımın...

bende saçlarının doğal olmasından yanayım benim saçlarımın doğal rengi simsiyahtı fakat çok beyazım çıkmaya başladı mecburen boyatmak zorunda kaldım şimdiki rengimden de çok memnunum ve saçlarımda hiçbir yan etki yapmadı boya ama doğallık gibisi yok diye düşünüyorum açıkçası bazen

Eğer oreyal ile açılması gereken çok açık bir renk seçmezseniz boya o kadar da yıpratmıyor. Ama açık sarılar filan kötü yapıyor, o doğru. Ben 10 yıl aralıksız kızıl kullandım, 2 yıldır da kahve üzerine gölge var saçımda. Çok kötü bir hali yok. Baya da sağlıklı hala.
Dediğim gibi çok abartı rengini açmaz ve çok sık boyatmazsanız korkulacak birşey yok.

Tinkerbelle haklısın
oreyal kullanılmadığı sürece fazla yıpranma olacağını sanmıyorum.Bak ben kalfa oldum bi zaman anlarım bu işten yerimseniben çok röfle attım zamanında
ilk röflemi attığımda tırnaklarım havada gezdim tırnaklarım yerinden sökülmüş gibiydi bi de saçlara ne yapıyor düşün
kalın telli saçlarda zararı çok ince tellerde daha bi mahvolur tek renk boyayacak olursan kızıl çabuk akar sürekli ister ayrıca bi kez boyadığında bi ay sonra diplerin yavaş yavaş görünmeye başlayack
sürekli aynı renge boyamak zorunda kalırsın zaten çoğunluğu röfleyi bu yüzden tercih ediyor koyu bi renkte sıkıldığın an dönüşün çok zor o saçlarla
Bana sorarsan saçına yakın bi renk al illa boyamak istiyorsan en azından bi süre idare eder
Bu arada renkli saç spreyleri var heryerde ayrıca postijler var kakül kes saçını uzat şekil verdir
geri döndüremediğinde daha çok üzüleceğine eminiml

ayyy kızlar hepınıze ayrı ayrı tsk ederim cok saolun tum deneyımlerınızı anlattıgınız ıcın en iyisi boyatmamak dıyosunuz boyatrsamda orealsiz bı renk tercıh etmem gerekıyomus umarım sacları yıpranan arkadaslarn sacları bır an once eskı halıne doner saolun hersey ıcın kızlar a.s.

Boyatırsan da bakım yap. Zeytinyağı, bademyağı, b vitamini, e vitamini (ampul olanlardan) karıştır. Haftada 1 yapsan yada 15 günde bir yeter. Ben boyattım ama yanında bakımda yaptım sürekli.

Bu arada konu açılalı 2 yıl olmuş. :1:

Back