Saç Rengi ve Saç Boyama boya karıştırmak nasıl oluyor?

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
116
Yer
İstanbul
boya karıştırırken nasıl yapıyorsunuz oksidan yüzdeleri değişmiyor mu?
bir de farklı markaların boyaları birbirine karıştırılır mı?

ben farklı markaları karıştırdım zaman zaman sorun olmadı ama karışmasa daha iyi tabi ,kalite farkı olabiliyor yada iki farklı kimyasallar bunlar belki birleştiğinde kötü sonuçlar doğurur,oksidan yüzdelerini ben değiştiriyorum tek boyada bile,örneğin yapacağım boya açık bir boya ama ben daha açık istiyorum yüzdesini yükseltiyorum

ben farklı markaları karıştırdım zaman zaman sorun olmadı ama karışmasa daha iyi tabi ,kalite farkı olabiliyor yada iki farklı kimyasallar bunlar belki birleştiğinde kötü sonuçlar doğurur,oksidan yüzdelerini ben değiştiriyorum tek boyada bile,örneğin yapacağım boya açık bir boya ama ben daha açık istiyorum yüzdesini yükseltiyorum

aa yüzdesini yükseltince saç açılıyor mu, o zaman diyelim ki sarı boyanın oksidanının içine atıyorum kızıl koyarsam açık kızıl mı oluyor? Öyle de karıştırmak mümkün mü..

evet mümkün,aslında oksidanların fazla çeşiti yoktur 6 lık - 9 luk giibi genelde bunlar kullanılır başka deyimle 30 veya 40 volümlük denir ,mesela aldığınız kızıl açık yoğun bir kızıldır 9 luk vardır içinde yani yoğun olanı,açık sarılardada atıyorum 9 luk vardır,koyu sarılarda 6 lık vardır fazla açmasın saçı diye ,zaten kullanılan peroksit aynıdır

Back